2016. október 27. csütörtök, Szabina

Háttér

csaladhalo.hu
2016. 10. 26. 21:44

Parlamenti határozattal a megbetegítő transz-zsírsavak ellen

Ipari transz-zsírsavak: aki egy kicsit is odafigyel az egészéséges táplálkozásra, annak ez a kifejezés úgy hat, mint egy szitkozódás Ennek ellenére élelmiszereinkben rengeteget találni belőlük. Ennek megváltoztatását vette célba az Európa Parlament.

csaladhalo.hu
Csomocska
2016. 10. 26. 19:06

Tisztasági bál a szüzesség megőrzésére – nem, nem egy középkori mese

A tisztasági bál az Egyesült Államokban terjedt el, amikor hallottam róla, kicsit úgy éreztem, hogy valamiféle „fricska” a szélsőségek kiküszöbölésére. De nem. Ez egy komoly fogadalomtétel, amit a lánygyermekek édesapjuknak tesznek. Szép gondolat, de vajon mennyire életképes a mai világban?

csaladhalo.hu
2016. 10. 26. 12:40

Innovatív szexuális felvilágosítás az iskolákban

A fiatalok fele (47%) szerint a szexuális felvilágosítás az iskola feladata – ezért a szervező Iskolamarketing a 17-22 éves fiatalokból álló, így a célcsoport igényeit és érdeklődését jól ismerő szakértői csapat, a Squad, valamint Bede Zsuzsa bevonásával az érintetteket közvetlenül, az iskolákban elérő kampányt dolgozott ki.

Családháló
2016. 10. 26. 12:14

Moss kezet a vécében!

A városi vízfogyasztás csökkentésére jelent megoldást a kézmosóval felszerelt WC tartály használata. Hogy egy négytagú család mennyi vizet spórolhat így? Olvassátok el a cikket és megtudjátok!

Családháló
2016. 10. 26. 12:07

Magyarul is megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek

Mostantól magyarul is kapható az új Harry Potter-kötet, melynek tiszteletére hétfőn különleges, egész estés könyvbemutatót szerveztek Budapesten. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyv hivatalosan ugyan a sorozat 8. története, de nem a 8. kötet.

Családháló
2016. 10. 26. 11:29

E-napló: kétszer ordítunk ugyanazért a kettesért

Tavaly még csak választható volt, idén azonban már a melegen ajánlott kategóriába került az e-napló a gyerekeim iskolájában. Ami azt jelenti, hogy kivételes esetben lehet ugyan kérni, hogy mégis legyen a gyereknek papír tájékoztató füzete, de nagyon nem örülnek neki, egyébként pedig alapból a neten tájékozódjanak a szülők a gyerekük iskolai előmeneteléről.

csaladhalo.hu
MTI
2016. 10. 26. 09:08

A gyermekek alapvető joga a szociális ellátás

Egyetlen gyermek sem eshet el alapvető szolgáltatásoktól azért, mert nincs lakcímkártyája – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek.

csaladhalo.hu
MTI
2016. 10. 26. 08:44

A kezelést nem, de az eutanáziát fizetik

Az egészségbiztosító közölte, hogy a kezelés túl drága, nem fizetik a költségeit. A beteg nő megkérdezte: vajon azt a gyógyszert, amelyet az eutanáziához kell igénybe vennie, megtérítik-e? A válasz igenlő volt.