2014. október 22. szerda, Előd

Ötletek egy, a férjével együtt dolgozó nő tollából.

Az angliai Nemzeti Rákkutató Intézet adatai szerint az évi 450 mellrák okozta halál összefüggésben áll a szegénységgel. A daganat késői felfedezése az elhalálozások legfőbb okozója.

Család és karrier elnevezéssel tartottak hétfőn este a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által meghívott szakemberek tartottak előadást a Semmelweis Egyetemen. Az esemény fő témája az volt, hogy felhívja a figyelmet a fogantatásra, valamint a fiatalok elköteleződésének félelmeire is...

Mindig megakad a szemünk az ilyen vallomásokon.

Tizenkét indiai tanulmányt végeztek eddig, amelyek azt kutatták, nagyobb a kockázata-e a mellrák megjelenésének azoknál a nőknél, akiknek korábban abortuszuk volt. Mindegyik kutatás arra jutott, hogy a válasz: igen.

hirdetes_toprotator_mellett

VIDEÓ: 200 dolláros menü a gyerekek szemével

Amerika egyik legelegánsabb éttermébe hívtak meg hét kisgyereket, hogy kóstolják végig és véleményezzék a hétfogásos, 200 dollárt kóstáló különleges ételeket. Ha röviden akarjuk összefoglalni a gyerekek álláspontját, annyit mondhatunk: a steak és a süti volt a nyerő.

Idén 5000 jegyet oszthatnak szét a védőnők

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a BabaMama Expót november 14.-16. között, melynek ismét a Gyerekvilág lesz a kísérőrendezvénye. A fővédnök Emberi Erőforrások Minisztériuma és a főszponzor OTP Lakástakarék kezdeményezésének köszönhetően ebben az évben 5000 ingyenes jegyet oszthatnak szét a védőnők.

Így változik lakásod berendezése a különböző korokban

Bár az alábbi videó reklám, mégis nagyon szemléletesen mutatja be a lakótár berendezésének korokkal változó milyenségét. A nem túl fiatalok talán jobban ráismernek egy-egy lakberendezési motívumra, amely ma már a múlté...

Pályaválasztásban segíthet a Nagy Diák IQ-teszt

Ismét megrendezi tavalyi sikeres versenyét a Diákhitel Központ. A Nagy Diák IQ tesztet november 9-ig tölthetik ki a 17-24 év közötti fiatalok, akiknek a kapott pontszám sokat segíthet a pályaválasztásban is.

VIDEÓ: Zseniális animáció a klímaváltozásról

Egy nagyon aranyos és tanulságos kisfilm a klímaváltozásról. Fabian Ribezzo alkotása.

Szeresd meg a gyereked hibáit!

Hogy mi számít hibának, és mi nem, meglehetősen szubjektív kérdés, különösen, ha gyerekről beszélünk.

Vonzások és választások - konferencia

Vonzások és választások címmel tartott konferenciát a Képmás magazin a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az előadásokon szó esett a családtervezésről, munkavállalásról, szenvedélybetegségről és a média felhasználásáról is. Az esemény médiatámogatói voltunk.

Elgondolkodtató dolgok, amiket minden szülőnek tudnia kellene

Egy 25 éve praktizáló gyermekorvos-pszichológus tanácsai.

Öt normális érzés, ha meddőséggel küzd

"Ne görcsölj rá! Maradj pozitív! Ne add fel a reményt! Higgy a sikerben! Ne gondolj rá ennyit! Legyél kiegyensúlyozott és stresszmentes, és akkor biztosan jönni fog a baba!"

Apa (is) csak egy van!

Október 27-én konferenciát szervez a Három királyfi, három királylány mozgalom az apákról, jelenlétükről, egészségükről. A rendezvényt a Családháló is támogatja.

KÉPEK: Amikor a fa bekebelezi a biciklit

Ha valahonnan kiteszi az ember a lábát, nem kell sok idő, hogy az anyatermészet látványosan kezdje meg visszahódítani az adott területet. Legyen szó autóútról, épületről vagy használati tárgyakról, hamarosan egybeolvad fűvel, fával, virágokkal.

Isten hozott! - avagy előszoba styling

Bárhová megyünk, megérkezni jó. Akár a kertkapun, akár egy ház kapuján lépünk be. A kert vagy a lépcsőház az első élményünk, mint környezet, de az otthonról az első benyomást az előtérbe (verandára/előszobába) lépve nyerjük.

Novák Katalin: sikeres a diplomás GYED

Eddig csaknem kétszázan vették igénybe a diplomás gyedet

A WHO állásfoglalása a tisztességes bánásmódon alapuló szülészeti ellátásról

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalásban állt ki a nők azon alapvető emberi joga mellett, hogy a várandósság és szülés során a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban, és az emberi méltóságot tiszteletben tartó bánásmódban részesüljenek.

Szerelmet vallani tetoválással - nem mindennapi

Bár a mondás szerint a szerelem vak, mégis sokan gondolják úgy, hogy szerelmüket, összetartozásukat más, látható módon is meg kell vallaniuk - akár úgy, hogy a börükbe "égetik" kapcsolatuk jelképeit.

GALÉRIA: A Családháló természetes szülés-konferenciája képekben

Múlt pénteken rendeztük meg Szülési szabadság című, a természetes szülés lehetőségeiről szóló konferenciánkat. Az eseményről már beszámoltunk egy cikkben, most pedig megosztjuk veletek az érdekes előadások és beszélgetések közben készült fotókat. 

Így találd meg a tökéletes nőgyógyászt!

Jó nőgyógyászt találni ugyanolyan nehéz, mint jó fodrászt vagy kozmetikust. Most abban segítünk, hogy megtaláld a leginkább hozzád illőt.

Blogajánló

2014. 10. 22. | Gyerekszoba
Maráczy Manuela, gyermekruha tervező a MOME-n végzett, a későbbiekben élt Milánóban és Helsinkiben is. Saját bevallása szerint rengeteget inspirálódott a skandináv mi...
2014. 10. 22. | Skylarkfield
Mi van, ha rossz az idő és a szobába kényszeríti a családot? Ebben az esetben fessünk falevelet!
2014. 10. 22. | Útikalauz Anatómiába
Az alvásnak, álomnak, illetve az egyéb módosult tudatállapotoknak a legtöbb emberi kultúrában kiemelt jelentőséget tulajdonítanak.
Korábbiak
A természetes szülésről tartottunk konferenciát

Szülési szabadság címmel, a természetes szülés témájában érintett szakemberekkel és szülőkkel tartottunk közösen konferenciát a Művészetek Palotájában. Körbejártuk, hogy milyen lépéseknek kellene megtörténniük ahhoz, hogy mindenki számára valós lehetőség legyen háborítatlanul világra hozni gyermekét.

Korábbiak