Rukkolás-paradicsomos “lepény”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 03. szerkesztő

Rukkola és paradicsom fanatikus vagyok. Saláta és szendvics után lepényként is kipróbáltam  ezt a nagyszerű párost. Kipróbáltam a jolly jokerként használható leveles tésztát is. Ez az étel univerzális, a nap bármely napszakában fogyasztható. Kiváló munkahelyi ebédnek, de szülinapi zsúrra is jól jöhet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvezhetünk a “lepénykékkel”.

Hozzávalók:

1 csomag levelestészta

10 dkg túró

1 pohár tejföl

2 gerezd fokhagyma

10 dkg koktélparadicsom

1 nagy marék rukkola

5 dkg cheddar sajt

2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál bors

 

A levelestésztát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. (Ha eleve adnak hozzá papírt, az még jobb.) A túrót összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A fűszeres túróval megkenjük a tésztát, és a gyerekek segítségével kidíszítjük félbevágott, megmosott paradicsommal. A sajtot is reszelhetik a gyerekek. Megszórjuk sajttal, és előremelegített sütőben kb. 20 perc alatt 180-200 fokon ropogósra sütjük. Ha megsült, még melegen megszórjuk megmosott, lecsepegtetett rukkolával. Pizzavágóval felszeljük.