Hét ételféle, amitől nem kell félned – vagy mégis?

Az elmúlt évtizedekben az egészséges táplálkozás égisze alatt jó pár olyan élelmiszert vettünk be a mindennapjainkba, melyeknek az újabb kutatások szerint semmi keresnivalója az egészséges étrendben. Igaz, hogy a trend évről évre változik, de nem árt, ha résen vagyunk…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bpa
2014. március 15. Szaurella

Az elmúlt évtizedekben az egészséges táplálkozás égisze alatt jó pár olyan élelmiszert vettünk be a mindennapjainkba, melyeknek az újabb kutatások szerint semmi keresnivalója az egészséges étrendben. Igaz, hogy a trend évről évre változik, de nem árt, ha résen vagyunk…


1.     Tartós tej

Állítólag tejporból és vízzel készül, s ha valami szinte hetekig eláll a hűtőben, az már eleve gyanús nem? Ugyanakkor az úgynevezett organikus tej is tartalmazhat antibiotikumokat és hormonokat. Jaj.

2.       Glutén

A nagy befutó akár még testi tüneteket is okozhat: fejfájást például. Óvakodjunk tehát tőle, vagy ez is divat?

3.       Rizs

Ki hinné, a puffasztott rizs, a híresen bio rizstej és a fehér rizs is igen gyanús: arzént tartalmazhat.

4.       BPA

A műanyag palackokban található Bisphenol A vegyületet Amerikában már kivonták a cumisüvegekből, de attól még a PET palackokban benne lehet ez a mesterséges vegyület. És higgyék el, nem használ szervezetüknek.

5.    Antibakteriális szappan

A kilencvenes években őrült divatja volt, ma már lecsengőben a hitvallás, hogy a baktériumölő szappan a tuti. Ma kutatók úgy vélik, totális átverés csupán.

6.       Vitaminok

Évek óta tömjük magunkba a vitaminokat, a szivárvány minden színében, de tényleg annyira kell ez nekünk? Egyes vitamintermékek szerepet játszanak a rák kialakulásában, de a szívbetegségekért is felelősek lehetnek. Jól nézze meg, milyen terméket választ!

7.       Burgonya

Az agyonvegyszerezett gumókat kerülje: vásároljon ismerős termelőtől, különben kedvenc körete méreggel teli fogás lehet csupán.