2016. október 23. vasárnap, Gyöngyi

Hogy pusztítja el a magzatot az abortusztabletta?

csaladhalo.hu
2012. 05. 28. 10:23
Hozzászólás (2)

Tüntetést tartottak a kereskedelmi forgalomba szerencsére mégsem kerülő abortusztabletta ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt. Az Alfa Szövetség helyszínen kiosztott kiadványa szerint a készítmény brutális következményekkel is járhat.


Ha a terhes vérszegény, magas a vérnyomása, ha cukros, asztmás, vese- vagy májbeteg, ha dohányos, ha zöld hályogja van, vagy 35 évnél idősebb, akkor a kémiai abortuszra vonatkozó kérelmét el kell utasítani – olvasható a brosúrában. Mint írják, a vizsgálatok után az állapotos nő szájon át veszi be az első pirulát, a progeszteron termelését gátló RU-486 tablettát, majd két nappal később a prosztagladin tartalmú második tablettát is, s végül hazaküldik. „Órák vagy napok múlva a magzatgyermek testének részecskéi a terhességi szövetekkel együtt erős görcsök közepette távozik a méhből”.

Az Alfa Szövetség kiadványa szerint ezt követően – de 14 napon belül – ultrahangos vizsgálatra lehet szükség annak megállapítására, kiürült-e a méh. Amennyiben nem, vagy még mindig erősen vérzik, akkor a méhet tágításos eljárással ki kell kaparni.

Szövődmények

A legtöbb esetben általánosnak tekinthető a hosszan, akár 30 napig is elnyúló vérzési időszak. A felmérések szerint az eljárás miatt az alanyok 1 százalékánál az erős vérzés miatt vérátömlesztést kellett alkalmazni, néhányan pedig a fellépő heveny vérzésbe haltak bele. A szöveg kitér a fájdalomérzés mértékére is. Mint írják, a terhes nő több mint felének különleges fájdalomcsillapítóra, harmaduknak pedig narkotikumra volt szüksége. A vegyszerek nem ölik meg a méhkürtben, vagyis a méhen kívül fejlődő magzatot.

A kiadvány dr. Edward Sakiz, a Roussel Uclaf egykori elnökének szavait is idézi: „Az, hogy a terheseknek egy teljes hétig együtt kell élnie ezzel az elhúzódó beavatkozást jelentő helyzettel, igen súlyos lelki tehertétel”.

Mint írják, néha a terhes azt észleli, hogy a magzat testrészei darabokban jönnek ki belőle. Szigorú utasítás, hogy az edényben minden ilyen darabkát össze kell gyűjtenie, majd bemutatnia az abortőrnek, hogy ellenőrizhesse, a baba minden porcikája kilökődött-e. A kiadvány úgy fogalmaz: a tragikus látvány soha nem törlődik a terhes nők emlékezetéből. Állítólag az emlőrák kialakulásának esélyét – főleg a korábban még nem szült nőknél – növeli a módszer.

A brosúra külön kiemeli, az RU-486 esetében maga a nő nyeli le a méregtablettát, vagyis nem elszenvedi, hanem előre megfontolt módon, maga hajtja végre a cselekményt.

Tragikus végkimenetel

Az Alfa Szövetség kiadványának statisztikai adatai nem túl frissek ugyan, de mint írják, 2005 februárjáig tizenegy olyan terhes nőről tudnak, akinek halála bizonyítottan és közvetlenül az RU-486 rovására írható. Az elsőt Franciaországban jegyezték, de ott található a listán Kanada, Kalifornia, Tennesse, Anglia és Fülöp-szigetek is.

Az RU-486 posztagladinnal együtt 95 százalékban okoz kémiai abortuszt, a többi 5 százalék esetében sebészi magzatelhajtással is szembe kell néznie a páciensnek. Vannak azonban olyanok, akik nem vetik magukat alá ennek, és kihordják a kisbabát. Ám ezek az újszülöttek súlyos fejlődési rendellenességeket mutathatnak a szervezetbe került méreganyag miatt – olvasható a brosúrában.csibe
2012. 05 . 31. 15:38

Egy éve gyógyszer mellett estem teherbe, egészségi állapotom nem tette lehetővé, hogy még egy gyerkőcöt vállaljak, így nehezen, de meghoztuk a döntést, hogy nem tartjuk meg. A gyógyszeres terhességmegszakítás mellett döntöttünk, figyelembe véve, hogy a művi abortusznak sem túl jók a statisztikái. És a személyes tapasztalatok alapján javítanám a fenti statisztikát. Valóban erős görcsöket okoz, akárcsak egy sima vetélés, és erős vérzést. A többi információ viszont nem igaz, puszta elrettentés. Nem kellett összeszednem semmilyen maradványt, és nem is küldtek haza otthon szenvedni. A vizsgálatkor megkaptam az első szem tablettámat, és 2 nap múlva jelentkeztem a klinikán, ahol megkaptam a második adag gyógyszert, orvosi felügyelet mellett (!) zajlott le a nem kellemes folyamat. Néhány óra elteltével volt egy kontroll UH-vizsgálat, és utána hazaengedtek, azzal az instrukcióval, hogy bármi rendellenesség van, azonnal keressem fel a klinikát. Semmilyen esetben nem lehet a babát megtartani, ha nem elégséges a tabletta, az első tabletta bevétele után már nem gondolhatja meg magát az ember. 

Nehezebb, mint a hagyományos abortusz, mert a vetélés lelki folyamatát is átéli az ember, nemcsak befekszik a kórházba és ha felébredt, hazamehet, mintha mi sem történt volna. Erős vérzés követi, de ez nem erősebb, mint a szülés utáni.

És semmilyen egyéb speciális kezelésre nem volt szükség, csak az antibiotikumra.

Azonfelül el kellene gondolkodni, hogy aki abortusz után még úgy gondolja, hogy gyermeket szeretne vállalni, milyen kockázatokat vállal a hagyományos abortusz után. Nem mindenki felelőtlenségből kényszerül rá!!!

Javaslom a cikkírónak, hogy mielőtt hasonló cikket ír, alaposan olvasson utána, hazánkban is legálisan elvégzik egyes helyeken a gyógyszeres terhességmegszakítást, és vannak, akik személyes információval tudnak szolgálni. Mellesleg jegyzem meg, hogy már országos botrány lett volna belőle, de legalább az esti híradó főanyaga, ha valakinek komplikációja lett volna az eljárás miatt.

hugica
2012. 05 . 29. 09:21

Ez nagyon-nagyon durva!!! Tiszta rosszul vagyok, mióta a cikket elolvastam. Ezt tényleg nem szabad engedélyeztetni. De mellett álljon azért az a cikk is, hogy mi történik a magzattal egy "sima" abortusz keretében. Ugyanez, nem? csak épp nem kell az anyának megnéznie a történteket...