Rukkolás-paradicsomos “lepény”
Rukkola és paradicsom fanatikus vagyok. Saláta és szendvics után lepényként is kipróbáltam ezt a nagyszerű párost. Kipróbáltam a jolly jokerként használható leveles tésztát is. Ez az étel univerzális, a nap bármely napszakában fogyasztható. Kiváló munkahelyi ebédnek, de szülinapi zsúrra is jól jöhet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvezhetünk a “lepénykékkel”.
Hozzávalók:
1 csomag levelestészta
10 dkg túró
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg koktélparadicsom
1 nagy marék rukkola
5 dkg cheddar sajt
2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
A levelestésztát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. (Ha eleve adnak hozzá papírt, az még jobb.) A túrót összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A fűszeres túróval megkenjük a tésztát, és a gyerekek segítségével kidíszítjük félbevágott, megmosott paradicsommal. A sajtot is reszelhetik a gyerekek. Megszórjuk sajttal, és előremelegített sütőben kb. 20 perc alatt 180-200 fokon ropogósra sütjük. Ha megsült, még melegen megszórjuk megmosott, lecsepegtetett rukkolával. Pizzavágóval felszeljük.