2014. április 18. péntek, Andrea,Ilma

Háttér

csaladhalo.hu
Gyarmati Orsolya
2014. 04. 17. 07:15

A világ legrosszabb mesekönyve - avagy: ne aludj jól, ne álmodj szépeket...

A békák meghalnak a tó fenekén. A teknős halálra zúzza magát a sziklákon. A nyulak öngyilkosok lesznek. A madarász felkínálja a fürjet a ragadozómadaraknak, hadd lakmározzanak kedvükre...soroljuk még? Nem, kedves olvasók, nem valami bizarr természetfilmből szemezgettünk, és nem is a legújabb horrorsorozat tartalmából közöltünk részleteket, hanem egy olyan mesekönyvből, amellyel kapcsolatban komolyan felvetődik a kérdés: hogyan lehet megírni, kiadni, lefordítani olyan történeteket, amelyeknek legfeljebb a gyermekvédelmisek által szervezett “Milyen meséket ne olvass soha, semmiképp a gyerekednek?” című előadáson van helye - elrettentésképpen???

csaladhalo.hu
Szederkényi Éva
2014. 04. 16. 08:17

A világmindenség éneke

A kozmosz titkait évezredek óta kutatja az emberiség. Ellis Potter 3 elmélet a mindenségről című könyve a Nagy Titokról, az ember istenkereséséről szól.

csaladhalo.hu
Schütz Gabriella
2014. 04. 15. 16:00

A mi családunk sikere: az én kishúgom

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a családháló.hu által szervezett Családünnep Magyarországon című rendezvényen díjazta a Balog Zoltán miniszter és Soltész Miklós államtitkár. Ígéretünkhöz híven a díjazott pályaműveket közöljük honlapunkon.

Családháló
2014. 04. 15. 11:14

Hogyan árthatunk a gyereknek már a fogantatás előtt?

Közelebb kerültünk a biológia egyik legérdekesebb titkának megfejtéséhez. Az új ismeretek felelősségteljesebb viselkedésre ösztönözhetnek, mert az egészségtelen életmód káros következményei nemcsak ránk, hanem leendő gyermekeinkre is veszélyt jelenthetnek.

Családháló
2014. 04. 15. 05:15

Mikor kezdjen diétázni a duci gyerek?

Dundi a gyerek? Mit tegyünk? Érdemes diétáztatni és ha igen, mikor és hogyan? A szakértő válaszol!

Családháló
2014. 04. 15. 05:10

Megnéztük, mit bírnak a saját márkás pelenkák

Azokat a saját márkás pelenkákat teszteltük, amelyek egy előző posztunkban, a pelenkakörképben is szerepeltek. Minden pelenka azonos méretű volt, ötös.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 04. 15. 04:49

A tudatlanság alapja, avagy: miért támogatja az Essence magazin az abortuszt?

Az Essence magazin nem csinál titkot abból, hogy az USA legnagyobb abortusz-szervezetét, a Planned Parenthoodot támogatja. Néhány évvel ezelőtt a Planned Parenthood mindent megtett, hogy védje magát, amikor egy szervezet meghirdette a Too Many Aborted-kampányt (kb. “Túl sok abortált”) és jónéhány pro life programot kapcsolt mellé, ezzel leleplezve az Amerika abortuszgyárának is nevezett szervezetet. Az Essence azonban kiállt a PP mellett: szponzorálta a Planned Parenthood bloggereknek és újságíróknak szóló konferenciáját, amelynek témája az volt, hogy hogyan kendőzzék el az igazságot arról, milyen hatása van az abortuszoknak az afro-amerikai közösségekre.

csaladhalo.hu
Szederkényi Éva
2014. 04. 14. 15:37
Utolsó módosítás: 2014. 04 . 17. 08:45

A láthatatlan szereplők – apák, kispapák szülés utáni helyzete

„Hová lesz a párom, mi vár a párkapcsolatunkra miután gyermekünk születik?” A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében Andrek Andrea és Léder László: A családalapítás alapjai – új-Anyák, új-Apák és újszülöttek címmel tartott előadása az apák szemszögéből válaszolt az ehhez hasonló kérdésekre.