2015. január 26. hétfő, Vanda,Paula

Háttér

Családháló
2015. 01. 26. 10:52

A rémisztő kamaszkor

Ha egy szülő a dackorszakát élő gyerekével való együttélés nehézségeiről panaszkodik, könnyen kaphatja válaszként egy elnéző mosoly és kézlegyintés kíséretében, hogy „ez semmi ahhoz képest, ami majd kamaszkorában jön”.

csaladhalo.hu
MTI
2015. 01. 26. 09:21

Párizs: Menet az életért - az eutanázia engedélyezése ellen    

A washingtoni March for Life (Menet az életért) számos más országban is az utcára hívta az embereket. Párizsban az eutanázia ellen vonultak vasárnap.

csaladhalo.hu
Képmás/Gyombolai-Kocsis Fruzsina, Gyombolai Zsolt
2015. 01. 25. 10:21

Miért szingli?

„Most éppen elegem van a hapsikból, egy időre tuti szingli vagyok!“ – meséli a barátnőjének fennhangon a villamoson egy tizenéves lány. A szingli, mint gyűjtőszó elég hamar bekúszott a hétköznapi szókincsünkbe, felváltva a jóval árnyaltabb egyedülálló, szabad vagy épp agglegény kifejezéseket.

csaladhalo.hu
2015. 01. 24. 20:43

Az élet menete Párizsban - tízezrek a francia utcákon az emberi méltóság védelmében

Az elmúlt hetek eseményei sokak figyelmét fordították Franciaország felé. A párizsi tragikus események számos fájó kérdést vetettek fel, amelyekre megválaszolására égetően nagy szükség van. Az európai társadalmaknak kézzel fogható, súlyos erkölcsi kérdésekkel néznek szembe, amelyeket sokáig nem hagyhatnak megválaszolatlanul.

csaladhalo.hu
2015. 01. 24. 08:22

Nem kellene valamit tenni az energiaitalokkal? Mondjuk 18 év alattiaknak nem árulni?

Egy egészen „modern” hagyomány fogad minket minden reggel munkába menet: általános- és középiskolások korán reggel álmos fejjel mennek a suliba, miközben kezükben – szinte kivétel nélkül – egy-egy energiaitalos dobozt szorongatnak. Gyűrött arcukat nem több alvással, nem kávéval, hanem a divatos energiaitallal igyekeznek kisimítani, amely talán egyfajta státuszszimbólum is lett.

csaladhalo.hu
Gyarmati Orsolya
2015. 01. 23. 16:01

Az életért meneteltek Washingtonban

Egyes beszámolók szerint félmillióan is jelen lehettek a tegnap megtartott, szokásos éves March for Life elnevezésű amerikai rendezvényen, amely az USA legnagyobb abortuszellenes megmozdulása.

Családháló
2015. 01. 23. 15:37

A meddőség lelki okai – 1. rész

A meddőség miértjét elsősorban szervi oldalról szokás vizsgálni, pedig olykor előfordul, hogy a megfelelő fizikai állapot mellett sem következik be a hőn áhított gyermekáldás. Ilyen esetekben érdemes a lelki egészséget és problémákat is megvizsgálni. Erről mesél szakértőnk, Habis Melinda klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta.

Családháló
2015. 01. 23. 11:54

A túl sok fehérje sem jó a csecsemőnek

A túlzott, illetve nem megfelelő szerkezetű fehérje fogyasztása az első két életévben növeli mind a későbbi elhízás, mind az allergia kockázatát