2014. november 21. péntek, Olivér

Háttér

csaladhalo.hu
UNICEF
2014. 11. 21. 09:59

Egy pofon még belefér?

Magyarországon háromból csak egy gyerek tudja, hogy milyen jogai vannak, és a gyerekek közel fele szerint egy pofon nem számít erőszaknak – derült ki az UNICEF Magyar Bizottságának legfrissebb jelentéséből. Bár minden harmadik gyermeket ért már piszkálódás a neten, csak tizedük kért segítséget. A jogok érvényesítéséhez először meg kell ismerni azokat, ezért az UNICEF Magyar Bizottsága és a Telenor folytatja Ébresztő-óra nevű gyermekjogi programját.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 11. 21. 09:27

Transznemű gyerekek

Hatalmas publicitást kapott az a nemrég az internetre felkerült videó, amelyben egy kisgyerek rapelve „coming out”-ol, azaz vallja be a nagyközönség előtt, hogy ő bizony már régen rádöbbent: transznemű. A magát lány mivolta ellenére fiúnak érző gyerek hatévesen állt oda anyja elé vallomásával, hogy attól kezdve büszkén kampányoljon a nemi identitászavarok elfogadása mellett.

csaladhalo.hu
MTI
2014. 11. 21. 09:03

Változik a szocpol!

Több ponton is módosulnak jövőre a családok otthonteremtését elősegítő kormányrendeletek - ismerteti pénteki cikkében a Világgazdaság a birtokába került rendelettervezet alapján.

csaladhalo.hu
MTI
2014. 11. 21. 08:37

Segítség Kárpátaljának!

Hétfőn indul a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) első segélyszállító kamionja Kárpátaljára. A kamion 55 vegyes tüzelésű kazánt szállít, hogy a kórházakban és a gyermekotthonokban is legyen fűtés a hideg időben.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 11. 20. 07:13

Egyedül otthon - mikor hagyhatjuk a lakásban a gyereket?

Zuhog az eső és az egyéves kisbabád mélyen alszik az ágyában. Az édesanyád születésnapi köszöntőlevelet tartasz a kezedben és tudod, hogy ha most nem rohansz le az utcában található postára, ami oda-vissza összesen 10 perc, akkor a levél nem érkezik meg idejében a címzetthez.

csaladhalo.hu
MTI
2014. 11. 19. 09:56

Szolnok segít - Egy év alatt másfélezer ember kapott támogatást!

Nem egészen egy év alatt több mint másfélezer rászorulónak jutott abból a mintegy 17 millió forint értékű támogatásból, amelyet egy rendhagyó karitatív program, a Szolnok segít keretében nyújtottak cégek, intézmények és magánszemélyek. A lényeg a személyes kapcsolattartás és a problémák tényleges javítása.

Családháló
2014. 11. 18. 11:50

Ez idén Magyarország legjobb társasa

A kis herceg 71 éve hódította meg a világot, most pedig társasjátékként kapott díjat, ugyanis a Magyar Társasjátékos Egyesület ennek a játéknak ítélte idén a legjobb magyar kiadású társasjátéknak szóló díjat.

Családháló
2014. 11. 18. 08:23

Kisgyerek+hasmenés - eligazítás szülőknek

A gyerek szeptember közepe óta bölcsődébe jár, így természetesen már átesett néhány vírusfertőzésen – sajnos a közösségbe kerülés ezzel is jár.