2014. augusztus 30. szombat, Rózsa

Ha az a legfontosabb szó az életünkben, amelyiket a leggyakrabban halljuk, akkor az én esetemben az „apa” biztosan ott van a top 10-ben.

Az Independent című lap listát készített Európa családbarát városairól. Budapest bronzérmet szerzett.

 

Martin Ferencnek volt hová hazatérnie 6 háborús év után: várta a családja. Várták szülei, életben maradt 6 testvére, várták barátai. Megmaradt hite és reménye is. Így hát haza tudott térni.

Tavasszal hirdettük meg Testvércsalád Mozgalom nevű programunkat azzal a céllal, hogy az arra nyitott családok kapcsolatot teremthessenek kárpátaljai magyarokkal és fordítva, erősítve ezzel az anyaország és...

Van különbség a szófogadó és együttműködő gyerek között? Hallottam már, hogy nem lehet egy gyerek csak az egyik, a másik nélkül… Nos, én viszont úgy gondolom, hogy lehet. Sőt, jó is, ha elkülönítjük e kettőt.

hirdetes_toprotator_mellett

Esküvői bakik - okulásul!

Minden házasulandó rémálma válik valóra az alábbi videóban. A hosszú hetek, hónapok szervezőmunkáját teheti tönkre egy megittasodott vendég, egy rossz mozdulat vagy esetleg egy előre nem látott esemény - és máris oda az esküvő vagy a lakodalom rendezettsége.

50 éve segít a Cseppkő Gyermekotthon

"Legnagyobb eredményünk a családias élettér kialakítása. A fakanáltól a bútorokig és az internetig minden feltételt magunk teremtettünk meg."

VIDEÓ: Baba és távirányító

Gondolnátok, hogy egy távirányító ilyen extázisba hozhat valakit? Ezt a kisbabát úgy tűnik, mindennél jobban érdekli a sok gombos titokzatos valami!

Gyerekbarát menü hisztik ellen

Gondoltad volna, hogy az ebéd vagy a vacsora is lehet az oka a krokodilkönnyeknek? Persze a hisztit hírből sem ismerő totyogó csak a mesében él, de ha jól választod meg az ételeit, segíthetsz a kicsinek megőrizni a hidegvérét.

Idén még csobbannál egyet? - itt vannak a legjobb helyek KÉPEKKEL

Ha még nem volt elég a nyárból és született sellőként arra vágysz, hogy családoddal együtt még megmártózhass különleges környezetben, akkor ez a galéria neked készült! Ámuljatok, milyen helyek vannak a világban!

Személyiség ABC

Az emberek magatartását megfigyelve könnyű észrevenni azokat az állandó eltéréséket, amelyek a viselkedésükben megnyilvánulnak. Ezek olyan stabil megnyilvánulások, amelyek arra késztetik az elméletalkotókat, hogy az eltérően viselkedő személyeket különböző személyiségtípusokba sorolják.

Kamaszokról a Holt költők társasága c. film kapcsán

Élet és egyéniség. Ez a két dolog valóban sok kérdést felvet, sőt talán azt is mondhatnánk, hogy az élet nagy kérdése, hogyan legyünk egyéniségek, hogy maradjunk meg önmagunknak, ha közben annyi mindennek és mindenkinek kell megfelelnünk, hogy azt már számon tartani is nehéz.

KÉPEK: Találkozás a korábbi önmagaddal

Egy japán fotós, Chino Otsuka arra vállalkozott, hogy kicsit "önmagával nosztalgiázva" visszatérjen múltja helyszíneire és ott találkozzon korábbi énjével. Érdekes projekt!

Zöld a házam teteje...

Vannak olyan dolgok az otthonteremtésben, -működtetésben, amelyekről évek, sőt évtizedek óta tudott, hogy jók, csinálni kellene, hasznosak, mégsem terjednek sehogy sem.

Hogyan segíthetünk az iskolakezdésben?

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek, és nem csak a legkisebbnek.

Mit olvassunk, ha elég jó szülők akarunk lenni?

Még mindig nem hisszük el, hogy az első életévekben történtek kihatnak az egyén egész életére. Pedig ahogyan a gyerekeinkkel bánunk, olyan lesz a jövő.

Puszik egy kislánytól

“A kislányom szeret puszikat adni. Méghozzá sokat. Megpuszilja a barátait a játszótéren, a játéknyusziját, mielőtt elaludna, a kedvenc könyveit, a vizet a fürdőkádban, az autónkat, idegeneket és kiskutyákat.”

10 éve a Terrarisztikáért – nyerjetek velünk jegyeket!

Nincs programotok szeptember 7-re? Ha nincs, akkor irány a Terrarisztika Börze Budapesten! Ha játszotok velünk, még jegyeket is nyerhettek rá!

Blogajánló

2014. 08. 30. | szokimondoka blog
3 gyermekem kellett átessen az elmúlt évek során többféle beszoktatáson. A rendszer - egy kivétellel - mindenhol hasonló volt. Egy rövid, kezdeti időszak után, mialat...
2014. 08. 30. | rtlklub
Előadásaira szinte lehetetlen bejutni. Rendszerint több száz fős tömeg előtt beszél, megtölt egy nagy sportcsarnokot is. Stílusára jellemző az energikusság, a humor,...
2014. 08. 30. | gyermekszoba blog
A mi óvodánk - nem idiotizmusból beszélek többesszámban, csakis azért, mert én és a gyerek is egy óvodába jártunk, csak időben némileg eltolódva - egy szimpla földszi...
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak