2016. május 27. péntek, Hella

Hogy is van ez? A válasz nagyon egyszerű: az esőzések miatt kiderült, hogy az egyedi piros vízáteresztő burkolat síkossá válhat, ami miatt már több panasz is érkezett a BKK központjába. A burkolat már akkor is veszélyes volt, amikor csak egy kicsit volt nedves így nem csoda, hogy több kismama...

Kórházon kívül szülni Magyarországon lehetséges. Sőt, kerek öt éve már legális is. Ennek ellenére továbbra is nagyon kevés az olyan szülésznő, orvos, aki nyitott lenne egy gyermek világra jöttének eme tökéletesen természetes és biztonságos módjára. Pedig 2012 óta működik az első hivatalos,...

Egy felmérés szerint a mai fiatalok többsége nemhogy elveszti a szüzességét 13-16 éves kora között, de ki is ég szexuálisan. Vajon vannak még olyanok, akik fogadalmat tesznek a XXI. században? Mit is jelent pontosan a szüzesség, és miért olyan fontos az igazinak tartogatni? Utánajártunk a...

Évről-évre egyre nő az eltűnt gyerekek száma, tavaly csaknem tizenhétezer ügyben járt el a rendőrség. Mi szülők is sokat tehetünk azért, hogy megállítsuk ezt a szomorú növekedést. Május 25. az eltűnt gyerekek világnapja.

Az UNICEF videói, amelyek a gyermekbántalmazás jelenlétére kívánták felhívni a figyelmet, mostanra Európa-szintű botrányt okoztak: a szervezetet itthon feljelentették a főügyészségen, a genfi iroda emailrendszere szinte használhatatlan lett a CitizenGo petíciójára érkező levelektől, miközben...

hirdetes_toprotator_mellett

A bürokrácia okozta a tragédiát?

Feldolgozhatatlan és megdöbbentő, ami történt, hiszen normális elme nem gondol arra, hogy felnőtt emberek végignézik egy kisgyermek halálát. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott szerint elsősorban erre vezethető vissza, hogy május 12-én alultápláltság miatt meghalt egy másfél éves gyöngyösi kislány.

A futás jó sport szülés után - de nem mindenkinek!

Bár a futásnak rengeteg pozitívuma van, iszonyú praktikus és divatos, mégsem ajánlott mindenkinek, főleg nem azonnal a szülés után. Jöjjenek a szempontok.

Ha egy gyerek elveszíti a szüleit, kevésbé mer nagyot álmodni

Erre jutott az SOS Gyermekfalvak felmérése, amit több száz családban és állami gondoskodásban élő gyerek körében végzett gyereknap alkalmából. Miről álmodnak a magyar gyerekek 20016-ban?

Így tervezzük meg a családi nyaralást: tippek a gyermekanimátortól

A szünidő közeledtével minden család tervezi már a közös nyaralást. Sokasodnak a kérdések: hova menjünk, mit csomagoljunk, a kicsiknek lesz-e külön pancsoló, nem fog-e unatkozni a kamaszgyerekünk?

Beszélgessünk az érzésekről!

Bár fontos volna, az érzésekről beszélni sosem könnyű. Nekünk, felnőtteknek is nehézséget okoz, és még gyakran annak sem sikerül megnyílnunk, akivel bizalmas kapcsolatban vagyunk. Pedig az érzésekről, érzelmekről való beszélgetés segíthet gyermekünknek a mindennapi élethelyzetek és gondolatok megfelelő feldolgozásában.

Orbán: „Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."

Felháborodást váltott ki Orbán Viktor fenti kijelentése liberális körökben. Kormánypárti és ellenzéki politikusok vitatkoztak a család fogalmáról, helyéről, értékéről és megítéléséről.

Az UNICEF kampányfilmjei valójában nem a gyermekeket védi, hanem a bántalmazókat

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnökségének állásfoglalása az UNICEF Magyar Bizottság gyermekbántalmazás elleni videó-kampányáról.

A népszerű fájdalomcsillapító lelkileg is érzéketlenné tesz

“A paracetamol éppen úgy csökkenti az empátiát, ahogy csillapítja a fájdalmat.” -foglalta össze legújabb kutatásának eredményeit dr Dominik Mischkowski amerikai pszichológus. Hogy mit jelent ez az eredmény pontosan?

Menstruáció a terhesség alatt?

Előfordulhat, hogy a babát váró kismamának vérzése van. Megtévesztő, ha pont abban az időpontban, mint amikor korábban a havi ciklusa jelentkezett. De ez nem a normál esetben vett menstruációt jelenti, ugyanis a vérzésnek több oka is lehet.

„Mintha repülnénk…”

Aranylakodalmat szeretnénk hűség nélkül, nagy elismerést nagy tettek nélkül, érettséget idő nélkül… És ez természetesen nem megy. Az igazán értékes dolgoknak áruk van...

