2014. július 26. szombat, Anna,Anikó

A család jóval több egy csoport embernél, akik születésük és hivatalos papírok folytán kapcsolódnak egymáshoz. A család fogalmában benne van az együtt töltött idő, egymás segítése, támogatása és az arra való törekvés, hogy mindenkiről gondoskodjanak és mindenki boldog legyen.

„Mindenki beteg abban a családban, ahol valaki valamilyen függőségben szenved, és általában a túlélésre rendezkednek be mindannyian, mert valamilyen módon muszáj kezelni a helyzetet. De ekkor senki sem önmaga igazán”.

Cristiano Ronaldo anyja, Dolores Aviero egy régi titokról lebbentette fel a fátylat könyvében, amikor megírta, hogy annak idején saját maga próbált megszabadulni a nemkívánt magzattól, miután az orvosa nem volt hajlandó megszakítani az asszony terhességét.

A kőalak és a táblán hosszan húzódó névsor mögött sok-sok ismert és elbeszélhetetlen történet jelent meg – s ezt akkoriban mindenki jól értette.

Sok cikk születik arról, mik azok a dolgok, amiket lehetőleg soha nem mondjunk egy gyereknek. Most itt van három olyan dolog, amit viszont érdemes naponta ismételgetni neki.

hirdetes_toprotator_mellett

45 az új 35?

Még mindig rácsodálkozunk arra, ha egy nő negyvenéves kora felett szül gyereket, pedig a karrierépítés, illetve az alapos testi-lelki felkészülés miatt ez már egyáltalán nem számít különlegesnek.

A gyerek ne szívjon annyit a fogorvosnál, mint én!

Kisgyerekkorom óta rendszeres látogatója vagyok a fogorvosi rendelőnek. Sajnos nem csak azért, mert odafigyelek az egészségemre, hanem mert állandóan elromlanak a fogaim. A jelenlegi fogorvosom szerencsére jó fej, de annak idején az iskolafogászatról szinte kizárólag traumatikus élményeim maradtak.

Harmadik típusú nyaralgatások

Én lakberendezési szempontból háromféle nyaralással találkoztam eddig. Az egyik az, ami után megkönnyebbülés a hazatérés. A másik az, ami után szörnyű hazatérni. A harmadik az, amikor minden úgy van jól, ahogyan van.

Böjte Csaba és 30 híresség az elbocsátott szülésznő mellett

Példátlan összefogás egy elbocsátott budapesti szülésznőért és egy szülészorvosért! Böjte Csaba, Bagdy Emőke, Novák Péter, Kubik Anna, Hernádi Judit és a Kokas–Kelemen-házaspár mellett további két tucat híresség áll ki nyílt levélben a Szent Imre Kórházból „kiszorított” természetesszülés-párti szakemberek mellett.

VIDEÓ: Elmebeteg apa miatt fulladt meg majdnem egy kislány

Egy kétéves kislányt úgy akart "megtanítani'" úszni az apja, hogy egyszerűen bedobta a családi medencébe. A gyermeket szerencsére kimentették, miután azonnal elsüllyedt. Az apa börtönben ül...

Csatlakozzatok a Testvércsalád Mozgalmunkhoz!

Kárpátalja talán a legelfeledettebb a határon túli magyar területek közül, pedig itt is 150 ezer fős magyar közösség él. Fontosnak tartjuk, hogy az Ő megmaradásukat, identitásukat és személyes életüket is segítsük. Éppen ezért örülnénk, ha ti is testvércsaládokká válnátok!

VIDEÓ: Meghitt vízipipázás apával

Nincs is szebb dolog, mint egy meghitt családi együttlét...de azért nem teljesen a videón látható módon...

Mennyire vagyunk tudatos szülők?

A szülők általában ismerik az intést: illik következetesnek lenni, ugyanakkor empatikusnak, legyen a nevelés gyerekcentrikus, és még sorolhatnánk a sok ajánlást. És amikor ott egy valós helyzet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy képes az ember a szeme előtt lebegő célok szerint cselekedni.

3+1 ötlet a szobatisztaság eléréséhez

A pelenka elhagyása fontos mérföldkő egy kisgyermek fejlődésében. Egy nagy út az óvodába lépéshez, éppen ezért nem mindegy, hogy a gyermek hogyan éli meg ezt az időszakot. Ehhez adunk most gyakorlati tippeket.

Hét tanács egyedülálló szülőknek

Gyermeket nevelni olyan, mint egy hajóút a tengeren. Az a tény, hogy egy kétszemélyes kenu helyett egyszemélyes kajakban ülünk, nem jelenti azt, hogy ne lennénk képesek sikeresen keresztülnavigálni a szülői lét viharos vizein.

Amit Tökéletesanyu sose tenne

A legtöbb édesanya sokszor azzal az érzéssel küzd, hogy még jobb, szinte tökéletes anyuka szeretne lenni, pedig olyan nem létezik. Az anyaság egyik legnehezebb része, hogy hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindenki más jobban csinálja.

Elég-e az anyatej nyáron, kánikulában?

Sok szoptató édesanyában felmerülhet a kérdés, hogy elegendő-e az anyatej a babának a folyadékszükséglet fedezésére ebben a nagy melegben.

Várandós nők bakancslistája

Babánk megszületésével gyökeresen megváltozik az életünk, gyermekünk kerül az első helyre. A testileg, lelkileg megerőltető időszakra felkészülhetünk különleges kényeztető módszerekkel, amiket a kilenc hónap után jó ideig nem lesz alkalmunk gyakorolni.

Zarándoklat a családokért - tartsatok velünk augusztusban!

2014. augusztus 16-án rendezik meg a Kárpát-medencében az 1ÚTON nemzetközi zarándoknapot a Mária Rádió és a Mária Út Egyesület szervezésében. A kezdeményezéshez mi is csatlakozunk. Gyertek velünk!

Blogajánló

2014. 07. 26. | Opál
Megelégeltem a Titanic történetét. Nem az volt az egyetlen hajó, ami elsüllyedt, mondom.
2014. 07. 26. | Útikalauz anatómiába
Van-e kimutatható összefüggés a szabadság és a személyes jóllét (boldogság) között?
2014. 07. 26. | Steve4Security
Alkalmi vagy profi tolvajok sok vízparton napozó család pihenését tették már tönkre.
Korábbiak
Elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk!

Sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindult a Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalmunk, amelyben magyarországi, illetve kárpátaljai magyar családokat szeretnénk összekötni. Így mindenkinek lehetősége van, hogy biztos pontként segítséget nyújtson az Ukrajna területén élő honfitársainknak.

Korábbiak