Currys tojáskrém
A tojáskrémet rendkívül könnyű elkészíteni, és nem csak húsvétkor, de egész évben finom reggeli, tízórai vagy uzsonna-alapanyag lehet. Friss zöldfűszerekkel dúsítva pedig még ízletesebb és egészségesebb.
A tojáskrémet rendkívül könnyű elkészíteni, és nem csak húsvétkor, de egész évben finom reggeli, tízórai vagy uzsonna-alapanyag lehet. Friss zöldfűszerekkel dúsítva pedig még ízletesebb és egészségesebb.
Hozzávalók:
4 db főtt tojássárgája
1 pohár tejföl
1,5 evőkanál jó minőségű mustár
1 kisebb fej vöröshagyma
fél csokor apróra vágott petrezselyem vagy snidling, esetleg kapor
1 mokkáskanál só vagy fűszersó
1 mokkáskanál fehérbors,
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál kurkuma
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, és megpucoljuk. Ezután félbevágjuk. Óvatosan kivesszük a sárgáját, villával alaposan összetörjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a tojáshoz adjuk. Megszórjuk fűszerekkel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
A tejföllel elkeverjük a mustárt, majd a tojáshoz adjuk és az egészet szépen, alaposan összekeverjük. Légmentesen zárható dobozba tesszük, és egy éjszakára hűlni hagyjuk. Reggel bőségesen megkenjük vele a kenyereket és paradicsomot kínálunk hozzá.