2014. augusztus 28. csütörtök, Ágoston

Háttér

2014. 08. 28. 09:56

Mit olvassunk, ha elég jó szülők akarunk lenni?

Még mindig nem hisszük el, hogy az első életévekben történtek kihatnak az egyén egész életére. Pedig ahogyan a gyerekeinkkel bánunk, olyan lesz a jövő.

csaladhalo.hu
2014. 08. 27. 12:44

"Hívom a családokat!" Bíró püspök szeptemberi levele

Egyik reggel a férj, aki iskolaigazgató volt, így szólt feleségéhez: Holnap fogjuk köszönteni új kolléganőnket névnapja alkalmából. Tedd meg nekem, hogy ma veszel egy szép csokor rózsát, hogy én holnap azzal köszönthessem. A feleség kissé meglepődött. Ugyan már többször hallotta dicsérni az új kolléganőt, fel is tűnt neki férje iránta táplált lelkesedése, de eszébe se jutott, hogy féltékenykednie kellene. Igaz, ha volna oka féltékenységre, talán nem őt kérné virágvásárlásra.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 08. 26. 15:30

Lengyelország: Megtagadta az abortuszt egy orvos, kirúgták

Nemrég, egy lengyel nő, akinek a magzatáról a 22. héten kiderült, hogy komoly betegségben szenved, felkereste a varsói Szent Család Kórház igazgatóját, aki egyben szülész-nőgyógyász is, hogy szakítsa meg a terhességet. Dr. Bogdan Chazan azonban lelkiismereti okokra hivatkozva nem tett eleget a nő kérésének. Pár nap múva eltávolították pozíciójából.

Családháló
2014. 08. 26. 08:02

Jobban árt a gyerekeknek a mobiltelefon sugárzása

Nemrég jelent meg egy friss összefoglaló tanulmány, amelynek tanulsága szerint ezek az eszközök a kibocsátott mikrohullámú sugárzás miatt kiemelten veszélyesek lehetnek a kisgyermekek és a még meg nem született magzatok egészségére.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 08. 26. 08:00

Puszik egy kislánytól

“A kislányom szeret puszikat adni. Méghozzá sokat. Megpuszilja a barátait a játszótéren, a játéknyusziját, mielőtt elaludna, a kedvenc könyveit, a vizet a fürdőkádban, az autónkat, idegeneket és kiskutyákat.”

csaladhalo.hu
MTI
2014. 08. 26. 07:21

Gyed extra: több tízezer anya kapta meg

Az ez év januárjától bevezetett gyed extra a kisgyermekes családoknak jelentős anyagi könnyebséget, a munkaadóknak komoly kedvezményeket nyújt. Az új rendelkezés eddig 18 600 édesanyának tette gondtalanabbá az életét.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 08. 25. 13:55

Szülés szívműtét közben

Edita Tracey a nyolcadik hónapban volt, amikor különös fájdalmat érzett a hátában, miközben épp a fodrásznál ült. Amikor a fájdalom átterjedt a mellkasára, mentőt hívott. A kórházban a 35 éves nőről kiderült, hogy az aortáján több centiméteres sérülés van.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 08. 25. 04:52

VIDEÓ: Hogyan működik a tejtermelés?

Hogyan működik a tejtermelés? Mitől lesz elég a tej? Mi az az igény szerinti szoptatás és miért fontos? Miért árt a tej mennyiségének a napirend, és hogyan lehet ellene tenni? Mik a sikeres szoptatás alapelvei? Hol találunk hiteles, megbízható információt a szoptatásról? Hol találunk szoptatási tanácsadót, aki tud segíteni?