2015. augusztus 2. vasárnap, Lehel

Háttér

csaladhalo.hu
Hunbaba
2015. 08. 02. 06:41

Kárpátalja élni akar – segítsünk neki!

A hagyományos magyar mintakincsből táplálkozó babahordozókat gyártó családi vállalkozás, a Hunbaba mozgalmat indított a kárpátaljai Nevetlenfalu középiskolájának eddig nem létező, de a támogatási akció sikere esetén szeptemberre, azaz a tanévkezdésre elkészülő magyar nyelv – és irodalom szaktantermének kialakítása céljából.

Családháló
2015. 08. 02. 06:14

A „problémás kamasz” csak a tüneteket hordozza, a gyógyuláshoz a családot is be kell vonni

Úttörő létesítmény jött létre Kispesten: depressziós és egyéb mentális betegséggel élőknek segítenek ingyenesen. Itt jól kiegészíti egymást a lelki gondozás és a környezetvédelem. Biobrikettet készítenek, régi farmert hasznosítanak újra és földhővel fűtenek.

Családháló
2015. 08. 02. 06:02

Munka és szoptatás: együtt is működik!

Két dolog, amit ősidők óta igyekeznek összhangba hozni mindennapi életük során a nők. Hol azért, mert muszáj dolgozniuk, hogy biztosítsák családjuk megélhetését, hol meg azért, mert gyermekük születése után is szeretnének dolgozni, alkalmazni hosszú évek alatt megszerzett tudásukat, foglalkozni azzal, ami érdekli őket.

csaladhalo.hu
MTI
2015. 08. 01. 09:40

Az anyatejes táplálás világnapjára + INFOGRAFIKA

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1993-ban döntött az anyatejes táplálás világnapjánk megtartásáról, az ezt követő napokat pedig anyatejes világhétté nyilvánította. A világon évente több millió csecsemő hal meg, illetve válik nyomorékká, mert nem jut anyatejhez.

csaladhalo.hu
Családháló
2015. 07. 31. 15:30

Rossz voltál? Akkor TV-t kell nézned!

Olivia odavan az online játékokért. Két kedvencével, a Minecrafttal és az Animal Jammel akár napi 10 órát is képes eltölteni a monitor előtt. Ha azonban a kislány nem viselkedik jól, édesanyja megbünteti. Ilyenkor csak tévét nézhet...
csaladhalo.hu
Gyarmati Orsolya
2015. 07. 31. 06:39

“Szépnek látnak, de én tudom, hogy csúnya vagyok”

Krisztát barátai házibuliba hívták. Az összejövetel napján Kriszta már délben nekiállt készülődni. Hat órával később szobája úgy nézett ki, mintha tornádó söpört volna végig rajta. Az össze ruha a földön, az ékszerek, sminkes holmik, cipők szanaszét hevertek. Kriszta pedig zokogva ült a kupac tetején. Visszataszítónak látta magát mindenben...
Családháló
2015. 07. 31. 06:07

Szeptembertől kevesebb teher lesz a szülők vállán

Több olyan kormányzati intézkedés is született az utóbbi hónapokban, amelyek szeptemberi életbelépése jelentősen könnyít a szülők terhein, legyen gyermekük bölcsődés, óvodás vagy általános iskolás.
Családháló
2015. 07. 31. 06:05

Méhen kívüli terhesség: tehetünk ellene?

A kismamák egyik legnagyobb féleleme a méhen kívüli terhesség. Valóban nagyon veszélyes állapot, melyben az embrió (néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve) életképtelen, de az anyának is azonnali orvosi beavatkozásra van szüksége.