2014. április 25. péntek, Márk

Háttér

csaladhalo.hu
MTI
2014. 04. 24. 15:32

Átalakult a családszerkezet Magyarországon

A családok megerősítését célzó intézkedések az idősek érdekét is szolgálják - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten. Fülöp Attila a témában tartott konferencián azt is hangsúlyozta, hogy a kormány alapvetően családpolitikai, nem pedig segélyezési kérdésnek tekinti az idősödőket érintő problémákat, azok megoldását.

csaladhalo.hu
2014. 04. 24. 10:13

"Hívom a családokat!" Bíró László püspök májusi levele

Azt mond meg nekem apu, hogy miért ragaszkodtok körömszakadtáig a házasság konzervatív felfogásához? Ez nagyon szép, eszmei dolog, csak a mai valóság egészen más – mondta egy fiatal lány édesapjának.

csaladhalo.hu
mti
2014. 04. 23. 15:56

Emmi: kiszámíthatóbbá vált a bölcsődék finanszírozása

A kormány programjának eredményeként a bölcsődék finanszírozása kiszámíthatóbbá, működtetésük biztonságosabbá vált - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán a bölcsődék napja alkalmából az MTI-vel.

csaladhalo.hu
Sz. É.
2014. 04. 23. 08:40

Keresd a párod!

A Nem Adom Fel Alapítvány Kezdjetek szeretni! címmel indítja útjára programsorozatát, melynek célkitűzése nem kisebb, mint egyfelől minél nagyobb társadalmi összefogás mellett konstruktív megoldásokat ajánlani erre a problémára, másfelől valós közösségi tereket létrehozni, amelyek lehetőséget teremtenek minden társadalmi csoportnak az egymás iránti elfogadáson és felelősségen alapuló emberi kapcsolatokra.

családháló.hu, Világgazdaság
2014. 04. 23. 07:42

Elektronikus lesz az anyakönyvezés

Csaknem egymilliárd forintos uniós forrásból az év közepétől fokozatosan megújul, és teljesen elektronikussá válik a Magyarországon 120 évre visszatekintő állami anyakönyvezés. Négy helyett egyféle anyakönyv lesz majd, személyhez kötötten - írja a Világgazdaság.

Családháló
2014. 04. 22. 13:50

Az éhezők segítését és békét sürgetett Ferenc pápa

A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében. Ferenc pápa olasz nyelvű húsvéti beszédében az Úr segítségét kérte, hogy leküzdjék 'az éhezés csapását', amelyet a konfliktusok csak súlyosbítanak, de súlyosbít 'a cinkosságunkkal folyó hatalmas pazarlás' is.

Családháló
2014. 04. 22. 06:53

Titkos mérföldkövek a babafejlődésben

A közismert, nagyobb fejlődési lépcsők mellett, amelyekre a védőnő is rendszeresen rákérdez, van néhány kisebb, szinte észrevehetetlen fejlődési állomás is, amelyek legalább akkora örömmel és büszkeséggel tölthetnek el, ha figyelsz rájuk.

Családháló
2014. 04. 22. 06:12

Újabb gyerekkori figyelemzavart azonosítottak

Lomha kognitív tempónak nevezték el a kutatók azt a figyelemzavaros kórképet, ami a feltételezések szerint letargiával, álmodozással és lassú mentális feldolgozással jár együtt. A tünetegyüttest hivatalosan még nem minősítették betegséggé, de a szakemberek erősen hisznek a létezésében. Ha bebizonyítják, hogy létezik, több millió gyerek menekülhet meg a félrediagnosztizálás veszélyétől.