Ínycsiklandó reggelik

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, azonban sokszor kihagyjuk időhiány miatt vagy mert nem kívánunk semmit. Most bemutatunk pár olyan receptet, amivel garantáltan megjön az étvágyad reggel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 03. szabo.daniel

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, azonban sokszor kihagyjuk időhiány miatt vagy mert nem kívánunk semmit. Most bemutatunk pár olyan receptet, amivel garantáltan megjön az étvágyad reggel.


Almás amerikai palacsinta

A jól megszokott palacsinta receptet kicsit felturbózva egészen különleges gasztronómiai élményben lehet részünk már a reggeli során. A mindössze 150 kalóriát tartalmazó almás palacsinta elkészítése 15 percet vesz igénybe.

Először is keverjük ki a megszokott palacsintatésztát, azonban a hagyományosnál kicsit legyen sűrűbb. Ha kész a tészta, akkor reszeljünk bele 1-2 almát, majd adjunk hozzá kis fahéjat, kevés barna cukrot és egy egész csomag sütőport. Egy evőkanálnyi tésztát tegyünk a forró serpenyőbe, s ha buborékos a tészta, akkor kész van az egyik oldala.

Kalács gesztenyekrémmel

Nagyon kevesen esznek reggelire kalácsot, nemhogy gesztenyekrémet, pedig a kettő kombinációja isteni napindító lehet. Egy 200 kalóriát tartalmazó adagot a reggeli rohanásban is össze tudunk dobni mindössze 5 perc alatt.

A fagyasztott gesztenyepürét előző este vegyük ki a fagyasztóból, hogy felengedjen. Reggel a puha gesztenyepürét kenjük a kalácsra, adjunk hozzá friss gyümölcsöt, lekvárt vagy együnk hozzá befőttet.

Vanília puding fagyasztott gyümölcsökkel

A köztudatban a puding inkább, mint desszert él pedig a reggeli étkezéskor is fogyaszthatjuk. A 250 kalóriát tartalmazó adag elkészítése 10 percbe telik.

A mirelit gyümölcsöket előző este vegyük ki a fagyasztóból, majd hagyjuk, hogy kiolvadjanak. Reggel engedjük le a gyümölcsök felesleges levét, keverjük össze őket egy kevés fahéjjal és cukorral. A pudingot főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint és még forrón keverjük össze a gyümölcsökkel.