Kezdőoldal Blogbejegyzés Gombás piknik szendvics

Gombás piknik szendvics

A recept ötlete Stahl Judit: Gyors házias ételek c. szakácskönyvéből ered. Ez a recept a könyv megjelenése óta az egyik kedvencemmé vált. Némi átalakítással elsősorban piknikes programokra készítem. Egy biztos, ha valaki egyszer megkóstolja, örök szövetséget köt ezzel a rém egyszerű étellel, és biztosan mosoly ül ki az arcára, történhet egyébként bármi! Igaz nem próbáltam, de egy könnyű száraz fehérbor is jól csúszhat mellé. Hozzávalók 2-3 személyre: 4 db kifli 40 dkg gomba 1 nagy csokor petrezselyem 2 db tojássárgája 1 pohár (tejfölös pohár) tejföl 5 dkg sajt Só, bors 3-4 evőkanál vaj A gombát megtisztítom, és a szárával együtt apró darabokra (kb. fél cm) vágom. Fölmelegítem a vajat, megpárolom rajta a gombát , és sóval, borssal ízesítem. A kifliket félbevágom, és a felét is kettévágom, magyarán negyedelem. A belsejüket kiszedem és apróra tépem. A tejföllel simára keverem a tojássárgáját. (Ha elég nagy a sárgája, elég egy is.) A gombát összekeverem a kiflibéllel, és az apróra vágott petrezselyemmel. A kifliket egy „bélelt” tepsibe teszem, és megtöltöm a gombával. Meglocsolom a tojásos tejföllel, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütöm. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható. Kövess FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka   Facebook0Twitter0Hozzászólások hozzászólás

Írta: hslaszlo,

A recept ötlete Stahl Judit: Gyors házias ételek c. szakácskönyvéből ered. Ez a recept a könyv megjelenése óta az egyik kedvencemmé vált. Némi átalakítással elsősorban piknikes programokra készítem. Egy biztos, ha valaki egyszer megkóstolja, örök szövetséget köt ezzel a rém egyszerű étellel, és biztosan mosoly ül ki az arcára, történhet egyébként bármi!

Igaz nem próbáltam, de egy könnyű száraz fehérbor is jól csúszhat mellé.

Hozzávalók 2-3 személyre:

4 db kifli

40 dkg gomba

1 nagy csokor petrezselyem

2 db tojássárgája

1 pohár (tejfölös pohár) tejföl

5 dkg sajt

Só, bors

3-4 evőkanál vaj

A gombát megtisztítom, és a szárával együtt apró darabokra (kb. fél cm) vágom. Fölmelegítem a vajat, megpárolom rajta a gombát , és sóval, borssal ízesítem. A kifliket félbevágom, és a felét is kettévágom, magyarán negyedelem. A belsejüket kiszedem és apróra tépem. A tejföllel simára keverem a tojássárgáját. (Ha elég nagy a sárgája, elég egy is.) A gombát összekeverem a kiflibéllel, és az apróra vágott petrezselyemmel. A kifliket egy „bélelt” tepsibe teszem, és megtöltöm a gombával. Meglocsolom a tojásos tejföllel, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütöm. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Kövess FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka

 

Hozzászólások

hozzászólás

Raklett burger (hamburger házilag)

A félkész húsokból annyira elegem volt, sokszor csalódtam bennük, így megfogadtam, hogy soha többé nem veszek olyat, sütök magamnak igazit....

.kerekesszek_flickr_marceloosterwijk
Talpig nehéz hűségben

Bő húsz éve történt a tragédia, alig fél esztendővel azután, hogy Miklós és Irén kimondták Isten és ember előtt: „Fogadom,...

Close