Fagylalt nélkül nincsen nyár!

Az idei nyár időjárása igen változatos: volt már forró, perzselő napsütés, majd hirtelen jött nyári zápor vagy kellemes hűvös szeles nap. A nyár hátralevő része is biztosan hoz még meleg napokat. Bármi is legyen, fagylalt nélkül nem múlhat el nyár! Egyre több kiváló kézműves fagylaltozó nyílik országszerte, azonban megkockáztatjuk, hogy egy házilag elkészített jégkrém is lehet ugyanolyan különleges. Csokorba gyűjtöttük nektek a jeges édességek minden fajtáját, sok-sok ínycsiklandó, különleges vagy éppen klasszikus recepttel tűzdelve.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 09. szabo.daniel

Az idei nyár időjárása igen változatos: volt már forró, perzselő napsütés, majd hirtelen jött nyári zápor vagy kellemes hűvös szeles nap. A nyár hátralevő része is biztosan hoz még meleg napokat. Bármi is legyen, fagylalt nélkül nem múlhat el nyár! Egyre több kiváló kézműves fagylaltozó nyílik országszerte, azonban megkockáztatjuk, hogy egy házilag elkészített jégkrém is lehet ugyanolyan különleges. Csokorba gyűjtöttük nektek a jeges édességek minden fajtáját, sok-sok ínycsiklandó, különleges vagy éppen klasszikus recepttel tűzdelve.


Kedvence a banános avokádó fagylalt

Történetét tekintve egészen ötezer évvel ezelőttig kell visszamennünk, amikor állítólag a kínaiak már hóból (!), tejből és gyümölcsökből kevert jeges édességet fogyasztottak. A hódító Nagy Sándor úgy gondolta, hogy a hideg desszertnek élénkítő hatása van, ezért a katonáinak is jutott a jeges csodából vacsora után. Széleskörű elterjedése az ipari forradalom utáni időszakra tehető, ugyanis a fagylalt előállításához, folyamatos hűtéséhez speciális konyhatechnológiára volt szükség.

Összegyűjtöttük nektek a jeges desszertek fajtáit és sok-sok receptet csokorba fűztünk. Ízek tekintetében határ a csillagos ég (a mákostól az ibolyásig, a csokoládésig, az epresig, a kekszesig – és még sorolhatnánk), készülhet cukor nélküli, gyümölcsös, vegán, tejszínes, joghurtos vagy tojásos verzió is. Valamelyiket elég csak összekeverni és bedobni a mélyhűtőbe, de van olyan változat, amelyiket főzni kell. Tálalhatjuk gombóconként házi ropogós fagyi tölcsérben vagy kehelyben; pálcikával jégkrém formájában.

Nagyon sok változat elkészíthető fagylaltgép nélkül is, szóval ez nem lehet kifogás. Egy a lényeg: merjetek kísérletezni és legyetek kreatívak!