2015. szeptember 3. csütörtök, Hilda
A minap meglepő párbeszédre lettem figyelmes az egyik Facebook-csoportban. Találják ki, vajon mely szakma képviselőitől származnak a következő mondatok?
X: Itt a vég!! Letelt a szabadság, hétfő reggel megint MUNKA!!!! Lehet, hogy túl sem élem! :(
Y: Túl lehet élni...

Szülőként tudjuk jól, hogy az érzelmi intelligencia kialakulásában nagy szerepe van a mesehallgatásnak. De mit nevezünk jó mesének? És vajon ártunk azzal, ha a TV-ben nézzük a legújabb meséket? 

Mikor jön el a megfelelő idő, hogy belefogjunk a kistestvér-projektbe? Erre számos válasz létezik, egy viszont biztos: azt, hogy bennünk, nőkben mikor érik meg a gondolat, egészen pontosan lehet „diagnosztizálni”.

Mikor megszületik egy down-szindrómás gyerek, akkor már a kórházi ágyon abba gondol bele a szülő, hogy mi lesz majd vele, ha én már nem leszek. Az átlagos...

"A méheltávolításom után remekül éreztem magam. Hamar összeszedtem magam, alig éreztem fájdalmat, sőt, még menopauzás tünetek sem észleltem. Aztán, hat héttel a műtét után hirtelen megjelentek az első szimptómák…"

hirdetes_toprotator_mellett

Baj van otthon? Tudjon róla a gyerek tanára is!

Sokan gondolják, hogy családi bajok – válás, bebörtönzés, halál, betegség – magánügy. Ám ha iskolás gyerekünk van, ez már korántsem olyan magától értetődő. Az, hogy beavatjuk-e a tanárát a dologba, nagyban meghatározza a gyereknek nem csak a teljesítményét, hanem azt is, hogy jól érzi-e magát (legalább) az iskolában, vagy sem.

Milyen a tudatos szülő?

Manapság olyan divatos a "tudatos" szót használni, szinte mindenre rá lehet már húzni ezt a jelzőt. De vajon mit is jelent ez pontosan a gyereknevelésben? És egyáltalán, miért fontos, hogy tudatosak legyünk szülőként?

Milyen grimaszt vág a gyerek, ha fekete csokit kap?

A gyerekek szeretik a csokoládét. Nagyon. Ezt tudjuk. De mi lesz első, őszinte reakciójuk a kicsiknek, ha nem a szokott tejcsokit, hanem igazi fekete csokit adunk nekik? Az alábbi videóból ez is kiderül.

A nap, amikor a négyéves fiam megmentette kishúga életét

Amikor a kislányom csupán pár hetes volt, úgy döntöttünk, este együtt fürdetjük őt 4,5 éves bátyjával, Finnel, hogy segítsünk nekik jó kapcsolatot kialakítani egymásssal. Nagyon kevés vizet engedtünk a kád aljára - épp csak annyit, hogy Finn popsija vizes legyen, miközben kishúgát egy műanyag babahordozó tartotta. Legalábbis ezt gondoltam.

Bukósisak bringázás közben? - így hordják a bécsiek

A bukósisak jelentősen csökkentheti az életveszélyes fejsérülések kockázatát. Míg azoknak a bicikliseknek, akik nem viseltek fejvédőt, 48 százaléka szenvedett életveszélyes fejsérülést a balesetben, addig a bukósisakot viselőknek csupán 34 százaléka.

Slow motion felvétel: így száll a katicabogár

Látott már katicabogarat lassított felvételen szállni? Nem? Most megteheti!

Hogyan értelmezzem az ultrahangos leletet?

A kismamák számára a legérdekesebb, legkülönlegesebb vizsgálatok az ultrahangok, hiszen ilyenkor bekukkanthatunk a születendő kisbabához. Az orvos pedig nagyon fontos méréseket végezhet, megállapíthatja, hogy a magzat megfelelően fejlődik-e.

Öt trükk, ami megkönnyíti az életedet

A házban és a ház körül végzendő dolgok véget nem érő feladatként tornyosulnak előttünk nap mint nap. Ezért jönnek mindig jól azok az egyszerű, ám annál nagyszerűbb trükkök, amelyekkel hamarabb végezhetünk kötelességeinkkel.

Hiába, ilyen a rokonság (meg a baráti kör)!

Nem tartom magam összeférhetetlen nőnek, aki vég nélkül szapulja párja minden barátját, rokonát. Ám ha közös programról van szó, a kiterjedt rokoni körök, és a vegyes baráti társaságok közt való lavírozás azért igényel némi diplomáciai egyeztetést.

Küzdj minden szívdobbanásért!

A Brit Szívalapítvány szomorú videót tett közzé, felhívva a figyelmet arra, milyen szívtelen is a szívroham.

Sebgyógyulás császármetszés után

Az esetek többségében szerencsére gyorsan, szövődmények nélkül gyógyul a seb. Tisztán és szárazon kell tartanod, emellett ügyelj arra, hogy az esetleges fertőzésre utaló jeleket időben észrevedd!

VIDEÓ: Egy meg nem született kislány levele

Minden amerikainak, de különösen az anyáknak írom a levelem. Ez az én történetem.

Mit kensz a bőrödre? És a gyerekedére?

Mi a helyzet a kozmetikumokkal? Vajon az is számít, hogy mit kenünk a bőrünkre, mi szívódhat fel onnan a keringésünkbe?

Gyerekkísérlet: nincs tévé, se más kijelző

A nyári szünet közepére a hat- és nyolcéves gyerekeimmel eljutottunk odáig, hogy szinte egész nap bámultak valamit. A napjuk vagy arról szólt, hogy kinél legyen a távirányító, vagy pedig a könyörgésről, hogy mikor tabletezhetnek már végre. 

Ilyen Superman - egy drónról megfigyelve

Egy vállalkozó szemléletű embre egy Phantom 3 drónnal lefilmezte, hogyan "repül" kedvenc figurája a Victoria Park felett. Lessétek csak meg!

"Ha betegen születik, akkor is szeretni fogom!"

"Anyuka, a babája valószínűleg sosem lesz teljesértékű felnőtt"... A fejem zsongani kezdett, a pulzusom lassult, úgy éreztem abban a percben elájulok. Utolsó erőmmel az orvosomra néztem, aki épp azt kérdezte: megtartja?"

A nyár margójára - képgaléria

Emlékeztek még azokra az időkre, mikor a szabadban játszadoztatok és nem zavart be a mókába a modern technika? Ezek a képek számunkra az "igazi" nyári életérzést adják vissza.

Túletethetem a kisbabámat anyatejjel?

Jóból is megárt a sok? Ez a kérdés valószínűleg megfogalmazódik a látványos gyorsasággal gyarapodó, szoptatott kisbabák szüleiben, különösen, ha kisbabájukat az átlagosnál vékonykábbakhoz hasonlítják.

Blogajánló

2015. 09. 03. | Freedee
A cél, hogy a megoldás elterjedjen bevásárlóközpontokban és témaparkokban.
2015. 09. 03. | Lakbear
Éljen az élet, éljenek és szülessenek újra a kezünk alól kikerült tárgyak.
2015. 09. 03. | Industrial
Íme három ütős ötlet az indusztriál stílusú lakberendezés világából, ha ki akarunk lépni a Pókember - Hello Kitty univerzumból.
Korábbiak
A Családháló applikációja segít a kismamáknak!

Novák Katalin államtitkárral és Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen mutatta be a Családháló szóvivője azt a mobil alkalmazást, amely segít az úton lévő családnak szoptató-, illetve pelenkázó helyiséget találni egy interaktív térkép segítségével. Térképezzük fel együtt Magyarországot!

Korábbiak