2015. december 1. kedd, Elza

Egy válásból felépülni nem könnyű, főleg ha a gyermekek miatt erősnek kell tűnnünk. Egy kapcsolat végét azonban meg kell gyászolni azért, hogy később újult erővel nyithassunk egy szebb jövő felé. Igen ám, de szingliként sem könnyű ismerkedni, nemhogy egy vagy több gyermekkel. Hogyan keressünk...

Év végén a legnagyobb ajándék, ha együtt van a család. Így, ha már túljutottunk a kötelező karácsonyi körökön, kapjuk elő a bőröndöket, és ajándékozzuk meg magunkat a közös pihenés élményével! Irány belföld!

Gubás Gabi színésznővel a jótékonykodás lényegéről, a zene erejéről, valamint a gyermekek és a zene kapcsolatáról beszélgettünk.

Igaz, az adventi időszak mégcsak most köszöntött be, de engem már jó pár héttel korábban elkapott a karácsonyi hangulat. Nagyon meglepődtem magamon, mert az utóbbi években egyáltalán nem vágytam arra, hogy főzzek-mossak-takarítsak, díszítsem a fát és közben még át is szellemüljek. Valami egykor...

Igaz, hogy a kereskedelem mit sem törődve szokásokkal, naptárral, már egy hónapja karácsonyi lázban ég, hivatalosan csak most kezdődik az advent, a várakozás, a készület ideje.

hirdetes_toprotator_mellett

VIDEÓ: Szülői figyelmetlenségből esik ki egy gyermek a kocsiból

Egy autó kamerája rögzítette, ahogy egy kisgyermek kizuhan az előtte haladó gépjárműből. A kicsinek szerencséje volt, mert a jeges úton nem haladtak nagy tempóval a kocsik. Ez az eset halálos kimenetelű is lehetett volna, amiért csak a szülő hibáztathatta volna magát.

Ikrek, akik csak fél órát élhettek

Egy édesanya várandósságának 22-ik hetében elvesztette ikreit. A róluk szóló fotók olyanoknak szólnak, akik valami végzetes döntés előtt állnak.

Egy jótett a viszonzás végtelen sorát indítja el

Volt már, hogy kifizettél valaki helyett egy kiflit? Vagy elengedtek pár forintot, mert nem volt nálad annyi pénz? Érdemes elnidítani a jótettek hullámát, még vissza is térhet! Nézzétek meg ezt a megható videót!

Indul a Családbarát Médiáért díj-2015 közönségszavazása!

2015. december 1-től december 31-ig lehet szavazni a Családbarát Médiáért-díj 2015 tizenkét jelöltjére a mediaacsaladert.hu honlapon. A legtöbb szavazatot gyűjtő újságíró lesz a Családbarát Médiáért-díj 2015 közönségdíjasa, aki megkapja a pénzjutalommal járó elismerést.
A szavazók közül egy valaki wellnesshétvégét nyer.
 

Elképesztően aranyos fotók készültek a kis Sarolta hercegnőről

A brit uralkodó család igyekszik óvni a magánéletüket, de azért ők sem bírják ki, hogy ne osszanak meg néha egy-egy édes képet a két kis gyerkőcről. Most Katalin hercegné tett közzé kislányáról, a féléves Sarolta hercegnőről két elképesztően aranyos fotót.

Allergének is okozhatják a gyermekek betegségét

Az őszi-téli időszakban gyerekeknél nem ritka, hogy akár 5-6 alkalommal is megbetegszenek: torokfájás, nátha, köhögés, esetleg láz jelentkezik. A szülőknek ilyen esetben érdemes arra is gondolni, hogy a lakás, a gyerekszoba levegője is hozzájárulhat a gyakori betegségekhez.

Fogynak a nyelvvizsgázók

Manapság elengedhetetlen legalább egy idegen nyelv ismerete. Legalábbis ezt tartja a közvélemény. Ennek ellenére egyre kevesebben jelentkeznek nyelvvizsgázni. Valószínűleg mindenkiben ott a félsz, hogy mi van, ha nem sikerül. Ha azonban a vizsga kiválasztása tudatos és megfontolt döntés eredménye, akkor a sikeres eredményre is nagyobb lehet az esély.

Nulladik óra - az értelmetlenség csúcsa

A nulladik óra méltán népszerűtlen, sőt, közutálatnak örvend mind a diákok, mind pedig a tanárok körében, mivel olyankor követel erőfeszítést, amikor az ember normálisan éppen csak ébredezni szokott.

Teszt: az igazán jó adventi csokinaptárak

Olyan 1000 forint feletti adventi naptárakat válogattunk a tesztbe, amelyek vagy nagyon márkásnak számítanak a hazai piacon, vagy éppenséggel még kevesen ismerik őket, így most épp itt az ideje, hogy kiderüljön, érdemes-e egyáltalán megvenni ezeket.

Ezekért a pillanatokért megéri természetfotósnak állni

Mutatunk tíz olyan fotóst, akiknek imádnak a természetben lenni és megörökíteni azt a csodát, ami minket körbevesz. Sokszor órákat várnak egy jó pillanatra, máskor álcázzák magukat, hogy sikerüljön egy kép, de ha elkészül, az egy csoda.

Az ötévesek véréből kiderül, dohányzott-e várandósan az anyjuk

Még ötéves korukban is találni a gyerekek vérében molekuláris bizonyítékot arra, ha anyjuk dohányzott a várandósság idején – állapították meg a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem Bloomberg közegészségügyi tanszékének kutatói.

Adventi programok a fővárosban

Az advent a várakozás időszaka. Szívünket-lelkünket ünneplőbe öltöztetve várjuk az év egyik legszebb ünnepét. Jó ezt az időszakot a meghitté varázsolni, és a rohanó mindennapokban megállni, együtt lenni egy kicsit nem csak otthon, hanem a városban is. Budapest idén is rengeteg remek programot kínál az ünnepre hangolódás idején. Ezekből szemezgettünk.

Advent Misztrállal

A Misztrál együttes dalával készülünk mi is karácsonyra. Talán ez is segít, hogy ne csak az őrült vásárlásról, hanem kicsit a csendes várakozásról is szólhasson ez a négy hét!

Testvére öt gyermekét neveli az idei egyik Aranyanyu

Az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkájának elismerése mellett, idén a szociális területen tevékenykedők között is kihirdették az Aranyanyu Díj nyerteseit Budapesten. Ismerjétek meg a mi kedvencünket Tóthné Perei Mártát, aki öt gyermek nevelőszülője.

Így változott a mosolyunk az elmúlt száz évben

Mosolyogni jó dolog és szinte mindennapos. Vigyoroghatunk kínunkban, örömünkben és bánatunkban is. Arra gondoltatok volna, hogy az elmúlt száz évben mégis változtak a mosolygási szokásaink? Ha nem, nézzétek meg ezeket a képeket.

Ahoy! - A hely, ami összehozza a társaságot

Az Ahoy! Csokoládé és Limonádé bár pontosan az a hely, ahol a barátokkal és a családtagokkal beülhettek egy jó kis beszélgetésre. És különben is, ki tud ellenálni egy isteni kókuszos belga forró csokinak?

Megvannak a gyerekek kedven ételei

Nem biztos, hogy minden jó, amit a gyerekek finomnak találnak. A szülői példa segíthet abban, hogy a gyerekek táplálkozása sokszínű és kiegyensúlyozott legyen. És ha így van, abba akár egy-egy szelet rántott hús is belefér.

Legyen szép a mikulásvirágod!

A mikulásvirág nélkül ma már nemigen lehet karácsonyi díszbe öltöztetni a házat. November végétől kínálják a boltok ezt a kedves növényt, de miért mennek sokszor olyan gyorsan tönkre?

Adventi mesék mobilra is

Rekordidő alatt készült el, családi összefogással az az adventi mesenaptár, amely csoki helyett tanulságos történetekkel, és az együtt töltött idővel ajándékozza meg a gyerekeket a december elsejétől kezdődő időszakban. Minden napra egy mese, lehetne ez a mottó.

Adni öröm: iskolákban kezdett játékgyűjtésbe a Máltai Szeretetszolgálat

A gyerekek megunt, kinőtt, de jó állapotban megőrzött játékaikkal járulhatnak hozzá a gyűjtéshez.

