2015. március 31. kedd, Árpád

Háttér

csaladhalo.hu
MKPK
2015. 03. 30. 15:00

"Hívom a családokat!" Bíró László püspök áprilisi levele

Most, hogy már a férjem is nyugdíjas, – mondta szomszédasszonyának egy idősödő nő – a gyerekeink is kirepültek, jobb szeretek csak magamban lenni. Nem szeretem a nyüzsgést, a sok embert, legjobb szóba se állni velük. A fiatalabbja elégedetlen, az öregebbje csak panaszkodik. A férjemmel sem sokat beszélgetünk, egy életen át már kibeszélgettük magunkat. Meg különben is, mi jót várhatunk még a mi életünkben?

Családháló
2015. 03. 30. 08:38

Ne fújjuk fel a kisgyerek szavait, tetteit!

Azért fontos, hogy tisztában legyünk a gyerek fejlődési sajátosságaival, mert különben könnyen előfordul, hogy problémaként kezelünk olyasmit, ami szükségszerűen következik az életkorából. Sok szülő megijed, mikor a gyerek –szerinte– túlzott érdeklődést mutat a nemiség iránt, vagy olyan dolgokat mond, tesz, amik felnőtt értékrend alapján elítélendők lennének.

csaladhalo.hu
Családháló
2015. 03. 30. 06:30

A kütyüzés nagy kísértés

A kamaszodó gyereked épp most ígérte meg, hogy tanul, de rajtakapod, hogy a telefonját nyomkodja? Ne légy rá mérges: egyszerűen nem képes ellenállni.

csaladhalo.hu
MKPK
2015. 03. 29. 09:42

Virágvasárnappal kezdődik a Nagyhét

Virágvasárnapot ünnepli az egyház most vasárnap, március 29-én. Ezzel a nappal megkezdődik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra vezet el bennünket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

Családháló
2015. 03. 29. 08:02

A számolási zavar már óvodáskorban felismerhető

A számolási zavar (vagy diszkalkulia) sajnos nem túl ritka részképességzavar, ami szakemberek szerint az iskoláskorúak 5-6 százalékát érinti. Szerencsére azok az idők már elmúltak, amikor az olvasási, írási vagy számolási nehézségekkel küzdő gyerekekre egyszerűen rásütötték, hogy lusták.

csaladhalo.hu
Családi Lap
2015. 03. 29. 07:30

Hol vagytok, nagyszülők?

A nagymamák, nagypapák ma már nem otthon ülő nénik, bácsik, hanem dolgozó emberek, akiknek a munkán túl megvan a maguk önálló élete, szórakozása, baráti köre. Sokan szívesen töltenének heteket az unokákkal, de nincs rá idejük. S akadnak olyanok is, akiknek elég volt felnevelniük a sajátjukat, és nem vágynak arra, hogy ismét játszótereken ücsörögjenek, a kicsikkel barkácsoljanak, sütögessenek.

Családháló
2015. 03. 27. 08:59

Anyai félelmek a kistesótól? Ilyen is van

A testvérféltékenységről sokat lehet olvasni, arról azonban keveset olvashatunk, min mennek keresztül az anyák, amikor első gyerekük után a másodikat várják.

csaladhalo.hu
Magyar Kurír
2015. 03. 26. 09:05

Tízéves a Lea Otthon

A Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő Lea Otthon krízisbe került fiatal nőknek és gyermekeiknek nyújt segítséget 2005-ben történt alapításától kezdve. A jubileumi ünnepséget március 13-án tartották.