2014. szeptember 30. kedd, Jeromos

Mit tegyünk, ha csemeténk legújabb barátja nem nyeri el tetszésünket, vagy éppen szeretnénk, ha a jól tanuló, kiválóan sportoló szomszéd gyerekkel barátkozzon, akinek a szülei is olyan kedvesek?

Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést. Röviden tekintsük át, milyen szabályok vonatkoznak a speciális diétát igénylő gyermekek étkeztetésére és milyen...

Hangos zajoktól szenvedhet valaki munkahelyi környezetben is, de sokan a szabadidős tevékenységek közben, a túl hangos zenehallgatás miatt válnak idővel halláskárosulttá. Később talán gyógyszerrel is kezelhető lesz a probléma, addig marad a megelőzés.

A tábori levelezőlap alkalmas volt mindenféle mókákra. Egy szabadságról a frontra visszatérő szerelmes fiatalember például minden vasútállomáson fel bírt belőle adni egyet, hogy az imádott hölgy érezze: komolyan gondolnak rá.

Lillian Weber egy 99 éves hölgy, aki az elmúlt néhány évét azzal töltötte, hogy rászoruló afrikai gyerekeknek varrt ruhákat.

hirdetes_toprotator_mellett

VIDEÓ: Először lát életében egy testvérpár

A 20/20/20 egy olyan szervezet, amely olyan vak gyermekek operációit finanszírozza, akiknek soha nem lenne pénzük kifizetni a látást visszaadó műtétet. Az alábbi videóban egy testvérpárnak adatik meg a csoda: a beavatkozásnak köszönhetően látni kezdenek.

5+1 szuper mozgásforma várandósoknak

A várandósság idején is érdemes rendszeresen mozognod. Nem izzasztó és megerőltető tornákra gondolunk, hanem kifejezetten a kismamák számára összeállított mozgássorokra. Megkönnyítve a választást, összegyűjtöttünk 5 + 1 remek mozgásformát.

Hihetetlen táncot járnak az ikrek a mama hasában - nézd meg!

Ebben a kis videóban szuperül látszik, hogy hogyan mocorognak az ikrek a mamájuk pocakjában. Nem is hinnénk, hogy ez ennyire csodálatosan kivehető!

Egyre több fiatal felnőtt lakik a szüleivel

Szlovákiában azoknak a 25 és 34 év közötti fiataloknak az aránya, akik szüleikkel vagy egyik szülőjükkel közös háztartásban élnek, jelenleg meghaladja az ötven százalékot, holott tíz évvel ezelőtt ugyanezt még csak egyharmadukról lehetett elmondani - írta szlovák statisztikai adatokra hivatkozva a független lap.

Mégis Montague? Mégis Capulet?

Az elején minden olyan egyszerűnek látszott. Csak mi, ketten, együtt, az egész világ ellen. Én majd megnevelem, érte megváltozom. Rómeó és Júlia története méltán népszerű – mert oly nagyon ismerős – évszázadok óta.

Kicsi a lakásod? Ezekkel takaríts meg helyet!

Nem mindenkinek adatik meg, hogy akkora lakásban vagy házban éljen, amekkorát szeretne, amekkorára szüksége lenne. Ekkor jönnek nagyon jól az alábbi ötletek, amelyekkel helyet spórolhattok meg!

Dolgozó nők - a '20-as évek konyhaforradalma

Az egész történet ott kezdődik, hogy az első világháború után Frankfurt városa nagy lakásépítésekbe kezdett, az ínséges lakáshelyzet megoldására.

Ilyen, amikor először pillantja meg a kisgyerek a testvérét - KÉPEK

Vajon mi járhat a kis fejükben, mire gondolhatnak abban az alább megörökített pillanatokban, amikor először pillantják meg újszülött kistestvérüket, s immár nem csak anyag nagy gömböjödő pocakja jeklenti számukra a testvérkét?

Vasárnapok és szerdák

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amelyre a hozzánk forduló szülők, pedagógusok szeretnének választ kapni, hogy hogyan vehetők rá a gyerekek, hogy veszekedés nélkül hajlandóak legyenek együttműködni. Vajon túl sokat engedünk meg a gyerekeinknek, vagy éppen ellenkezőleg, túl sokat várunk el tőlük?

Növeli az autizmus kockázatát a testvérek közötti kis korkülönbség

Növekszik az autizmus kockázata annál a gyereknél, aki testvére születése után egy éven belül fogant - állapította meg egy amerikai kutatás.

A kutya megmenti a kis srácot a vízből - akár akarja, akár nem

Márpedig a kutya meg a leghűségesebb társ kombináció azért elég sokszor igaznak bizonyul - nem úgy gondoljátok? Az alábbi felvétel is példa erre. Az más kérdés, hogy a fiú nem biztos vágyott erre...

Amikor nem a kisgyerek fél a sötét szobában, hanem a szörny!

Kicsit abszurd, de milyen jó is lenne, ha ez lenne a felállás a seácok szobájában akkor, amikor megérkeznek - és ezalól nincs kivétel - az első rémálmok. Milyen klassz lenne, ha a "találkozást" követően a rémképek félnének és nem a gyerekeink. Íme mindez "megképesítve":

"Hívom a családokat!" Bíró püspök októberi levele

A múltkor, amikor találkoztunk mondtad, hogy a lányodnak nagyon komoly kapcsolata van. Férjhez ment már? – kérdezte barátnőjét egy unokáját sétáltató nagymama. Ugyan, dehogy, tudod, a mai fiatalok nem így gondolkodnak már.

Blogajánló

2014. 09. 29. | tanuljjol.blog.hu
Elkezdődött az iskola, és sok szülő ilyenkor döbben rá, hogy a gyerekszoba nem éppen a legmegfelelőbb hely arra, hogy a játék mellett tanulni is lehessen benne. De me...
2014. 09. 29. | horgolasminta
Hol van az előírva, hogy menyasszonyi csokrot, csak élő virágból lehet kötni? Bár egy kicsit több idő kell egy ilyen gyönyörűség elkészítéséhez, mindenképpen megtérül...
2014. 09. 29. | mackorendelo
Vannak babák akik, különböző okok miatt nem szeretnek hason feküdni. Sokszor mondják, mondjuk a szülőknek, hogy tessék sokat hasra tenni, mert fontos a fejlődésének....
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak