Habos-babos helyett, amire valóban szükség van…

Megtörténik A CSODA. A teszt pozitívat mutatott. Ott van a két csíkocska. De hogy biztosak legyünk, bejelentkezünk az orvoshoz. Elmegyünk. És a rózsaszínfelhős szappanbuborékos álmunk megerősítésre kerül, amikor közlik a nagy hírt. Igen. Hölgyem, Ön kisbabát vár. És mi méterekkel a föld felett járva, a habos-babos, boldog családi életet tervezve létezünk. Eleinte.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

Aztán amint az idő halad, a járásunk akár lassul is egy kicsit. Vagy sokat. Kinek hogy. De az álmok még mindig ott vannak a fejben. Netalántán leírva, fontossági sorrendben, vagy épp anélkül.

És most megvalósításba kezdünk. Mi, első gyermekünket váró nők megvesszük a ruhácskát, tervezzük, hogy hol lesz a baba szobája vagy kis sarkocskája. Kell-e mérleg és mellszívó? Milyen legyen a babakocsi? Vagy kell-e egyáltalán? Hordozom-e majd? A pöttyös vagy a fodros lenne a szebb, ami a hazahozós ruhája legyen? És akár hiszitek, akár nem, ezek a kezdeti nehézségek a felszínen megjelenő, általában első problémák. Ezek korlátai anyagi jellegűek lehetnek. Én például rengeteg mindent terveztem, hogyha majd otthon leszek a babával, ezt és ezt fogom csinálni, megtanulni, megszervezni, stb. Persze, mert „ha otthon vagy, úgysincs semmi dolgod”. Mondják oly sokan és olyan egyszerűséggel, hogy már-már el is hiszi az ember fia és lánya. Én elhittem. Aha. Akkor most kicsit bele kell rondítsak. De nem azért, hogy bántsalak, kedves Olvasó, csupán azért, mert szeretném ezt a téves sztereotípiát lerombolni egyszer s mindenkorra. Ehhez egyedül kevés vagyok, de hiszem, hogy a lassú víz partot mos. Nem szeretném lefokozni a felmerülő nehézségeket, mert az adott szituációban sok dolog fejtörést okoz(hat). Mint a fenti kérdések megválaszolása is. Csupán egy nálánál sokkalta fontosabb, a gyermekünk számára elengedhetetlen dologra szeretném felhívni a figyelmet. Menjünk tovább a történetben!

Megszületett a Gyönyörűség. A mézes-mázos, csupasz testétől, édes pofijától, aranyos szuszogásától olvadozó anya első gyermeke, akkor az ember lánya mar nem lesz a régi. A babával együtt egy teljesen más személy is születik. Az Anya. A legfontosabb hivatás. És a legnehezebb is. A maga minden szépségével és nehézségeivel egyaránt. A legfontosabb ezután a gyermeked lesz. És ez így van rendjén. És annak az apró, először még magatehetetlen csecsemőnek TE leszel az egyetlen és legfontosabb személy az életében. Az egyetlen, akihez fordulhat, akibe kapaszkodhat, ha bajban érzi magát, ha fél, ha valami számára még ijedelmet okoz.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább itt!