2015. február 28. szombat, Elemér

„Inter arma silent Musae – fegyverek közt hallgatnak a múzsák” – tartották a rómaiak. A rómaiak pedig sok mindent tudtak úgy a múzsák, mint a háború természetéről. Egy fénykép valahol a fronton.

 

Egy ausztrál anyuka és lánya, Sonia  igazán jó és értékes hobbit talált magának: felvásárolnak vagy épp „megmentenek” egy csomó babát, amelyek irreálisan vannak kifestve és „botoxolva”, majd átalakítják őket kedves arcú, normális, emberi kinézetű lányokká.

Bármi is legyen az okod, nem kell abortuszt csináltatnod. Törvénybe ütközik, hogy bárki erre kényszerítsen. Te vagy a gyermeked anyja és senki – sem a barátod, férjed, szüleid, kerítőd, tanárod vagy a hölgy a zöldségesnél – nem kényszeríthet téged abortuszra.

Ha az alábbiak igazak rátok, valóban eltalált Ámor nyila.

Vegyünk egy petesejtet. Termékenyítsük meg. Vegyünk egy másik petesejtet egy másik nőtől, távolítsuk el a sejtmagját, majd helyezzük bele az imént megtermékenyített petesejtet. Íme, így lesz valakinek három biológiai szülője.

hirdetes_toprotator_mellett

NYEREMÉNYJÁTÉK – szerezzetek családi pihenést BényeLakon!

Minden kedves sok gyermekes családot szeretettel vár BényeLak – zöldorom vendégház Tokaj – Hegyalján „ ingyenes 2 éjszakás kikapcsolódásra”! Nyerjétek meg a lehetőséget és pihenjetek szeretteitekkel!

Minden, amit az őssejttárolással kapcsolatban tudni kell

Az éppen babát váró párok előbb-utóbb szembesülnek a kérdéssel: eltárolják-e gyermekük őssejtjeit? A döntés nem egyszerű.

Ön lányos apuka? Megszívta!

A legtöbbet a lányok költenek anyukájukra – majdnem pontosan kétszer annyit, mint amennyit a az apák kapnak.

GYED EXTRA 2015: munkavállalás, dupla gyed, diplomás gyed

A gyed extra sok kismama és család életét könnyítheti meg, hiszen lehetővé teszi a munkavállalást a gyes és gyed folyósítása mellett, igényelhető diplomás gyed, s mindemellett a három vagy több gyermekes anyukát foglalkoztató munkaadók is jól járhatnak.

Génbe kódolt szingliség

Egy pekingi kutatócsoport tanulmánya szerint a szingliség sokaknál genetikailag kódolt. Dr. Szöőr Anna szerint ezt tudomásul kell vennünk, ugyanakkor, nem ítélhetők magányra az ilyen DNS mutációval rendelkezők sem.

Photoshop nélkül is csodás vagy, hisz anya lettél

Tudjuk, hogy az a divat, hogy szülés után akár már két(!) héttel tökéletes formában kell lenni. De tényleg csak az számít "tökéletes" anyának, akinek nincs a testén egy csík sem?

BényeLak - zöldorom: így szakadj ki a zöld szabadságba – kisgyerekkel!!!

Ha körbenézünk a zempléni BényeLakon, akkor nem látunk mást csak a hamisítatlan, testközeli természetet. Mire vágyunk leginkább a városi lét mókuskerekében? Felpakolni kis családunkat és egy kicsit magunk mögött hagyni a hajtós hétköznapokat. A 2 felnőtt, 4 gyerek és egy kisbaba számára ideális szálláshely verandával, amerikai konyhával és családbarát felszereléssel vár titeket! Ajánlunk netek egy szuper úti célt termálfürdővel, élményparkkal, libegővel a közelben!

Ezt a támogatást kérheted, ha kisbabád születik

A terhesgondozás mellett a pénzügyi ellátások terén is történt változás - 2015. január 1-től a TGYÁS (azaz terhességi gyermekágyi segély) új elnevezése: csecsemőgondozási díj. Mit kell tudni a CSED-ről?

Darth Vader, fénykard és droid vendégek - az esküvődön minden lehetséges!

Jennifer és Joshua úgy döntöttek leszámolnak a hagyományokkal és nem tartanak "normális" esküvőt. A nagy napjukat éppen ezért a Star Wars ihlette.

