2016. február 9. kedd, Abigél,Alex

Háttér

2016. 02. 08. 14:08

Nem kell mindent megadni a gyereknek, ha belepusztulunk is

A gyereknevelésről szóló írások nagy része arról szól, milyen feladatai vannak a szülőnek, és milyen igényei a gyerekeknek. Érthető, hiszen a szülők olvassák az írásokat. Viszont ez azt az érzetet keltheti, hogy a szülőnek minden határon túl, ha belepusztul is, mindent, de minden elképzelhetőt meg kell adnia a gyereknek.

csaladhalo.hu
csalad.hu
2016. 02. 08. 11:36

Könyvtárba költöztek a rendőrök – elindult a bűnmegelőzési recept túra

Bajba jutott az unoka és pénz kell neki – ez az egyik trükk, amivel rendszeresen pénzt szednek ki csalók az idősebbektől. Nem véletlen, hogy a rendőrök úgy döntöttek: segítenek megelőzni, kivédeni a nyugdíjasokat érő bűncselekményeket. Ha kell, személyesen adnak tanácsot, vagy éppen vásárlókörútra kísérik az idősebbeket, de a Bűnmegelőzési Recept Túra című könyvben össze is gyűjtötték a tájegységekre jellemző életspecialitások mellett a leggyakoribb helyi bűneseteket.

2016. 02. 08. 08:38

Iskolába készülünk 3. - Iskolaválasztás

Mostanában naponta keresnek meg szülők. Hová? Mi alapján válasszunk? Én íratnám-e a gyerekem ide vagy oda, ha a helyükbe lennénk? Vagy miért éppen oda írattam őket, ahova? Ki kell ábrándítanom mindenkit: nincs recept, nincs tuti megoldás. Mindenki maga dönt, van azonban néhány szempont, amit érdemes átgondolni, mielőtt a döntésünket meghozzuk.

csaladhalo.hu
2016. 02. 07. 14:12

Bántsuk azt, aki nem tud védekezni?

Az állatok kínzása ép ésszel, teljesen felfoghatatlan cselekedet. Vajon az emberek belső fel nem oldott feszültsége, agressziója "landol" az állatokon? Mi megy végbe az állatbántalmazók fejében miközben verik, rúgják szúrják a védtelen állatot? "Most jól megmutatom ennek a kutyának vagy macskának, hogy erősebb vagyok nála?" Az is lehet, hogy, igazából jobb is így, mert nem a családtagjain csattan az ostor? Netalán ez a fajta agresszió oda is vezethet? A szánalom és düh felsorolhatatlan árnyalatait érezzük magunkban a hasonló hírek kapcsán...

csaladhalo.hu
2016. 02. 07. 10:23

Plácido Domingo a Virtuózok tehetségeivel találkozott a Zeneakadémián

A világhírű énekes az Operaház szombat esti Shakespeare-estélyének sztárvendégeként jött Budapestre, az estélyről érkezett a Zeneakadémiára, hogy még az éjjel találkozzon a Virtuózok tehetségeivel, Sándor Zoltánnal, Tóth Bettinával, Kiss Zoltánnal, Demeniv Mihállyal, Szüts Aporral és Gyöngyösi Ivettel. Plácido Domingo elismerően szólt a Virtuózok című műsorról. Mint kiemelte, a műsor segítségével a klasszikus zene szélesebb rétegekhez is eljuthat.

csaladhalo.hu
2016. 02. 07. 10:11

30 jel, ami arra utal, hogy ki kell mozdulnod!

Honnan tudhatod, hogy szükséged van egy kis kimozdulásra? Ki kell rúgnod a hámból, ha…

csaladhalo.hu
kepmas
2016. 02. 07. 09:59

Sportol a család?

Irigykedve nézed azokat a családokat, férjeket és feleségeket, akiknek mindennapi életük része a sport? Szeretnéd, ha a gyermekedből egészséges felnőtt lenne, aki vigyáz testi-lelki egészségére, ugyanakkor úgy véled, ezeknek a szülőknek biztosan olyan munkájuk, fizetésük, életszínvonaluk van, amibe belefér a rendszeres sport, de hát ez csak valami földöntúli és kivételes dolog?

Családháló
2016. 02. 06. 13:39

Mi szükség van 12 autista majomra?

Az autizmus kutatását nehezíti, hogy a betegség az emberre jellemző, így nem lehet olyan könnyen állatkísérleteket végezni, mint mondjuk a nátha esetében. Az elmúlt hetekben azonban nagy port vert fel a hír, miszerint kínai tudósok autista majmokat hoztak létre.