Currys tojáskrém

A tojáskrémet rendkívül könnyű elkészíteni, és nem csak húsvétkor, de egész évben finom reggeli, tízórai vagy uzsonna-alapanyag lehet. Friss zöldfűszerekkel dúsítva pedig még ízletesebb és egészségesebb.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 09. Paulik András

A tojáskrémet rendkívül könnyű elkészíteni, és nem csak húsvétkor, de egész évben finom reggeli, tízórai vagy uzsonna-alapanyag lehet. Friss zöldfűszerekkel dúsítva pedig még ízletesebb és egészségesebb.


Hozzávalók:

4 db főtt tojássárgája

1 pohár tejföl

1,5 evőkanál jó minőségű mustár

1 kisebb fej vöröshagyma

fél csokor apróra vágott petrezselyem vagy snidling, esetleg kapor

1 mokkáskanál só vagy fűszersó

1 mokkáskanál fehérbors,

1 teáskanál curry

1 mokkáskanál kurkuma
 

Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, és megpucoljuk. Ezután félbevágjuk. Óvatosan kivesszük a sárgáját, villával alaposan összetörjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a tojáshoz adjuk. Megszórjuk fűszerekkel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.

A tejföllel elkeverjük a mustárt, majd a tojáshoz adjuk és az egészet szépen, alaposan összekeverjük. Légmentesen zárható dobozba tesszük, és egy éjszakára hűlni hagyjuk. Reggel bőségesen megkenjük vele a kenyereket és paradicsomot kínálunk hozzá.