2014. július 29. kedd, Márta,Flóra

Amióta 2011-ben kitört a polgárháború szíriában, a menekült lányok körében megduplázódott a korai kényszerházasságok száma. A tarthatatlan helyzetre kislányok rajzai igyekeznek felhívni a figyelmet.

Hol legyen? Még kérdéses. Mikor legyen? Most! Szükséges? Feltétlenül! A Szent Imre kórház körüli botrány és Vass Gabriella szülésznő kirúgásával kapcsolatos hírek hatására egyre jobban előtérbe került az igény, hogy létrejöjjön egy referenciaintézmény.

A magzat fiziológiás  “transzplantátum”, azaz olyan, mint egy átültetett szerv, amelyről tudjuk, hogy a legnagyobb veszély a szerv kilökődése. A természet csodája, hogy egy immunológiai értelemben félig “idegen” magzat egyáltalában megtapad a méhben és később pedig...

A család jóval több egy csoport embernél, akik születésük és hivatalos papírok folytán kapcsolódnak egymáshoz. A család fogalmában benne van az együtt töltött idő, egymás segítése, támogatása és az arra való törekvés, hogy mindenkiről gondoskodjanak és mindenki boldog legyen.

„Mindenki beteg abban a családban, ahol valaki valamilyen függőségben szenved, és általában a túlélésre rendezkednek be mindannyian, mert valamilyen módon muszáj kezelni a helyzetet. De ekkor senki sem önmaga igazán”.

hirdetes_toprotator_mellett

Jöhet a következő baba?

Az elsőnél még nem kérdés, persze, hisz így leszünk család. A következő(k)re azonban olykor már csak az egyikünk vágyik. És mivel fél gyerek csak a statisztikákban létezik, erre az ellentétre nincs megoldás. Vagy mégis?

Hesna most Nedát dokumentálja

Al Ghaoui Hesna, a háborús övezetekből megismert tudósító, az MTVA Bábel című sorozatának készítője 3 hónapos kislányával otthon tölti az idei nyarat idilli boldogságban.

45 az új 35?

Még mindig rácsodálkozunk arra, ha egy nő negyvenéves kora felett szül gyereket, pedig a karrierépítés, illetve az alapos testi-lelki felkészülés miatt ez már egyáltalán nem számít különlegesnek.

A gyerek ne szívjon annyit a fogorvosnál, mint én!

Kisgyerekkorom óta rendszeres látogatója vagyok a fogorvosi rendelőnek. Sajnos nem csak azért, mert odafigyelek az egészségemre, hanem mert állandóan elromlanak a fogaim. A jelenlegi fogorvosom szerencsére jó fej, de annak idején az iskolafogászatról szinte kizárólag traumatikus élményeim maradtak.

HÉTVÉGI CUKISÁG: így még nem vártak vissza kis srácot a társai!

Hétvégi cukker videó. A kis srác egy hétig hiányzott a suliból, ezután tért vissza az iskolába. Nézzétek, hogyan fogadták a társai!

Harmadik típusú nyaralgatások

Én lakberendezési szempontból háromféle nyaralással találkoztam eddig. Az egyik az, ami után megkönnyebbülés a hazatérés. A másik az, ami után szörnyű hazatérni. A harmadik az, amikor minden úgy van jól, ahogyan van.

VIDEÓ: A tökéletes apák reggelizőpelyhe

Egyre több az apákkal reklámozott termék mostanában. Ilyen a Peanut Butter Cheerios is, amely jelenleg Kanadában fut és egy négygyerekes apa tökéletességét mutatja be, párhuzamot vonva a rágcsálnivaló tökéletességével.

Kórházi baba-mama szoba: apáknak tilos?

Nemrég egy beteg kisgyerek édesapjának nem engedték meg, hogy éjszaka a kórházi baba-mama szobában aludjon, mivel az, mint neve is mutatja, baba-MAMA szoba. A felkínált lehetőség az volt, hogy az apa ottmaradhat, de csak egy széken, az ágy mellett.

Kreatív és pénztárcabarát randiötletek

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat nem feltétlenül szükséges drága helyekre járnunk, vagy messzire utaznunk. Vannak olyan randiötletek, melyek egyáltalán nem kerülnek semmibe, de biztosan életre szóló élménnyel gazdagítanak. 6 ötletünk bizonyára feldobja majd a szürke hétköznapokat!

Mennyire vagyunk tudatos szülők?

A szülők általában ismerik az intést: illik következetesnek lenni, ugyanakkor empatikusnak, legyen a nevelés gyerekcentrikus, és még sorolhatnánk a sok ajánlást. És amikor ott egy valós helyzet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy képes az ember a szeme előtt lebegő célok szerint cselekedni.

Hét tanács egyedülálló szülőknek

Gyermeket nevelni olyan, mint egy hajóút a tengeren. Az a tény, hogy egy kétszemélyes kenu helyett egyszemélyes kajakban ülünk, nem jelenti azt, hogy ne lennénk képesek sikeresen keresztülnavigálni a szülői lét viharos vizein.

Zarándoklat a családokért - tartsatok velünk augusztusban!

2014. augusztus 16-án rendezik meg a Kárpát-medencében az 1ÚTON nemzetközi zarándoknapot a Mária Rádió és a Mária Út Egyesület szervezésében. A kezdeményezéshez mi is csatlakozunk. Gyertek velünk!

Blogajánló

2014. 07. 28. | Recorder
A nyúlon túl? Nem! A nyúl az!
2014. 07. 28. | Indavideó
Nézzétek meg, hogy dobol a kisfiú!
2014. 07. 28. | Világpolitika
Az Izrael által a Gázai övezet ellen indított Operation Protective Edge (Erős Szikla Hadművelet) során mintegy hatvanezer izraeli tartalékost hívtak be katonai szolgá...
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak