Harminckilenc gyereket vittek kórházba egy csepeli iskolából

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta: a mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskolához. Az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Csepel
2016. május 04. Vajda Boglárka

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta: a mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskolához. Az 5. osztályos tanulók – két osztály diákjai – fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják.


A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben.
 
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.
 
Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere az MTI-nek azt mondta: azóta független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte.
 
Hozzátette, hogy az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.
 
Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket, a diákokat éjszakára megfigyelésre benntartják a Heim Pál Gyermekkórházban – mondta a polgármester.
 
(forrás: mti.hu)