2016. október 27. csütörtök, Szabina

Astrid és Markus boldog házaspár, akik sikeresek a munkájukban és kiteljesedettek a magánéletükben. Van egy gyönyörű kislányuk, Nele, s most a második gyermeküket várják. A kép nem is lehetne idillibb. Aztán az ultrahangon az orvos valamiért elcsendesedik. És elindul a lélek végtelen agóniája:...

A tisztasági bál az Egyesült Államokban terjedt el, amikor hallottam róla, kicsit úgy éreztem, hogy valamiféle „fricska” a szélsőségek kiküszöbölésére. De nem. Ez egy komoly fogadalomtétel, amit a lánygyermekek édesapjuknak tesznek. Szép gondolat, de vajon mennyire életképes a mai...

Szelektív redukció – ugye, milyen semmitmondó kifejezésnek tűnik? Pedig nagyon is komoly dologról van szó, nevezetesen arról, hogy ha egy anyának a „kívántnál” több gyereke fogan meg egyszerre, akkor egy eljárás során megszabadítják a „létszámfölöslegtől”… Az...

Amikor meghallottam, hogy felmerült a lehetősége a választható 9 órás iskolakezdésnek, több lehetőség is a fejembe tolult. Három iskoláskorú kisgyerekkel az oldalamon először arra gondoltam, hogy de jó lenne, hiszen akkor nem kéne minden reggel kiimádkoznom csemetéimet a meleg paplan alól. Talán...

Hétvégén úgy döntöttünk, játszani indulunk a párommal. Felkerekedtünk hát, és elindultunk Vajdahunyad várába az éjszakai detektív nyomozásra. Nagyon izgalmas kalandban volt részünk, ahol a gyerekekkel együtt törtük a fejünket a válaszokon, majd hatalmi harcot vívtunk a játékpartneremmel, hogy...

hirdetes_toprotator_mellett

Nem jön a baba? Nem mindegy, mit eszik!

Magyarországon minden ötödik magyar pár küzd a teherbe esés nehézségeivel, és ha össze is jön a baba, sok nőnek nem felhőtlenek a terhesség hónapjai. Noha a problémákat az orvosok is segítik megoldani, a terápiák és különféle kezelések mellett az étkezési szokások megváltoztatása is hozhat pozitív eredményt.

Új ajánlás a babák alvásáról

Aludjon egy szobában szüleivel a csecsemő: a közös helyiségben alvás jelentősen csökkenti a hirtelen bölcsőhalál kockázatát az amerikai gyermekorvosok új ajánlása szerint.

Moss kezet a vécében!

A városi vízfogyasztás csökkentésére jelent megoldást a kézmosóval felszerelt WC tartály használata. Hogy egy négytagú család mennyi vizet spórolhat így? Olvassátok el a cikket és megtudjátok!

E-napló: kétszer ordítunk ugyanazért a kettesért

Tavaly még csak választható volt, idén azonban már a melegen ajánlott kategóriába került az e-napló a gyerekeim iskolájában. Ami azt jelenti, hogy kivételes esetben lehet ugyan kérni, hogy mégis legyen a gyereknek papír tájékoztató füzete, de nagyon nem örülnek neki, egyébként pedig alapból a neten tájékozódjanak a szülők a gyerekük iskolai előmeneteléről.

Parlamenti határozattal a megbetegítő transz-zsírsavak ellen

Ipari transz-zsírsavak: aki egy kicsit is odafigyel az egészéséges táplálkozásra, annak ez a kifejezés úgy hat, mint egy szitkozódás Ennek ellenére élelmiszereinkben rengeteget találni belőlük. Ennek megváltoztatását vette célba az Európa Parlament.

Döbbenetes, amit ez az igazgató írt vizsga előtt a szülőknek!

Vizsgák előtt álltak egy szingapúri iskolában a diákok. Néhány nappal a megmérettetés előtt az iskola igazgatója ezt a levelet juttatta el a szülőkhöz.

A gyermekek alapvető joga a szociális ellátás

Egyetlen gyermek sem eshet el alapvető szolgáltatásoktól azért, mert nincs lakcímkártyája – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Innovatív szexuális felvilágosítás az iskolákban

A fiatalok fele (47%) szerint a szexuális felvilágosítás az iskola feladata – ezért a szervező Iskolamarketing a 17-22 éves fiatalokból álló, így a célcsoport igényeit és érdeklődését jól ismerő szakértői csapat, a Squad, valamint Bede Zsuzsa bevonásával az érintetteket közvetlenül, az iskolákban elérő kampányt dolgozott ki.

Zombi baba vagy avokádó pocak? Ezt viseljétek várandósan

Közeleg Halloween éjszakája, itt az ideje a tökfaragásnak, a kreatív jelmezek és rémséges arcfestések kitalálásának. A buliból természetesen a kismamák sem hiányozhatnak: nézzük mit érdemes pocakosan viselni!

Zsúfolásig megtelt a Nemzeti Nagyszínpada a Családháló ünnepi koncertjén!

Az 1956-os forradalom üzenete a magunkért, szabadságunkért való egységes kiállásról szól - mondta Tuzson Bence államtitkár az 1956-os hősök tiszteletére, a Családháló.hu magazin szervezésében tartott ünnepi hangversenyen. Az eseményen az Országház háznagya is beszélt a testvércsaládokhoz.

A rendszer ellensége nem nevelheti a gyermekét – Háy Magda története 2. rész

Magda hetente kérvényekkel, beadványokkal bombázta a hatóságokat, hogy a kitelepítése jogellenes, tiltakozik az eljárás ellen. Nos, a kérelmekre novemberben jött meg a válasz, ekkor már négy hónapja voltak házasok.

Letartóztatták a bicskei gyermekotthon vezetőjét

A bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással vádolt vezetőjének előzetes letartóztatása indokolt, felmerült a gyanúja annak, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Angelina Jolie és Brad Pitt eladják a közös francia kastélyukat

Angelina Jolie és Brad Pitt Hollywood legszebb álompárjából néhány hónap alatt viaskodó, ellenszenves húzásokat bemutató celebekké váltak. Lassan elkezdenek megszabadulni közös életük boldog emlékeitől, így például a Chateau Miraval-tól is, a francia kastélytól, ahol anno a boldogító igent kimondták.

Maga megőrült?! Mosogatni tanítja a fiát???

Nikkole Paulun bő két héttel ezelőttig egy teljesen átlagos anyuka volt, azóta viszont ő az a michigani anyuka, aki kirakott a Facebookra egy posztot, amit közel hatvanezren osztottak meg, közel 150 ezren lájkoltak, és generált több mint nyolcezer hozzászólást. Az anyuka a hatéves fiával rendszeresen végeztet házimunkákat, főzni, mosni, mosogatni tanítja. Ez pedig sokaknak nem tetszik.

10 kérdés a várandósság alatti alkoholfogyasztásról, amikre mindig is tudni akartad a választ

Dr Edward P. Riley, nemzetközi magzati alkohol-szindróma szakértő a Dreher Sörgyárak felelős alkoholfogyasztásról szóló „Ésszel iszom” programjának felkérésére a 10 leggyakrabban felmerülő kérdésben oszlatja el a mítoszokat.

Kétszer született meg egy baba Texasban

Gyakorlatilag ki kellett venni egy texasi nő méhéből a magzatát, hogy az orvosok el tudjanak távolítani egy daganatot. A műtét után visszatették a méhbe. A magzat túlélte a műtétet, másodszor is megszületetett, egészséges kislány lett belőle.

Tetkót kérek szülinapra!

Természetes, hogy a gyerekek utánozni akarják a felnőtteket, viselkedésben, öltözködésben, szokásokban. Miért a tetkó lenne ez alól kivétel? Ti hogyan reagálnátok arra, ha tizenegynehány éves gyereketek a szülinapjára tetoválást kérne?

Várandós vagy? Akkor kapaszkodj a buszon, úgysem adják át a helyet!

Rejtett kamerával szállt fel a villamosra a TV2, hogy megtudja, mire számíthat egy nyolcadik hónapban lévő kismama, ha leülne.

Diák, tanár, szülő, Facebook: ki kit jelöl be és miért?

