2016. február 11. csütörtök, Bertold,Marietta

A kórházban fekvő, illetve otthon sokáig gyógyuló gyerekeknek a törődés mellett arra is szükségük van, hogy ne maradjanak le a tanulásban, hanem tartsák a lépést diáktársaikkal. De hogy működik ez a gyakorlatban?

Közeledik a tavasz, ilyenkor még inkább megszaporodnak a különböző tisztítókúrák előnyeit hirdető cikkek. Még a nem vallásosak is tudják, hogy ilyenkor van a nagyböjt, ami egészen húsvétig tart. De mi köze van ezeknek egymáshoz, és egyáltalán, ki böjtöljön?

Ha a szülők két külön nyelven kommunikálnak a gyermekükhöz, előfordulhat, hogy a kicsi később és bizonytalanabbul kezd el beszélni a kortársainál. Ennek ellenére jóval nagyobb előnyre tesz szert kétnyelvűségének köszönhetően idősebb korában. Mai cikkünkben minden előnyét és hátrányát...

Bolba Éva jazz énekessel arról beszélgetünk, hogy kell-e zenére nevelni gyermekeinket, vagy a génekben van az akarat és a tudás. Úgy véli, ha mindenki zenész a családban, még akkor sem egyértelmű, hogy a gyerekek is ezt a pályát választják. Ez az egyéniségtől függ.

Általában ezt szoktuk mondani, amikor arra biztatnak minket, hogy változtassunk, vagy vágjunk valami újba. De mi számít manapság idősnek, amikor a magazinok szerint a negyven az új harminc, és az ötven az új negyven…

hirdetes_toprotator_mellett

BRÉKING: Orbán Viktor nagypapa lesz!

Végre valóra vált Orbán Viktor álma, ugyanis kiderült, hogy legidősebb lánya gyermeket hord a szíve alatt.

DIY ötletek: Katicabogár minden mennyiségben

A Miraculous – Katicabogás és Fekete Macska kalandjai című bájos animációs sorozat minket is megihletett, így bemutatunk egy módszert, amivel csodás katicabogaras dekorációkat készíthetsz.

Kirúgták azt az állatkerti dolgozót, aki vízbe lökött egy kamaszt

Megszüntették az állatkerti dolgozó munkaviszonyát, és ismételten bocsánatot kértek a Fővárosi Állatkert vezetői a sértett családjától, amiért a munkatársuk vízbe lökte a szabályokat be nem tartó gyereküket. Miért is? Vélemény következik.

Ezen múlik, hogy egy nő vonzónak talál-e egy férfit

Valentin-nap közeledtével mi sem lehetne aktuálisabb téma, mint az oxitocin, vagyis a szerelemhormon működése. Az elmúlt évtizedben számos kutatást végeztek a testre és az elmére gyakorolt hatásáról, és bár még most sem ismerik teljesen a működését, egyre több mindent tudnak róla.

Depressziót okozhat a változókor

Hangulati ingadozás, szorongás, lehangoltság – az 50 éves kor körül jelentkező menopauza a testi panaszokon kívül pszichés tüneteket is produkál. A gyermekvállalási képesség megszűnése magával hozza az önbizalom csökkenését és a nőiesség érzésének elhalványulását.

Életközepi válság? Készülj fel rá!

Az életközépi krízis teljesen normális velejárója az életünknek. A válság megjelenhet harminc, de akár ötven éves korunkban is. A nem túl könnyű időszakra viszont előre felkészülhetünk, most elmondjuk, hogyan.

Felgyújtotta magát és meghalt egy ember, Vilmos herceg és Katalin hercegnő közelében!

A Scotland Yard szerint nincsenek terrorcselekményre utaló nyomok. A londoni rendőrség egy bejelentés nyomán vonult ki a Kensington-palota mellé, ahol egy ember ruházata lángolt.

A mindentudó kesudió - Megelőzi a vastagbélrák kialakulását és erősíti a csontokat

Bár nem a kesudió a legolcsóbb mag, annyi mindenre jó, hogy megéri az árát.

