2014. július 31. csütörtök, Oszkár

Háttér

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 07. 31. 08:20

Írország: legalizálhatják a beteg magzatok abortálását?

Egy amerikai abortuszpárti szervezet azért kampányol, hogy Írországban engedélyezzék azoknak a magzatoknak az elvetését, akik várhatóan valamilyen súlyos betegséggel születnének.

csaladhalo.hu
2014. 07. 30. 16:19

Perre mennek Európa történetének legnagyobb aláírásgyűjtési akciójának szervezői

Az Egy közülünk petició kezdeményezői keresetet nyújtottak be az Európai Unió luxemburgi székhelyű Bíróságához az Európai Bizottsággal, az Unió Tanácsával és az Európai Parlamenttel szemben. Keresetükben a Bizottság 2014. május 28-én kiadott azon Közleményének megsemmisítését kérik, amelyben a Bizottság úgy döntött, hogy nem viszi az Egy közülünk jogszabály-módosító javaslatát az Európai Parlament és a Tanács elé. A Bíróságtól egyben kérik az európai polgári kezdeményezést szabályozó rendelet egyes rendelkezéseinek hatályon kívül helyezését - tudatta a családháló.hu-val az Emberi Méltóság Központ.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 07. 30. 08:00

Nyugdíjreform: több gyerek, több pénz?

Igencsak vegyes reakciókat váltott ki a Népesedési Kerekasztal nyugdíjreform-koncepciója, amelyet a KDNP is támogat, mivel az összhangban van a párt 2007-es nyugdíjtervezetével. Ha a tervezetet a parlament elfogadja, már ősszel támogathatják az új irányt, amely szerint a nyugdíj összegébe beleszámítana a felnevelt gyerekek száma és iskolázottsága is. Ám a javaslat sokak szerint igazságtlan, mert hátrányos helyzetbe hozza azokat, akiknek - akár betegség, meddőség vagy más ok folytán - nem született gyermekük, illetve csak egy gyermeket neveltek.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 07. 29. 08:00

Sokkoló történetek: nemi erőszak után kényszerabortuszok következmények nélkül

Az USA-ban rengeteg olyan eset történik, amikor kiskorú lányt erőszakolnak meg, a lány teherbe esik, az elkövető abortuszra kényszeríti őt, ám a terhességmegszakítást végző intézmény mégsem tesz feljelentést.

Családháló
2014. 07. 28. 08:26

Kórházi baba-mama szoba: apáknak tilos?

Nemrég egy beteg kisgyerek édesapjának nem engedték meg, hogy éjszaka a kórházi baba-mama szobában aludjon, mivel az, mint neve is mutatja, baba-MAMA szoba. A felkínált lehetőség az volt, hogy az apa ottmaradhat, de csak egy széken, az ágy mellett.

Családháló
2014. 07. 28. 08:22

Jöhet a következő baba?

Az elsőnél még nem kérdés, persze, hisz így leszünk család. A következő(k)re azonban olykor már csak az egyikünk vágyik. És mivel fél gyerek csak a statisztikákban létezik, erre az ellentétre nincs megoldás. Vagy mégis?

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 07. 28. 08:09
Utolsó módosítás: 2014. 07 . 31. 20:06

Létrejöhet a természetes szülés központja - I.rész

Hol legyen? Még kérdéses. Mikor legyen? Most! Szükséges? Feltétlenül! A Szent Imre kórház körüli botrány és Vass Gabriella szülésznő meg nem hosszabbított szerződésével kapcsolatos hírek hatására egyre jobban előtérbe került az igény, hogy létrejöjjön egy referenciaintézmény.

Családháló
2014. 07. 26. 09:54

45 az új 35?

Még mindig rácsodálkozunk arra, ha egy nő negyvenéves kora felett szül gyereket, pedig a karrierépítés, illetve az alapos testi-lelki felkészülés miatt ez már egyáltalán nem számít különlegesnek.