2015. március 6. péntek, Leonóra,Inez

Háttér

Családháló
2015. 03. 06. 07:29

Virtuális erőszaktól félnek a diákok

Nem veszik elég komolyan a pedagógusok a virtuális zaklatást, miközben a diákok szerint az online térben jelentkező erőszak ma már a fizikai, testi bántalmazásnál is súlyosabb problémát jelent – derül ki abból a felmérésből, amely az iskolai erőszak előfordulását vizsgálta felső tagozatosok körében.

Családháló
2015. 03. 06. 07:20

Meg tudná menteni a gyereke életét?

A balesetek olyanok, hogy a másodperc törtrésze alatt, teljesen váratlanul történnek, és vannak esetek, amikor nem várhatjuk meg a mentőt, hogy majd ők intézkednek, mert meghalhat a sérült, ha nem cselekszünk azonnal.

csaladhalo.hu
Csontos Dóra
2015. 03. 06. 07:00

Egy új élet első pillanatai a világban - fotózzuk vagy ne?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy engedjük-e, hogy egy fotós lencsevégre kapja, mikor épp életünk legfájdalmasabb, de egyben leggyönyörűbb pillanatait éljük át. Érveket és ellenérveket is meghallgattunk. Mi történik pontosan? Minden kiderül!

2015. 03. 05. 08:25

Az érzelmi intelligencia fejlesztése

A kutatások szerint az életben való boldogulásban sokkal nagyobb szerepet játszik az EQ (érzelmi intelligencia) az IQ-nál. Az EQ fejleszthető, ráadásul már baba kortól.

csaladhalo.hu
MTI
2015. 03. 05. 07:49

Termékbemutatós csalások - meg kell védeni a nyugdíjasokat!

Súlyos adatkezelési hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a többek között idősek számára szervezett termékbemutatók, egészségnapok esetében - közölte Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke szerdán, budapesti sajtótájékoztatón.

csaladhalo.hu
2015. 03. 05. 07:00

Meglepő tények a baba nyaka köré tekeredett köldökzsinórról

Nagyon sok anyuka fél attól, hogy a köldökzsinór a baba nyaka köré tekeredik, miközben épp világra jönnek.Szerencsére a magzatoknak nincs szükségük a légcsövükre és a tüdejükre születés közben, hiszen ilyenkor az oxigént (és más, nagyon fontos tápanyagokat) éppen a köldökzsinóron keresztül kapják.

2015. 03. 04. 08:10

Szorongás, önbizalomhiány és elhízás

És ez csak néhány a gyerekeket célzó agresszív marketing következményeiből. Hol csapnak le a reklámok gyermekeinkre, és milyen nyomot hagynak bennük?

csaladhalo.hu
Családháló
2015. 03. 04. 06:30

Hét sokkoló idézet a Planned Parenthood alapítójától

A rasszizmus legegyértelműbb jelenlétét Amerikában ma a Planned Parenthood abortuszklinikák működési alapelve jelzi. Íme néhány sokkoló kijelentés az abortuszgyár alapítójától.