A kamasz korosztálynak már-már közösségi média-használati alapvetés: „Semmiképpen se jelöld be anyádat”. Nyilván megvan ennek a bölcsen kidolgozott elméleti háttere: senki sem akarja, hogy a hülye vicceit, és a még hülyébb posztjait az anyja kommentelje a haverok előtt, nem is beszélve a szülők szemének legkevésbé sem szánt szelfikről.

“Az anyasággal találtam rá a hivatásomra!” – anyai vallomás

Hogy mit csináltam akkor, amikor még nem voltak Ők, a Családom? Jó kérdés. Annyi mindent, de leginkább úton voltam. Közeledőben, távolodóban emberek, dolgok felé. Felfedezőúton jártam, ismerkedtem. 

Csak egy gyerek?!...

Egy internetes párkeresőn talált bejegyzés azt fejtegeti, hogy a „tévúton” járt férj külső kapcsolata gyermekáldást követelt az illető úriembertől. A hölgy kifejtette a bejegyzés írójának, hogy Ő csak egy gyereket szeretne tőle, semmi más nem kell neki.

Down-baba abortuszok: egyre emelkedik a számuk

Egy diagnózis, egy döntés, és egy gyors és alig kellemetlen beavatkozás – ezen múlik, hogy megszülethet-e a Down-szindrómás baba. Világszerte egyre több nő dönt a diagnózis után az abortusz mellett. Ez azt is jelentheti, hogy egyszer csak eltűnnek a Down-szindrómás gyerekek. A Mokka vendége volt Csermely Gyula szülész-nőgyógyász és Tóth Ágnes szülész-nőgyógyász, aki egy Down-szindrómás gyermek édesanyja.

Magyarul is megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek

Mostantól magyarul is kapható az új Harry Potter-kötet, melynek tiszteletére hétfőn különleges, egész estés könyvbemutatót szerveztek Budapesten. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyv hivatalosan ugyan a sorozat 8. története, de nem a 8. kötet.

Szoptatós szelfit lőtt az ivócimborájával Olivia Wilde

A színésznő úszik a boldogságban, hiszen nemrég adott életet második gyermekének. Olivia élvezi az anyaság minden pillanatát és rendszeresen oszt meg kislányával közös képeket is. Most egy bevállalósabb képet tett közszemlére.

Megjelent az Apa Magazin!

Vida Ferenccel a Három Királyfi, három királylány Apa (is) csak egy van konferencián találkoztunk. Ferenc a pár hete megjelent hiánypótló Apa Magazin főszerkesztőjeként és egy tíz hónapos kislány édesapjaként vett részt a beszélgetésen, és ebben a kettős tisztségében kérdezzük őt mi is.

A kezelést nem, de az eutanáziát fizetik

Az egészségbiztosító közölte, hogy a kezelés túl drága, nem fizetik a költségeit. A beteg nő megkérdezte: vajon azt a gyógyszert, amelyet az eutanáziához kell igénybe vennie, megtérítik-e? A válasz igenlő volt.

„Ideje lenne az apák szerepét is kulcsfontosságúként kezelni”

Apa csak egy van? De mi van akkor, ha ez az apa nem vágyik az apa szerepre? És mi van azokkal a gyerekekkel, akik egy szerető apa nélkül nőttek fel? Tudnak jó szülők lenni? Megannyi kérdés, amit Dr. Hídvégi Márta, gyógypedagógus, pszichológus válaszolt meg nekünk.

Gépolaj, traktor, mosoly

Az 50-es évekre a korábban elfogadott nőideál tökéletesen megváltozott. Eltűntek a magas sarkú cipők, a smink, a szűk kosztümök, s helyette maradt a szovjet ideológiának megfelelő széles vállú, széles arcú, vastag derekú, lódenkabátos, kartonruhás sztahanovista nő, aki boldogan vezet traktort, áll be bányásznak és fokozza az esztelen termelést.

Budapest: színes, veled, mindenkié, érték, piac, központ – új imázsfilm

Pörgős, színes filmet készített a fővárosról a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Noha a film alapötlete – cimkézés, gyors és lassú képek váltakozása, híres és nem híres emberek valóban jó, azért volt néhány minimum furcsának mondható dolog benne.

Szingli vagy és nincs gyereked? Akkor egyúttal meddő is vagy!

