2015. október 4. vasárnap, Ferenc

Háttér

Családháló
2015. 10. 04. 11:07

Túlélőkalauz újszülött szülőknek

Vajon teljes az öröm? Hiszen a szülés után napokban a kórházban erre a pillanatra vágytál: végre belépni a lakásod ajtaján a kisbabával, először otthon lenni igazi családként, gyerekkel. Csakhogy meglehetősen gyakori, hogy az örömbe egy kis üröm is vegyül, majd egyre hatalmasabb aggodalom felhővé terebélyesedik.
Családháló
2015. 10. 04. 11:00

Így túrázz ősszel a gyerekkel!

Végre itt a szeptember, remélhetőleg gyönyörű ősznek nézünk elébe, használjuk hát ki a jó időt! Ha szereted a természetet, szeretsz kirándulni és fontos számodra, hogy a gyerekeidnek is átadd ezt az élményt, menj velük túrázni!
csaladhalo.hu
2015. 10. 03. 09:21

„A szüléssel nekünk, nőknek befellegzett?”

Veszedelmes fegyver a női szépség, aminek segítségével gyakran arattunk már fényes diadalmakat oroszlánszívű férfitársaink felett. Azonban elérkezik életünkben az a bizonyos 9 hónap, amikor kénytelenek vagyunk visszavonulót fújni, és megadni magunkat a gyermekáldás örömeinek. Ha jön a baba, csakugyan oda a szépségünk? Vagy képesek vagyunk visszanyerni nádszál karcsú-szuperfeszes alakunkat?

csaladhalo.hu
Családháló
2015. 10. 02. 08:24

Miért kell beengedni az apákat a szülőszobába?

Amint egyre több és több férfi veszi ki a részét aktívan a várandósság és a szülés körüli teendőkből, úgy változik meg egyre radikálisabban a szerepük is. Kezdetben az apák egyszerűen csak jelen voltak a szüléseknél. Mint a Standby gomb. Nézhették, ahogy világra jön a gyermekük, de a többit az orvosokra, szülésznőkre, és persze az anyára hagyták.

csaladhalo.hu
kormany.hu
2015. 10. 02. 05:40

Vészjelző karperec és internetkapcsolat védi az időseket

Magyarország idős barát kormánya a Segítő Kezek infokommunikációs modellprogram keretében teszi lehetővé, hogy ellenőrzött körülmények között vizsgálhassuk, hogyan könnyítik és óvják meg a korszerű digitális eszközök a szépkorúak életét – mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2015. október 1-jén, a modellprogram élesüzemének bemutatóján.

csaladhalo.hu
MTI
2015. 10. 01. 09:55

A családok szerepéről tartottak konferenciát Brüsszelben

A családok jövőjéről tartottak konferenciát szerdán az Európai Parlament (EP)  brüsszeli épületében Fidesz-KDNP-s EP-képviselők, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) szervezésében.

csaladhalo.hu
Csontos Dóra
2015. 10. 01. 09:01

Hogyan tanuljunk jól középiskolában? Segítünk!

Tanulnom kell, de nem megy. Tanulnom kéne, de épp ott egy porcica a sarokban, inkább takarítok. Tanulnom kellene a holnapi témazáróra, de... Ismerős igaz? Összegyűjtöttük a legszuperebb tanulási technikákat, amiket ha alkalmazol, biztos, hogy gyerekjáték lesz a tanulás.

csaladhalo.hu
Családháló
2015. 09. 30. 15:50

Amit soha ne mondj egy anorexiásnak!

Nemrég az egész internetet bejárta Rachael Farrokh videója. Az anorexiája miatt rendkívül súlyos állapotba került nő azért döntött úgy, hogy a nyilvánosság elé tárja küzdelmét, hogy segítséget kérjen az emberektől. A film láttán sokan reagáltak a szokott módon: „Csak ennie kéne!” „Szomorú, hogy egyesek ezt csinálják magukkal”.