Nem akarsz belehalni a bőrrákba? Kövesd Hugh Jackman tanácsait!

Az X-Men filmek sztárjának immár ötödször újul ki a bőrrákja, ami miatt ismét kés alá kellett feküdnie. A színész egyáltalán nem szégyelli vagy titkolja betegségét. Sőt!

VIDEÓ: Így rúzsoztuk magunkat az elmúlt 100 évben

Egy szép csókos szájért a mai napig odavannak a férfiak. Míg régen az erős színeket, mostanában a natúr rúzsokat kedvelik a nők. Természetes a szexis vörös ajkakat semmi sem übereli.  

Stroke: bárkivel megtörténhet!

Fiatalon, kisgyermekes szülőként eszünkbe sem jut, hogy az agyvérzés (vagy stroke) velünk is megtörténhet! Amikor a barátnőm 34 évesen, egy alig 3 éves kislány anyukájaként műtőasztalra került, kimondhatatlanul aggódtam.

Ferenc pápa nagyböjti üzenete: "Csak a szeretet lehet válasz a boldogságra"

"Isten valójában mindig irgalommal teli, minden körülmények között kész arra, hogy népére feltétlen együttérzéssel és gyöngédséggel tekintsen, főleg a legdrámaibb időszakokban, amikor a hűtlenség eltépi a szövetségi köteléket, és az egyezséget a jog és igazság talaján kell újra megkötni."

Jobb, ha a férfiak nem szeretkeznek várandós partnerükkel!

Óvszert, vagy teljes önmegtartóztatást javasolnak az amerikai szakemberek azoknak a férfiaknak, akik a Zika-vírussal fertőzött területen jártak!

Egyéves korára már bejárta a fél világot

Az ír kislány 10 hetes korában kezdett el utazni a szüleivel. Anyukája szerint jól viselkedik, és társasági lény.

Várlátogatás: 5 tipp az egész család számára

„Kinézek az ablakon kicsit borús az idő, de a felhők között azért áthatol egy-két gyenge napsugár. Nem baj, ma úgy érzem akkor is kirándulni szeretnék, ha ránk szakad az ég.”- mondta reggel a nagypapám. Leültünk az asztal köré és felidéztük reggelizés közben, hol is jártunk már oly rég, ahová újra visszatérnénk.

Miért nem büntetik az idiotizmust?

Látva a következő képet, egy emberként kiáltottunk föl a szerkesztőségben: veszélyességi pótlékot kérünk néhány elvetemült miatt!

Nem dönthetünk egy megszületendő életről!

Susan Wood egy fiatal nő, aki 2010-ben, barátja nyomására majdnem úgy döntött, hogy az abortusz az egyetlen út, amit választhat. Egy igaztörténetet hallva Susan meggondolta magát és nem bánta meg: van egy csodálatos négy éves lánya, Avita Grace.
 
 

Blogajánló

2016. 02. 10. | magyart.blog.hu
Animációs rovatunk következő interjú alanya Huszár Dániel. Dani azon kevés animációs művészek közé tartozik, aki báb animációkat is készít itthon.
2016. 02. 10. | habliliom.blog.hu
Szeretek a konyhában foglalatoskodni minden időben, néha mégis úgy adódik, hogy az embernek túlságosan sok egyéb teendője akad. Ilyen alkalmakra jönnek igazán jól a „...
2016. 02. 10. | businessandcafe.blog.hu
Neked is ismerős a helyzet, mikor hirtelen felbukkan a te területeden egy ismeretlen konkurens, aki megpróbál föléd kerekedni és elcsábítani az ügyfeleidet? Vagy egy...
Korábbiak
A Családháló applikációja segít a kismamáknak!

Novák Katalin államtitkárral és Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen mutatta be a Családháló szóvivője azt a mobil alkalmazást, amely segít az úton lévő családnak szoptató-, illetve pelenkázó helyiséget találni egy interaktív térkép segítségével. Térképezzük fel együtt Magyarországot!

Korábbiak