2014. szeptember 18. csütörtök, Diána

Egy kilencéves kislány énekkel köszönte meg egy kórház dolgozóinak, hogy megmentették az életét.

Felháborodunk, amikor a tévében vagy az interneten barbársággal találkozunk. Az elmúlt hetekben világszerte százmilliók szörnyülködtek a lefejezett amerikai katona esetén, és joggal nevezték az Iszlám Állam tettét barbárnak, elfogadhatatlannak.  De mi a helyzet a sokak által “...

Kis part menti község a Balaton déli partján. Nyáron a faluvégi katolikus templom, és udvara megtelik nyaralókkal. Már az Édesanyám is itt nyaralt gyermekkorától kezdve, ezért a hagyományt meg nem törve, az én gyermekem is itt tölti első nyarát. Sok, a Balatontól távol töltött nyár után találtam...

Egy új kutatás szerint, ha egy anya a várandósság alatt sokat stresszel, az egyrészt koraszüléshez vezethet, másrészt mindez a következő négy generációra is kihathat. 

A világ számtalan “szakértője” beszél a szülőknek “garantáltan bevált” altatási technikákról, mivel az éjszakai ébredést abnormálisnak tartja. Ám ez a jelző inkább az ilyen tanácsokat osztogatók gondolkodásmódjára igaz.

hirdetes_toprotator_mellett

Hogyan érezzük magunkat jól a gyerekkel?

Sok szülőben bűntudat alakul ki amiatt, hogy bármennyire is szereti csemetéjét, néha nyűgnek érzi a vele töltött időt. Ennek sok oka lehet, van néhány jellemző, amivel talán a legtöbb anya és apa találkozik.

Full giccs - avagy rakétás, kutyusos, cicás gyerek az űrben kínai stílusban

Még jó, hogy nem nyomtatott terméket olvastok most, mert akkor bizonyára kicsit folyóssá válna a papírlap a kezetekben, ugyenis az alábbi képek olyan ízléstelenül giccsesek, hogy az már mutogatni való...

Oktatási hatékonyság: Magyarország a 4. helyen

A The Economist szerint a hatékonyságot tekintve meglepően jól teljesít a magyar közoktatás: a tanárok fizetését, az osztályok méretét és a diákok PISA-felmérésen elért eredményeit figyelembe véve a világ országait összesítő listán negyedik helyet ért el Magyarország.

VIDEÓ: Először hallja meg a világot egy héthetes baba

Erről a kisfiúról közvetlenül születése után kiderült, hogy szinte semmit sem hall. Hét hetesen hallókészüléket kapott. A videó azt a pillanatot örökíti meg, amikor Lachlan először hallja a körülötte lévők hangját.

Ti mennyit tévéztek?

A legfrissebb felmérések szerint a gyermekek egyre több időt töltenek a televízió előtt, viszont sokkal kevesebbet foglalkoznak a mozgással. A később rutinná rögzülő rossz szokásokon egyszerűbb még gyermekkorban változtatni!

VIDEÓ: Nyelvleckék kutyáknak

A Dzsungel könyvéből jól tudjuk, hogy Maugli annak idején hogyan tanulta meg a farkasok nyelvét, ám az alábbi videó láttán elgondolkozhatunk, vajon ki kit tanít beszélni?

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Először adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait azoknak az újságíróknak, akik munkájukkal segítik a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését.

Háztartás szemét nélkül?

Vajon van kiút a szeméthegyekből, amelyek "láthatatlan" helyeken felhalmozódva várják, hogy jobb belátásra térjünk? Megtanuljunk úgy élni városban és faluban egyaránt, hogy ne termeljük újra. Kiss Renáta olyan ötleteket ad ehhez, amit kis lépésekben akárhol is élünk, megvalósíthatunk.

Így gyúr együtt apa és fia

Olyan aranoysak a kis lurkók, amikor a szüleiket utánozzák - így lesznek egyre ügyesebbek. Itt a kisfiú éppen apukájával együtt "gyúr" a konditeremben, láthatólag nagy egyetértésben. Nektek vannak hasonló utánzós képeitek?

A legjobb újszülöttfotó, ami valaha készült

Elismerem, hogy a humorérzékem valószínűleg megakadt valahol az ovis viccek szintjén, de azt hiszem, a 26 éves angol apuka Al Ferguson egyszer és mindenkorra megszerezte magának a legjobb újszülött fotó dicsőségét. A képet Kirsty Grant készítette.

Blogajánló

2014. 09. 17. | Neszeszer
Janine az esküvőjük előtt 52 nappal veszítette el vőlegényét.
2014. 09. 17. | Csicskatábornok
Hogy megelőzzék az ütközéseket, a kínai Csongking város a gyalogosoknak külön sávot festett fel az okostelefonukkal foglalkozóknak.
2014. 09. 17. | Múlt-kor
Az inka gyógyítók kiváló agysebészek voltak. A feltárt leletek tanúsága szerint gyakran alkalmaztak koponyalékelést.
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak