2015. május 23. szombat, Dezső

Szeretet, empátia, türelem - ez a három dolog az, amivel boldoggá és kiegyensúlyozottá tehetjük az életünket. Szülőként nagyon nehéz minden helyzetet pozitívan látni és a gyermeknevelés aprócseprőbb problémáit megértően lereagálni. Egry Zsuzsanna, az összekapcsoló nevelés hazai oktatója szerint...

Benedek nyolc évesen kezdte el bántalmazni magát, miután az iskolában a gyerekek rendszeresen kicsúfolták, bántották, megalázták. A kisfiú először csak apró vágásokat ejtett a combja belső felén, de ahogy egyre több inzultus érte, egy idő után még parázsló gyufákat is odanyomott a lábához...

Sokszáz millió nő él jogaitól részlegesen vagy teljesen megfosztva földünkön. Sokukat az emberi fajon belül alsóbbrendűnek tartják.

Május elején két kisgyermekes anyuka fogta magát, beült az autóba és elindult, hogy átszelve Amerikát minél több olyan nőt látogasson meg és fotózzon le, akinek a szülése traumatikus volt.

Thomas Edisonról leginkább az elektromosság szokott eszünkbe jutni. Pedig a XIX. században élt feltaláló nevéhez összesen 1093 szabadalom kötődik - köztük a beszélő babák is, amelyek most - 125 év hallgatás után - megszólaltak.

hirdetes_toprotator_mellett

Családháló-díj: május 25-ig meghosszabbítottuk a jelölési időszakot!

Kéréseiteket meghallgatva öt nappal meghosszabbítottuk a Családháló-díj jelölési időszakát, így a jelöléseket, valamint a szavazatokat 2015. május 25-én éjfélig várjuk!

Ötletek, ha újrahasznosítanád a fölösleges üvegeidet

Te is tartogatod a lakásban az üres befőttes vagy italos üvegeket, azzal az indokkal, hogy "majd csak jó lesz egyszer valamire"? Itt az ideje kreatívkodni kicsit: készíts csillárt, gyertyatartót vagy vázát a szép tavaszi virágaidnak.

Ha lusta a kamasz, nem jók a célok!

A gyerek tízes éveiben a szülőben és a fiatalban merőben ellentétes változások zajlanak. A szülők egyre komolyabban aggódnak amiatt, „mi lesz ebből a gyerekből, ha így folytatja”, azaz egyre inkább számít az iskolai teljesítmény: gondolni kell a középiskolai felvételire, majd az érettségeire. A gyerek pedig azt az időszakát éli, hogy háttérbe szorulna a tanulás fontossága, most a belső, lelki folyamatok, olykor viharok, a szerelmek, a barátok mind elsőbbséget kapnak.

Az ön ruhája valakinek a gyerekkorába került

Első pillantársa a fotók teljesen átlagos divatanyagnak vagy plakátnak tűnnek, azonban ha kicsit közelebbről nézi a ruhák csíkjait, észreveheti a mögülük kikandikáló gyermekek segélykérő arcát.

„Családünnep” az Akadémián

A szülők felelőssége óriási, hisz addig, amíg az anyák a „mamahotelben” harmincon túl is babusgatják „kisfiaikat”, nem válhat belőlük érett, a házasságkötésre és a családalapításra felkészült férfi.

Ilyen, amikor a tanár ringatja el a gyerekedet előadás alatt + KÉPKEK

Mit tesz az egyetemi professzor, ha az előadása közben az egyik hallgató kisbabája keserves sírásba kezd? Kitessékeli az óráról? Morcosan néz rá? Nem. Sőt!!!

Disney-filmek vonalkódba “öntve”

Különleges hobbit talált magának egy Instagram-felhasználó: filmeket “szeletel fel” és alakít át színes vonalkódokká.

A lelki rugalmasság tanulható, fejlessze a gyereknél!

Ahhoz, hogy valaki boldog lehessen, hogy jól érezhesse magát a bőrében, szükség van arra is, hogy képes legyen megküzdeni a nehéz helyzetekkel, képes legyen jól alkalmazkodni a változó körülményekhez, a stresszhez, a traumákhoz: szükség van a rugalmasságra, az ellenállóképességre. 

Fotó: Szoptatós anyák tiltakoztak az elutasítás ellen

Több mint ötven édesanya vett részt a Nyugati téri Mekinél szervezett tiltakozó flashmob-on ma délelőtt. A cél az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét a szabad szoptatásra, ugyanis szerdán az étteremben távozásra kértek egy anyukát, miután megetette gyermekét. 

Imádnivaló videót posztolt Cristiano Ronaldo a kisfiáról

Úgy látszik a portugál labdarúgó nemcsak magát tartja formában kemény edzéseivel, hanem kisfiát is. Na, nem kell rögtön rosszra gondolni, a kicsinek könnyebb a dolga: Tíz felülés után ölelés és puszi jár a kitartó munkájáért.

VIDEÓ: A terápiás kutya, aki csodákat tett a balesetet szenvedett kisfiúval

Caleb Howard hatéves korában rendkívül súlyosan megsérült egy autóbaleset során. Számos csontja eltörött és komoly agyi sérüléseket szenvedett. Az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket, akiknek meg kellett tanulniuk együttélni a gondolattal, hogy lehetséges, hogy fiuk sohasem épül fel többé.

Az elhízás akár 10 évvel lerövidítheti az élettartamot

Olaszországban 1.3 milliónyi fiatal küzd renkdívül komoly túlsúllyal.

Nyolc elváltozás, ami mellrákot jelezhet

A napokban járta be a netet annak az amerikai édesanyának a fotója, amit a Facebook-oldalán tett közzé egy, a mellén talált, jelentéktelennek tűnő bőrelváltozásról – és amely, mint kiderült, a mellrák egyik tünete volt.

Kisgyerekesek éneke a buszon - VIDEÓ

Azzal kezdődött a história, hogy a járművet beterelték a fővárosi Millenáris udvarára. A veszteglő buszra eleinte csak néhányan merészkedtek fel. A valasz.hu írásából kiderül ,mi lett belőle...

Magzatpszichológia - a jövő tudománya

Számtalan ember szenved megmagyarázhatatlan érzelmi állapotokban, amelyek okait aligha találják meg egyedül. Természetesen sokminden állhat a háttérben, de nem egyszer a valódi okot valahol abban a kilenc hónapnyi időszakban kell keresni, amelyet az illető az anyaméhben töltött.

VIDEÓ: "Down-szindrómás babát szeretnénk!"

Andy és Mercedes Lara jóval a házasságkötésük előtt megbeszélték, hogy mindenképpen fognak örökbe fogadni gyereket. Aztán egy idő után azt is eldöntötték, hogy az a bizonyos baba Down-szindrómás legyen...

Blogajánló

2015. 05. 22. | masteszta.blog.hu
A "Dolgozz otthonról" napot a Telenor és a Microsoft álmodta meg még 2012-ben, és azóta számos cég csatlakozott a programhoz. Előnye az otthon dolgozásnak, hogy az eb...
2015. 05. 22. | gerinces.blog.hu
Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a mozgás a legeslegjobb prevenció. A mozgás eleinte sokunk szemében kényszerű rossznak tűnik, főleg, ha először nem belső k...
2015. 05. 22. | tervezdanyugdijad.blog.hu
A felesleges költekezés visszaszorítása mellett a rezsin is spórolhatunk. Természetesen nem kell gyertyával világítanunk lámpa helyett, de így is lefaraghatunk a vill...
Korábbiak
Szüléstörténet – egy kismama előadásában

Természetes szülésre készült első gyermekével, de császármetszés lett a vége. Hogyan dolgozta fel? Mit gondol most minderről? Mi volt a helyzet a második szülésekor? Miben más a természetes szülés? Mindezekről Szülési szabadság című konferenciánkon beszélt Hrabovszki Cecília.

Korábbiak