Mondj el egy verset és vidd el anyuékat Disneylandbe!

Fordított világ családi versmondó verseny a Móra Kiadó szervezésében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
disneyland
2016. május 23. Csontos Dóra

Fordított világ családi versmondó verseny a Móra Kiadó szervezésében.


Én voltam a felnőtt és apa lett a gyerek,
A futball labda téglalap, a kapu pedig kerek.
Anya nem dolgozott, csak hétvégén két napot,
Együtt töltöttük az összes hétköznapot.”

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Erdős László nevű ember, aki sok mindennel foglalkozott, de legjobban gyerekverseket szeretett írni. Akkora szeretettel írta verseit, hogy Fordított világ című műve hamar népszerűségre tett szert az olvasók körében, az általános suliban szavalóversenyek sokaságán nyertek vele, kötelező olvasmány is lett, és bekerült a harmadikos olvasókönyvbe. Így aztán nem is csoda, hogy végül a Fordított világ verseskötete is megjelent. Erdős László és a Móra Kiadó most minden 12 év alatti gyerkőcöt május 15. és július 15. között versmondó versenyre invitál, melynek keretében a Fordított világ kötetből egy vagy több szabadon választott vers elmondásával indulhatnak az ifjú versenyzők több kategóriában.

Ehhez nem kell mást tenni, mint fellapozni a Fordított világ verseskötetet, és máris összeülhet a családi versválasztó kupaktanács. A versenyzéshez kiválasztott verset fejből, vagy olvasva is el lehet mondani, csak apu, anyu vagy a tesó vegye videóra, és regisztrációt követően töltse fel a www.forditottvilag.hu weboldalra. A beküldött anyagokat, verseket a KEDD Animációs Stúdió Youtube mesecsatornájántekinthetitek meg folyamatosan a verseny időtartama alatt.

A verseny fődíja egy négynapos családi élménynyaralás a párizsi Disneyland-ben , de számos belföldi nyaralás és élmény (vacsora, fagyizás, cirkusz, játszóház, állatkerti örökbefogadás), no és persze könyvcsomag vár a verseny 12+6 döntősére és nyerteseire. A versenyzők gyermek és családi kategóriában indulhatnak. Anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák és persze gyerekek együtt adhatnak elő egy választott verset, vagy annak részletét, mint a családi kategória versenyzői. A külföldről induló gyerekek közül ketten a magyar nyelv ápolásáért különdíjban is részesülnek. Ráadásként, a döntőbe jutott versenyzők, hangos – képes könyv formájában, DVD-n is megjelennek majd a verseskötet ősszel megjelenő nyomtatott kiadásában. A díjakról részletesen itt tájékozódhattok.

Kik kerülnek a döntőbe?

Ezt egy szuper zsűri dönti el. Örömünkre szolgál a zsűri soraiban tudni a nagyszerű Gubás Gabi színművésznőt, Novodomszky Éva televíziós műsorvezetőt, Buda Gábort és az Alma Együttest, Kőszegi Ákos Jászai Mari díjas színpadi és szinkronszínészt, M. Tóth Géza, Oscar-díj jelölt filmrendezőt, producert, a KEDD Animációs Stúdió alapítóját és vezetőjét, aki több sikeres gyerek-rajzfilm alkotója. A zsűri nem lenne teljes Sebestyén Aba, marosvásárhelyi Nívódíjas színművész, rendező nélkül, aki személyével egyben a határon túli magyarságot is képviseli, hiszen a világ számos pontján beszélik ezt a csodálatos nyelvet.

Meséld el versben a világot! – szól a verseny alapanyagát képező, a Móra Kiadó honlapjáról letölthetőe-book könyv vezérszlogenje. Ezek a kedves, vidám, pozitív és szellemes versek a gyerekek nyelvén, de nem csak gyerekeknek szólnak. További információkért látogassatok el weboldalunkraés lájkoljátok Facebook oldalunkat!

Ki lesz a nyertes?

Ezt a közönség dönti el! A 12 legjobbnak ítélt kis versmondó anyaga, valamint a 6 legjobb családi videóközül 2016. július 22. és július 29. közöttzajló közönségszavazás útján kerülnek ki a győztesek.

Végezetül álljanak itt Buda Gábor (Alma zenekar) gondolatai a versmondó verseny kapcsán: „Minden népet a kultúrája és a nyelve határoz meg a legmarkánsabban, és minden túlzás nélkül ez magyarságunk alapköve. Az alapanyag, a versek kitűnőek, most már csak az előadókon van a sor! Barátaim! Verselésre fel!”