2014. szeptember 2. kedd, Rebeka,Dorina

Szégyelnivaló, kínos, ne beszéljünk róla...pedig muszáj! A rühesség több embert érint mint gondolnánk.

Brilliáns alternatívát talált ki egy indiai újságíró a hetek óta hódító értelmeten jegesvödör-kihívásokra. Az Amanju Latha Kalanidhi által kiötlött változat lényege, hogy ajándékozz egy tál rizst annak, aki rászorul az élelemre.

Kínában az, aki megszegi az egygyermekes szabályt, sokszor alázzák, fenyítik meg, illetve kényszerítik abortuszra vagy sterilizációra. Az állami szervek olyan módszereket alkalmaznak, hogy megalázzák, megfélemlítsék és megbüntessék a “renitens” nőket, hogy azok még sokszor a...

Rend és fegyelem. Ez jellemzi a kínai közoktatást. Európai szemmel nem akármilyen módszerek felhasználásával. Nehéz elképzelni, hogy egy 6 éves gyermek számára ez nem kínszenvedés...

Hogyan mondjam el neki? Üljek le vele egy alkalmas pillanatban? Adjak a kezébe egy könyvet, hogy olvassa el, és ha akar, kérdezzen? Esetleg bízzam másokra? A barátaitól úgyis mindent megtud... – a szexuális felvilágosítással kapcsolatban a legtöbb szülőben hasonló dilemmák fogalmazódnak...

hirdetes_toprotator_mellett

Ez az új irány? - templomból bár, börtöből hotel?

Furcsa és nem mindig tetsző átalakuláson, funkcióváltozáson mennek át a régebbi épületek. Hogyan lesz templomból egy szórakozóhely? Mivé alakul át egy vasúti kocsi? Ahol korábban rabok járkáltak, most szálloda lesz?

Balog: Magyarországon vonzó az egyházi oktatási rendszer

Az emberi erőforrások minisztere szerint a vallásos neveléshez való jog alapvető emberi jog és az egyházi oktatási rendszer ma vonzó Magyarországon.

VIDEÓ: Síelés fejkamerával

Izgalmas, ahogy egy kislány fejére szerelt kamerával "közvetíti" első lesiklását egy igencsak meredek pályán. 1:15-től érdemes nézni!

Ezért érdemes

Ha az a legfontosabb szó az életünkben, amelyiket a leggyakrabban halljuk, akkor az én esetemben az „apa” biztosan ott van a top 10-ben.

Mennyi gyümölcs van a mesefigurás gyümölcslevekben?

A gyerekeknek szánt termékeket általában mesefigurákkal próbálják meg eladhatóbbá tenni

Hogyan segíthetünk az iskolakezdésben?

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek, és nem csak a legkisebbnek.

Megáradt folyón úszott át a kismama, hogy elérjen a szülészetre

A monszunesőtől megáradt folyón át úszott majdnem egy kilométert egy indiai kismama a várandósság kilencedik hónapjában, hogy a legközelebbi szülészetre eljusson.

Rubint Réka nagyon fontosnak tartja a megfelelő óvodaválasztást

A megfelelő bölcsőde és óvoda kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen környezetben folyik a kisgyermek készségeinek fejlesztése. Így vallja ezt Rubint Réka is, aki háromgyermekes családanya.

Nem akarok többé szoptatni!

Csukott szemmel, félálomban üvölt. Semmi extra, csak épp nem került a szájába azonnal a cici, mihelyst nyekkent egyet az éjszaka közepén.

Miért költözzenek a testvérek közös szobába?

"Lakva ismeri meg egymást az ember" - tartja a közmondás. Vajon igaz ez a testvérekre is?

Kamaszokról a Holt költők társasága c. film kapcsán

Élet és egyéniség. Ez a két dolog valóban sok kérdést felvet, sőt talán azt is mondhatnánk, hogy az élet nagy kérdése, hogyan legyünk egyéniségek, hogy maradjunk meg önmagunknak, ha közben annyi mindennek és mindenkinek kell megfelelnünk, hogy azt már számon tartani is nehéz.

Blogajánló

2014. 09. 02. | krediesz blog
Itt a szeptember, kezdődik az iskola. Tanulni is kell lassan valahol...  Íróasztal, tanulósarok? Mit válasszunk, mekkora legyen, hova tegyük? Jönnek sorban a kér...
2014. 09. 02. | agyasztaltv blog
Tegnap a Facebookon indítottam egy képes mappát ezeknek a filmeknek, de aztán a privát oldalamon megosztva elszabadult a pokol, és barátaimnak, ismerőseimnek hála sik...
2014. 09. 02. | hireshazak postr
Az amerikai góré itt pihenheti ki a világ megváltásával vagy eltiprásával járó fáradalmakat. (nézőpont kérdése, mindenki válassza ki a neki tetsző változatot)
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak