2015. július 30. csütörtök, Judit,Xénia

Egyre kevesebb boldog, jól működő párkapcsolatot, házasságot látunk magunk körül. A fiatalok mind többet panaszkodnak, hogy nincs kiről jó példát venni, így nehéz, vagy akár felesleges küzdeni kapcsolataikért. Egyre több házasság végződik válással, túl sokszor élnek kibékíthetetlen ellenfélként...

Az elmúlt hetekben látott napvilágot az a videó, amitől most hangos az internet: a rejtett kamerás felvételen a Planned Parenthood egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, dr. Deborah Nucatola elmeséli, hogyan adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak. Egy...

A babahintőport már csak az illata miatt is számtalanszor használjuk szívesen, ám van egy sor olyan lehetőség, ami ennél jóval tovább mutat.

A boldog párok gyakran álmodoznak a közösen leélt évtizedekről, ám a közeli barátok gyakran már az esküvőn jobban tudják, valóra válik-e az álom. 

Ez a neve egy orvosszervezet által elindított kampánynak. A ...

hirdetes_toprotator_mellett

ENSZ: 2022-re India lehet a világ legnépesebb országa - Európa tovább fogy

Kevesebb mint egy évtizeden belül, egészen pontosan 2022-re India veheti át Kínától a világ legnépesebb országa minősítést, Európa népessége fogyóban van - derül ki az ENSZ teljes világra vonatkozó népesség-előrejelzéséből (World Population Prospects), amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Londonban.

Ha úgy tűnik, „összejöttünk”

A szerelem lehet lassan közelítő, napról napra erősödő érzés, és lehet azonnali, mindent elsöprő rózsaszín köd. Szerencsés esetben nem marad plátói, hanem megkezdődik az udvarlás aktív időszaka, vagy a másik oldalról nézve az udvarlásra való felhívásé. De vajon lehet-e tudatosan készülni arra, hogy párkapcsolatba lépjünk?

Korai menopauzát okozhatnak a vegyszerek

Azoknak a nőknek, akiknek a szervezete erősebben kitett a műanyagokban, kozmetikai termékekben és háztartási tisztítószerekben található vegyi anyagoknak, akár 2-4 évvel korábban marad el a menzeszük, mint másoknak.

A profi szülő

Laza, profi, célirányos vagy inkább természetes vagy? Olvasd el, hogyan veszi az akadályokat a profi mama.

Sérült csecsemőkor, élhetetlen felnőttkor: bemutatjuk a társfüggőséget

Lehet, hogy ön is megkapta már egy baráttól, jó szándékú ismerőstől, hogy „Te biztos társfüggő vagy!”, amikor hosszasan szenvedett egy problémás párkapcsolatban, és sehogy sem tudott kilépni. Mi mindent vagyunk hajlandók megtenni és feladni magunkból és a saját életünkből a kapcsolatért?

Hogyan válasszam el? A legjobb trükkök

Most a nagyobbacska, egy éven felüli, szopáshoz “makacsul” ragaszkodó gyerekek elválasztásáról lesz szó. Ők az állítólagos “cicifüggők”, “anyafüggők”, akik elviselhetetlenül tombolnak, ha nem kapják meg, amit kérnek. Van segítség ilyen esetben?

Légy igazi gentleman! - 2.rész

Úgy gondolod a lovagok ideje már lejárt? Ne legyél benne olyan biztos! Most olyan tippeket mutatunk, melyek segítenek visszahozni az úriembereket a 21.századba. Nevetni ér!

Videó: Gondolt már arra, hogy függőágyát vízzel töltse meg?

Benjamin H. Frederick kreatív ötletének hála, mostantól egy vízzel teli függőágyban is lazulhatunk munka után. A hydro-függőágy a világ egyik legnagyszerűbb találmánya, amely bármilyen vizet forróra melegít.

Elő a festővászonnal! Házi készítésű vízfesték

Miből van hiánycikk szinte folyamatosan egy nagycsaládos háztartásban? Igen, jól gondoljátok: vécépapírból, papír zsebkendőből és írószerből. Ez utóbbi nem csak a ceruzákra korlátozódik, hanem mindennemű papírárura.

Mi a boldog házasság titka? A Gyűrűk ura szerzője elárulja!

A Gyűrűk ura és a Hobbit világhírű írója, J.R.R. Tolkien igen romantikus alkat volt. Amikor 16 évesen megismerte jövendőbelijét, Edith-et, azonnal beleszeretett és udvarolni kezdett neki. Amikor Tolkien gyámja, egy katolikus pap tudomást szerzett az alakuló románcról, megtiltotta Tolkiennek, hogy tovább folytassák az ismerkedést, legalábbis addig, amíg a fiatalember be nem tölti a 21. évét. Addig foglalkozzon csak a tanulmányaival. 

Miért utál az anyósom?

„Azt mondja, utál.” „A harmadik randink után az anyósom közölte, hogy nem tudja miért, de ki nem állhat. Titokban házasodtunk össze négy éve." „Nem kell, hogy szeressen, csak tartsa tiszteletben a gyereke választását”. Ezeket az anyósokról szóló tapasztalatokat különböző fórumokon olvastam. Úgy gondoltam, ideje rákérdezni, mi áll az anyósgyűlölködés hátterében?

 

Visszarévedő: emlékeztek még ezekre az iskolatáskákra?

Emlékeztek még ezekre az iskolatáskákra? Akinek a rokona kint élt "nyugaton" vagy külföldön jártak a szülők és hoztak a gyereknek egy ilyen CSODÁT, az lehetett a büszke tulajdonos!? Annyira lehetett irigyelni! A képek láttán belőlünk feltört a rendszerváltás előtti kisiskolás énünk sírva emlékező állati része...

Ne pánikolj! - Tanácsok szorongásos tünetekben szenvedő anyukáknak

Az anyaság és a szorongás nem éppen jó, ám annál gyakoribb “párosítás”. Ám vannak, akiknek az anyaság mellett nagyon komoly gondot okoznak pánikrohamaik és szorongásos zavaraik. Tanácsaink nekik szólnak.

Kétmillióval kevesebben leszünk 2060-ra?

Nemcsak hazánkban, de a történelmi Magyarország területén is tovább tart a magyarság természetes fogyása. A születések számának csökkenése mellett régóta tart a népesség elöregedése is. Mindezek révén 2060-ra a magyarság száma 8 millióra fog csökkenni.

VIDEÓ: Ne ítélj első látásra...

Egy vállalkozó szellemű srác fogta magát, és hajléktalannak öltözött. Meg akarta tudni, kiszolgálják-e az éttermekben, kaphat-e némi ennivalót, amiért egyébként még fizetni is képes. Mindenhonnan elküldték. Kicsivel később azonban visszatért...

Így nem lesz rémálom a baráti családok nyaralása!

Miután megszülettek a gyerekek, még a legtoleránsabb baráti körben is felmerülhetnek olyan nehézségek, amik akár bosszúsággá, vitává fajulva beárnyékolhatják a közös nyaralást.

VIDEÓ: Üres üveg, tiszta üveg

Hányszor de hányszor fordul elő, hogy egy üveget nem tudunk rendesen elmosni, ha elfogy belőle a tartalma!? Nos, most itt van a megoldás, amit a MIT (Massachussettes-i Technológiai Intézet) fejlesztett ki.

Az életpálya mintául szolgál – Snétberger-központ

Több mint négy éve várja immár a kiemelkedően tehetséges, elsősorban roma származású gyermekeket a Snétberger Zenei Tehetség Központ.

VIDEÓ: Így telefonálj külföldről

A roamingszabályokat megérteni gyerekjáték! Főleg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új kisfilmjével, amely a külföldi mobiltelefon- és internethasználat szabályairól ad tájékoztatást.

A baba első lépései: erre kell odafigyelni

Az "átlagos" gyerek egyéves kora körül teszi meg első lépéseit. Nem biztos, hogy lassú fejlődésű az a kicsi, aki még nem tart itt.

Elképesztő a világ egyik legjobb csúszdája - videóval

Ez a három, egymás mellett lévő csúszda méltán a texasi fiatalok kedvence: a domboldalban lévő csúszda végét egy kis emelkedővel bolondították meg, így téve még extrémebbé a vízbe érkezést.

Hogyan lehet levágni a kisbabák körmét?

Amikor megszületik a kisbaba, gyönyörű formájúak és érintetlenek körmöcskéi. Ám ahogy telnek-múlnak a napok, meglepő gyorsasággal nőni kezdenek, és a kicsi hamar össze-vissza karistolja az arcát. Vajon mit lehet tenni ilyenkor? Jöhet a babamanikűr?

Dolgozó kismama vagy? Ezekre mindenképp szükséged lesz!

A család és a munka között egyensúlyozni nagy kihívás az anyáknak. Íme néhány dolog, ami megkönnyíti az életüket.

 

Blogajánló

2015. 07. 30. | paleoszex
Számos kultúrközi vizsgálat beszámol arról, hogy a férfiak számára fontosabb potenciális partnerük szépsége, mint fordítva.  Az evolúciós pszichológusok szerint...
2015. 07. 30. | mindennapipszichologia
Egy friss átfogó kutatás szerint a gyerekek többsége a világon mindenütt már akkor is agresszívan reagál, ha valakiről ellenséges szándékot feltételez. Egyes kultúrák...
2015. 07. 30. | nyugatifeny
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos femi...
Korábbiak
A Családháló applikációja segít a kismamáknak!

Novák Katalin államtitkárral és Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen mutatta be a Családháló szóvivője azt a mobil alkalmazást, amely segít az úton lévő családnak szoptató-, illetve pelenkázó helyiséget találni egy interaktív térkép segítségével. Térképezzük fel együtt Magyarországot!

Korábbiak