Vándorbölcsők a Családháló.pontokon

Családháló.pont hálózatunk több tagja is pályázott a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által meghirdetett vándorbölcsőkre. Az Ágymester Manufaktúra által a Mozgalom ötéves születésnapjára adományozott bölcsők célja, hogy a közösségteremtés eszközei legyenek.

SOKKOLÓ VIDEÓ: Így csinálnak roncsot magukból a plasztikai sebészet rajongói

Döbbenetes módon szembesít Frederic Doazan filmje azzal, mit is művelnek a plasztikai műtétek és a különböző, „szépészeti”  beavatkozások során a női testtel. A képsorok felkavaróak, de mégis érdemes őket megnézni. 

Tények és tévhitek a mellrákról

A mellrák a nők körében az egyik leggyakoribb daganattípus, ha azonban idejében diagnosztizálják, sikeresen kezelhető. Vajon mindent tud erről a betegségről? 

VIDEÓ: Gondolatok az önfeláldozó szeretetről

Az Augustine Institute videójában az önzetlen szeretetről hallhatunk gondolatokat.

A babák C-vitamin szükséglete

A pici baba szervezetének is szüksége van C-vitaminra a megfelelő és egészséges fejlődéshez. No de pontosan mennyire, és milyen forrásból szerezhető be?

VIDEÓ: Így játszik a magzat az anyaméhben

Egy 8-10 hetes magzatról készült ultrahangfelvételt hoztunk ma nektek. A baba nagyon jól érzi magát odabent, nézzétek csak meg!

Hogyan oldjuk fel a mérgező mondatokat?

Próbáljuk elkerülni a gyerek minősítését, megbélyegzését, és inkább helyezzük a hangsúlyt az adott viselkedésre.

37 ország hölgyeit fotózta - gyönyörűek mind!

Michaela Noroc fogta magát Romániában két évvel ezelőtt, otthoagyta munkahelyét, hátizsákot és fényképezőgépet ragadott és megkezdte világkörüli útját, amelynek során megannyi országban járt és gyönyörű nőket, asszonyokat fotózott le. Így jött létre a Szépség atlasza.

Tíz év börtön jár a béranyaságért - Thaiföldön

Megszavazta a thaiföldi törvényhozás azt a törvényt, amely büntetni rendeli a fizetett béranyaságot, és megtiltja külföldieknek a béranyafogadást - tájékoztatott a parlament egyik tagja pénteken.

A nap videója: Anya és totyogó segédje

Erre az édes kislányra anyukájának egy rossz szava sem lehet. Minden házimunkából kiveszi a részét... Talán egy kicsit másképp, mint azt normális esetben kellene.

Ha a terhes nőt vered, a magzatot is bántod

A családon belüli erőszak hatásai köztudottan túlmennek a fizikai sérülések begyógyulásának időtartamán. A bántalmazó családban felnőtt gyerekek későbbi életük során hajlamosabbak pszichés zavarokra, egyes testi betegségekre, és a békében és szeretetben nevelt csemetékhez képest nagyobb eséllyel lesz belőlük bántalmazó vagy áldozat - mint az közismert. Eddig azonban nem tudtunk arról, hogy a bántalmazás már az anyaméhben kifejti a hatását.

Többen lettünk, mint egy éve

Tavaly több gyermek született, a halálozások száma pedig csökkent az előző évhez képest, így összességében mérséklődött a népességfogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes adatokat hétfőn az MTI-vel.

Blogajánló

2015. 02. 28. | FeelGreen
Utánajárással akár ingyen vagy olcsón beszerezhetünk néhány darabot, amely egyébként másnak hulladék lenne, és ha már megvan, csak a képzeletünk szabhat határt, hogy...
2015. 02. 28. | Zen-Taxi
Keressétek őket, rendeljetek, egyetek egy jót!
2015. 02. 28. | Urbanista
Szemben a Szépművészetivel, panorámával a Hősök terére. Eközben hátul egy zöld fákra néző terasza is van.
Korábbiak
Mit gondol Nováki Rita a természetes szülésről?

Hol van a természetesség határa a XXI. század szülőszobájában? – tette fel előadásában a kérdést a Családháló őszi konferenciáján az elismert perinatális szaktanácsadó, szülésznő. Mit jelent ma a természetesség? Érdekes és fontos gondolatok a természetes szülés kapcsán!

Korábbiak