Meddőnek eddig csak az számított, aki legalább egy évig nem tudott gyermeket nemzeni / foganni. Most változna a helyzet NagyBritanniában: azok is meddőnek számítanának,  akiknek nincs párjuk – és gyermekük.

Egy négyzetméter föld gazdái lehetnek a chillei gyerekek

A Tierros y Valle de los Ninos egy chilei kulturális, környezetvédelmi non-profit szervezet, amelynek egyik programja keretében a gyerekek egy négyzetméternyi földet kapnak, amelyen maguk kertészkedhetnek, így tanulnak a biológiai sokféleségről.

Vége lesz a Földnek! - Leonardi di Caprio sokkoló dokumentumfilmje

Sokkoló, megdöbbentő dokumentumfilmet forgatott Özönvíz előtt címmel Leonardo di Caprio. A Föld jelenlegi helyzetét és a várható tragédiákat bemutató alkotást október 30-án mutatja be a NatGeo.

Jön a digitális érettségi vizsga!

Három év múlva már digitálisan is érettségizhetnek a diákok az írásbeli vizsgákon – legalábbis néhány tárgyból. Szép lassan a digitális dolgozatírást is bevezetik.

9 szuperétel frissen szült anyáknak

Félreértés ne essék, nem arra biztatjuk a kismamákat, hogy most azonnal kezdjenek el fogyókúrázni. Sőt.

Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban

Mindenki közös érdeke, hogy minél több roma szerezzen diplomát. Az európai uniós átlag alá vitte a kormány a magyarországi iskolai lemorzsolódást.

„Egy igazi kaland külföldön tanulni” – világjáró diákok

Egyre több kis- és nagydiák tanul idegenben hosszabb vagy rövidebb ideig. Vannak, akiket a szüleik ösztönöztek arra, hogy egy másik országban próbáljanak szerencsét, míg az idősebbek az Erasmus programnak köszönhetően vágnak bele a nagy utazásba. Mit tapasztaltak? Kiderítettük!

Az anyatej után a tojás a legjobb étel

A tojás ősidők óta az emberiség egyik legalapvetőbb és legértékesebb tápláléka: elsőrendű, teljes értékű fehérje- és tökéletes zsírösszetétele mellett bőséges forrása a vitaminoknak és fontos ásványi anyagoknak.

Tedd láthatóvá a babasírást! – a hallássérült családokért

Továbbra sem támogatja az OEP a hallássérült családok számára nélkülözhetetlen rezgő-villogó babasírás-jelző rendszerek kedvezményes megvásárlását vagy térítésmentes beszerzését.

Anyatündér a konyhában, avagy így főzök a kisbabámnak

Világéletemben szerettem sütni-főzni, de az anyukaságnak van egy olyan hozománya is, hogy a kajákról is egyre felnőttesebben gondolkodom. Komolyan veszem például a befőzést, és különlegesen jó lett a kapcsolatom a fagyasztóval is. Íme, néhány praktika tőlem, hátha neked is jól jön! Azt hiszem, megszavazom magamnak az év konyhatündére címet.

Blogajánló

2016. 10. 27. | Szeretlek Magyarország
Rendet teszünk a fejekben, és eláruljuk, pontosan miért és melyik napon tartják ezeket az ünnepeket.
2016. 10. 27. | Nők Lapja
Nem mindennapi fotóválogatással ünnepeljük a Nők Lapja születésnapját! Ennyit változott a világ az elmúlt évtizedekben.
2016. 10. 26. | indavideo.hu
A Vend vidéken túrázók biztosan örülnek majd egy kis szusszanásnak, amikor megérkeznek Felsőszölnökre. A kilátás nem lélegzetelállító, de jó felmenni erre az építészh...
Korábbiak
Átadtuk a Családháló díjakat a legjobbaknak

Immár hagyományosan, ünnepélyes elismeréssel köszöntük meg azoknak a gyermekorvosoknak, védőnőknek, gyermeknevelőknek, szakembereknek és több intézménynek, hogy mindig ott voltak és erőn felül segítettek gyermekeink és családunk számára a 2015-ös esztendőben, amikor szükség volt rájuk.

Korábbiak