Exkluzív interjú Gary Chapmannel, az 5 szeretetnyelv szülőatyjával

Gary Chapman neve szinte teljesen összeforrt a szeretetnyelvek fogalmával: az „elismerő szavak”, a „minőségi idő”, az „ajándékozás”, a „szívességek” és a „testi érintés” nyelvének elsajátításával nagyon sokan számolnak be kapcsolataik és életük jobbra fordulásáról.

Le mernéd csapni ezt a pókot? Vigyázat! Illúzió!

Áááá... egy óriási pók mászik a füzeten! Vagy mégsem? Nézzétek meg, mi a trükk ebben az állatban!

Jön az újabb látványos égi jelenség, szabad szemmel is látható lesz - Itt a pontos időpont!

Azok számára, akik imádják az eget fürkészni, van egy jó hírünk: május 30-án egy különleges égi jelenségnek lehetnek szemtanúi.

Multivitamin kisokos: mi miért fontos?

Ha tanácstalanul nézegeted terhességi multivitaminod címkéjét, most segítségedre sietünk egy vitamin kisokossal. Mi mire való? Olvasd el!

Gyermeknapi családi kedvezmény a múzeumokban

Az idei gyermeknapon, május 29-én kéttucatnyi magyar múzeum kiállításai és gyermeknapi programjai lesznek ingyenes látogathatók a családok számára. Így válik a gyermeknap múzeumi családi nappá is - tudta meg a csalad.hu.

Ajánlott az óvatosság, nehogy szúnyogirtót vegyünk szúnyogriasztó helyett

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 21 különféle (magyar nyelvű internetes oldalakról is megrendelhető ill. szupermarketekben, drogériában kapható) közvetlenül bőrre és ruhára fújható, kenhető folyékony szúnyog- és/vagy kullancsriasztó szerek hatóanyagát vizsgálta meg az interneten és a termékcímkén fellelt adatokat alapján.

Összevissza szedjük a felírt gyógyszereinket

A krónikus betegek fele nem a terápiás ajánlások szerint használja a gyógyszereit – mondta Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ főgyógyszerésze szombaton az M1 aktuális csatornán.

Skrabski Fruzsina: „A cél, hogy „menő” legyen az, hogy családunk van.”

Skrabski Fruzsina filmrendezővel, újságíróval, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjével a család és a munka egyensúlyáról, a gyermekvállaláshoz vezető rögös útról, a lombikprogramról, a vágyak beteljesüléséről és az élethez szükséges alázatról is beszélgettünk. „A nővéremmel elképzeltük, hogy együtt babázunk, de ez nem jött össze, náluk születtek sorban a gyerekek, nálunk nem.”

Futurisztikus busz lehet a megoldás az óriási kínai közlekedési dugókra

Rendkívül ötletes buszt terveztek  a kínaiak, amely megoldaná a dugók miatt kialakuló késéseket – legalábbis, ami a buszokat illeti. A jármű az autók felett, de mégis az úton közlekedne. Kíváncsiak vagytok, hogyan? Nézzétek meg a videót!

Több százezer gyerek vett részt az országos oktatási felmérésen

Felmérésen izzadtak szerdán az ország szinte minden iskolájában a hatodikosok, a nyolcadikosok és a tizedikesek. Az éves országos kompetenciamérést végezték az iskolákban.

Megnyílt a Pagony kávézója: itt mindenki jól jár

Másfél éve nyitotta meg kapuit a Pagony könyvesbolt a Bartók elején, aztán rendszeresítették a gyerekprogramjaikat, nemrég pedig a kávézójuk nyílt meg. A hatalmas gyerekkönyv-választék miatt sokszor bementem hozzájuk, ezért is lettem kíváncsi, hogy a gyerekirodalom birodalmában hogy néz ki egy kávézó.

„Fontos, hogy megmutassuk, mi is színes egyéniségek vagyunk.” – flashmob a speciális igényű gyermekekért

A megható előadásnak a célja az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét az elfogadásra, az integrált közösségekre, valamint a gyógypedagógiai intézményekre és a bennük nevelkedő gyerekekre.

Blogajánló

2016. 05. 26. | nlcafe.hu
Ehhez pedig a ti segítségetekre van szükségünk. Arra kérünk benneteket, hogy ha van egy kedves, megható történetetek az édesapátokról, a férjetekről, vagy bármel...
2016. 05. 26. | szubkultur.blog.hu
Még néhány napig ugyan lehet nevezni a National Geographic Travel Photographer of the Year pályázatára, de már így is annyi gyönyörű képet küldtek be a fotósok, hogy...
2016. 05. 26. | onmagad.blog.hu
Mindenkinek vannak negatív érzelmei. Mindenki sebezhető. Amikor valaki megbánt, valakiben csalódsz, vagy elveszítesz valakit, olyan fájdalmat érzel, ami szinte már fi...
Korábbiak
Sokan kérdeztetek a CSOK-ról!

Államtitkárok, ingatlanpiaci szakemberek és pénzintézetek segítségével igyekeztünk eligazítani sok-sok érdeklődőt az otthonteremtés új formájával kapcsolatos kérdésekben. Tájékoztatási estünkön megtapasztaltuk: népszerű a CSOK!

Korábbiak