Karácsonyi ajándékötlet Mickey egér mániásoknak

Vészesen közeledik a karácsony, és nem meglepő módon szeretnénk a szeretteinket egy olyan ajándékkal meglepni, ami boldoggá teszi őket. Most három olyan házi készítésű ötletet gyűjtöttünk össze, ami könnyen elkészíthető otthon.

Jókai Anna: Borzasztó látni, hogy a világban egyre jobban felerősödik hol a terror, hol a bosszú

A karácsonyi időszak előtti rohanásról, stresszről, az adventről, az ünnepek előtti várakozásról és a karácsony misztériumáról kérdeztük Jókai Annát, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila–díjas író- és költőnőt.

Egyedül karácsonykor

„Drága Papa! Sajnos idén nem tudunk elutazni hozzád karácsonykor. Jövőre bepótoljuk.” Ezeket a sorokat olvasva egy idős embernek különös ötlete támad, hogy összehozza a családját…

 

Az öt legnagyobb tévhit a babák alvásáról

Amikor a kisfiam háromhónapos lett – vagyis belépett abba a korba, amikor a babák egyre hosszabb időszakokat alszanak – azt gondoltam, végre itt a szabadság! Mivel ezt mondták a könyvek. Tévedtem.

Apa a mesterfodrász - cuki videóval

A videóban szereplő édesapa iskola előtt készítette el kislányának a mostanában divatos hajfánkot. Nézzétek csak milyen trükkösen oldotta meg a feladatot!  

A szívinfarktus 5 ártatlannak tűnő jele a nőknél

Kevesen tudják, hogy a nőknél egészen mások is lehetnek a szívinfarktus tünetei, mint a férfiaknál, akiknél általában erős mellkasi fájdalom jelzi a halálos veszélyt. Ez az oka annak, hogy a gyengébbik nem képviselőinél nem, vagy csak későn ismerik fel a szívrohamot. Elmondjuk, mik a legfontosabb jelek, amiknél már bajt lehet sejteni!

„ A fény az alagút végén akkor fog látszani, ha mi nők nem engedjük, hogy ezt az erőt elvegyék tőlünk!”

16 Akciónap. Ez a neve annak az eseménysorozatnak, amely során immár 14. alkalommal hívják fel világszerte a figyelmet a nők elleni erőszak különböző formáira, történjen az családon belül, utcán, vagy a szülőszobában. Fazakas Pálmával beszélgettünk.

 

Énekeljünk, muzsikáljunk, játsszunk minél többet a gyermekünkkel!

Egerben a Mazsola Muzsika mára fogalommá vált. A városban már több mint tíz éve tart zenei foglalkozásokat Hadobásné Tóth Cili kisgyerekeknek és szüleiknek. Számtalan csoportban, több helyszínen a körülötte felnövő gyerekek és szüleik közösségként is működnek.

Anne Hathaway babát vár

Anne Hathaway, Oscar díjas színésznő babát vár és továbbra is olyan gyönyörű, ha nem gyönyörűbb mint mindig.

Blogajánló

2015. 12. 01. | Boci Maci
Nem ismerek olyan kisfiút, amelyik ne rajongana a munkagépekért. Bevallom nem sok különbséget tudtam tenni a markoló és buldózer között. Egészen ideáig. Gondoltam kis...
2015. 12. 01. | Párt-fogók
Minden 6. embernek volt ikertestvére, csak nem tud róla, mert még az anyaméhben veszítette el. Azon kívül, hogy az ikervesztettek furcsának, csodabogárnak élhetik meg...
2015. 12. 01. | Gyere a Tisza-tóra
Az Európában megfigyelt, közel 800 madárfaj fele fészkelőként, vagy vonulóként, esetleg kóborlóként Magyarországon is előkerült. Közülük több mint kettőszázat a Tisza...
Korábbiak
A Családháló applikációja segít a kismamáknak!

Novák Katalin államtitkárral és Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen mutatta be a Családháló szóvivője azt a mobil alkalmazást, amely segít az úton lévő családnak szoptató-, illetve pelenkázó helyiséget találni egy interaktív térkép segítségével. Térképezzük fel együtt Magyarországot!

Korábbiak