2014. november 1. szombat, Marianna

Százezer élveszülésre nézve az afrikai országok állnak igen rosszul az anyák haláleseteit tekintve, a legjobb értékekkel pedig Észtország büszkélkedik. Magyarország a jobbak első harmadában áll. Az adatokat a termékenységi rátát és a HIV pozitív eseteket is figyelembe véve adták közre....

Válogatós, rossz evő gyerekek mellett folyamatos az aggódás, vajon minden, a fejlődésükhöz fontos tápanyagot megkap-e a szervezetük. Az egészséges táplálkozás követése sem mindig egyszerű feladat gyermekeknél.

Visszaigényelhető pelenkapénz, lakáshitel-törlesztés cafeteriából, extra adókedvezmények: lehetőségek, amelyekről nem tudunk, pedig járna nekünk. Kende Annával, Európa legnagyobb, Magyarország piacvezető pénzügyi tanácsadó cégének munkatársával beszélgettünk.

A címben szereplő mondatot Lisa Davisonnak tanácsolta az orvos, amikor a 17. héten kiderült, hogy a magzatburok nincs odanőve a méh falához.

Nemrég az Észak-Karolinai Egyetem egy program keretében ünnepelte azokat a nőket, akik illegális abortusz során vetették el gyermekeiket.

hirdetes_toprotator_mellett

A művészet és az élet szerves kapcsolata

Három nagy élményem az utóbbi hónapokban: az Iparművészeti Múzeum Art deco és modernizmus kiállítása, az új Postamúzeum és a Gödöllői művésztelep újra felfedezése. Kronológiában az utóbbival kéne kezdenem, de az Art deco-t veszem előbbre, mert a kiállítás november 11-ig még megtekinthető, és mindenképpen szeretnék ehhez kedvet csinálni nektek egy kis ajánlóval*.

Duplájára emelik a kétgyerekesek adókedvezményét!

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Így kerüld a mérgező felnőtt- és gyerekruhákat

Három egyszerű fogyasztóvédelmi tanács elővigyázatos ruhavásárláshoz. A Tudatos Vásárló szerkesztősége meglátogatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) laboratóriumát. Ottjártunkkor az egyik mérőállomáson éppen gyerekpólók azoszínezék tartalmát vizsgálták.

VIDEÓ: Hogy reagálnak a felnőttek, ha egy nyolcéves akar rágyújtani?

Egy nyolcéves kisfiú rejtett kamerával a háta mögött elindul, hogy tüzet kérjen az utcán. Érdemes megnézni, hogy reagálnak a felnőttek, akiknek - természetesen - ott füstöl a cigaretta a kezükben.

8 tipp, amellyel gyermekedet ráveheted a rendrakásra

Hogyan vedd rá gyermekedet, hogy összepakolja a holmiját, rendet tegyen a szobájában? Mitől válik a takarítás természetes feladattá a számára? Tippjeink segíthetnek.

Ágymozi nyílik Budapesten

2014 novemberében nyílik Buda új szórakoztató komplexuma, a Buda Entertainment & Gastro egyik szárnya, ahol helyet kap egy Európában egyedül hazánkban található Bed Movie, vagyis ágymozi.

Danke sün, májkrém – nyelvtanulás gyermekkorban

Gondtalanul és hihetetlenül gyorsan képesek az óvodások második nyelvet elsajátítani, sokak szerint érdemes is ezt mihamarabb elkezdeni. Vannak viszont, akik úgy gondolják, hogy ebben az időszakban a szabad játék a legfontosabb, és többet árthatunk, mint amennyit használnánk. Szakértőket kérdeztünk.

Emlékezzünk a szentekre is a mai napon!

Mindenszentek ünnepe a tavalyi évtől ismét bekerült a kötelező egyházi ünnepek közé. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.

 

KÉPEK: Ahol szívesen töltenéd mindennapjaid

Minden lakásban jó, ha van egy "kuckó", ahova bevackolhatunk az aktuális kedvenc könyvünkkel, vagy akár csak egy bögre forró teával, hogy kicsit ellazuljunk egy hosszú nap után. Ilyen kellemes helyeket mutatunk most nektek!

Az anya személyiségétől is függ, mennyit sír egy újszülött

Egy átlagos újszülött naponta 1-3 órát sír. A már eddig is ismert okok mellett egy német kutatás most egy új - de korábban is sejtett - okot igazolt: az anya személyisége, hogy mennyire szorongó, aggódó, szintén befolyásolja, hogy mennyit sír az újszülött.

Romantikus különcök – a gödöllői művésztelep

A gödöllői művésztelep története mindig nagy hatással van rám. Afféle katarzis, ismeritek, amikor az ember olyasmivel találkozik, ami szívéből szól, és nagyon mélyen mozdít meg valamit odabent.

Budapestieknek! - hogy időre tudd szállítani a gyerekedet akárhová

Keddtől valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők a BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Rajzpályázatot hirdetünk - szeretet a gyermekek szemével

A tavalyi Angyalos rajzpályázatunk után idén "Szeretet a gyermekek szemével" címmel hirdetünk rajzpályázatot és kiállításokat Családháló.pontjaink szervezésében. Országszerte számos helyszínen várják a rajzokat, hogy a novemberi kiállítások után adventben a rajzok idősekhez kerüvle okozzanak megint örömet.

Tömegközlekedés a fővárosban október 24. és november 2. között

A BKK közleménye az őszi szünetben, mindenszentekkor és halottak napján fellépő változásokról.

Blogajánló

2014. 11. 01. | life.hu
A világ egyik leghíresebb henna művésze, Ash Kumar boldogabbá varázsolja a kemoterápián átesett rákos nőket a Henna Heals, azaz a Henna Gyógyít nevű projekt keretébe...
2014. 10. 31. | gyereksorsok.hu
A gyermeki agresszióról beszélgetek Tóth Zsuzsával, a Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont pszichopedagógusával. Az interjúban szóba kerül, miért verekszik egy gyerek...
2014. 10. 31. | media20.blog.hu
Felpuffadt hasú, csontig lesoványodott gyerekek, legyek egy alig kétéves kisfiú arcán. A harmadik világ problémáira sok esetben sokkoló, hatásvadász képsorokkal kényt...
Korábbiak
Testvércsalád találkozót tartottunk

Aprólékos szervezés és hosszú utazás után október 23-án kezdetét vette a sok érdekes programmal teli Kárpátaljai testvércsalád találkozónk. A Magyarság házában köszöntöttük a családokat, kis műsorral, majd táncházzal lett felejthetetlen mindenki számára ez a nemzeti ünnepünk. Az élményektől kipirult arcokat elnézve mondhatjuk: megérte.

Korábbiak