Hamis smarni

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. gasztroreka

Anno az IKEA-ban ettem először kuszkuszt, és egyből az jutott eszembe milyen jó császármorzsa készülhetne belőle. Valóban kiváló erre is. Ráadásul gyors, egyszerű, bárki eltudja készíteni.

Hozzávalók:

1 bögre =  2dl

1 bögre kuszkusz

2 bögre tej

fél bögre mazsola

2 teáskanál sütőrum – ez elhagyható

2 evőkanál méz

fél rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-eszencia

1 citrom héja

1 evőkanál kókusz reszelék

2 evőkanál vaj

Tálaláshoz: lekvár vagy szörp

 

A kuszkuszt mély, lezárható tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, meglocsoljuk rummal és 2 percre betesszük a mikróba. A kuszkuszhoz hozzáadjuk a mazsolát, a kókuszt, a citromhéjat, mézet, vaníliát. Alaposan összekeverjük az alapanyagokat. Felmelegítjük a tejet, és a forró tejet a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és tíz percre állni hagyjuk. Ez idő alatt magába szívja a nedvességet a gabona. Hozzákeverjük a vajat. Tetszés szerint formákba tesszük, és így borítjuk a tányérokra. Lekvárral vagy szörppel kínáljuk.