2014. április 20. vasárnap, Tivadar

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a...

Hála Istennek egyre nagyobb divat a különböző szolgáltatók között gyerekbarátnak lenni.

A húsvét elképzelhetetlen lenne sonka, tojás, kalács, torma és a bárány nélkül. Elgondolkodtunk már vajon azon, hogy miért ezek az ételek kerülnek az asztalra?

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a...

Vajon hányszor jutott már eszébe a kisgyerekes anyukáknak és apukáknak, hogy bárcsak lenne egy láthatatlan védőháló a gyerek körül, ami az utcán bármikor meg tudja óvni a balesetektől? Hányan vizionáltak valamiféle biztonsági kötelet, jó értelemben vett életmentő “pórázt”, vagy...

hirdetes_toprotator_mellett

Stresszes kismamának asztmás gyereke lesz?

A válás, a munkahely elveszése vagy gyász által kiváltott, a terhesség alatt tapasztalt stressz a legújabb kutatás szerint megnövelheti a gyermekben az asztma és az ekcéma kialakulásának kockázatát.

VIDEÓ: Kislány az autómosóban

Megható nézni, ahogy az alaposan megrémült kétéves kislány szép lassan megnyugszik, sőt, a végére kifejezetten jól érzi magát, miközben szüleivel az autómosóban ülnek és a "félelmetes" szörny nézése fokozatosan vicces időtöltéssé szelídül.

Csak agyból nem lehet gyereket nevelni!

A gyereknevelés kapcsán inkább kerülnek elő az olyan visszafogott, hűvös fogalmak, mint a következetesség, rendszeresség, higgadtság, türelem. Mármint hogy ilyennek kellene lennie a szülőnek. Nem könnyű feladat a szülőség, mert amellett, hogy mindez igaz, az egész mit sem ér érzelmi töltet nélkül. Más szavakkal: kevés, ha csak agyból nevelünk, ha csak rendesen teljesítjük a feladatot.

7 meglepő ok, amiért nem jön a baba

Tiniként az ember legtöbbször úgy gondolja, teherbe esni nem nagy feladat, és elég egyetlen védekezés nélküli alkalom, és a petesejt, valamint a spermium romantikus egymásra találásából megszületik az új élet. A valóság azonban sokszor nem ilyen, és a pár hosszú hónapokat, esetleg éveket próbálkozik, de csak azért sem mutat pozitívat az a nyomorult terhességi teszt.

Ferenc pápa a békéért szólalt fel

A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében.

Elbutít Miki egér

Pszichológusok azt állítják, hogy a Mike egérről, a Micimackóról vagy a Rupert maciról szóló történetek hátráltatják a gyerekeket a tanulásban, mivel a valóságban az állatok nem beszélnek és ruhát sem hordanak.

Míves tojások - egyszerűen házilag

Ahhoz, hogy idén először valódi hímes tojások készüljenek nálunk, több impulzusra is szükség volt. Az első a Virágom, virágom blog 2 részes cikke volt: Tojásfestés A-tól Z-ig (ezúton is köszönet érte!). Aztán egy munkám miatt megismertem a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumot, és picit újra rácsodálkoztam a húsvéti ünnepkör hagyományaira. Hogy a tojás ősidők óta az újjászületés jelképe.

Anyaposzt-eposz

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a családháló.hu által szervezett Családünnep Magyarországon című rendezvényen díjazta a Balog Zoltán miniszter és Soltész Miklós államtitkár. Ígéretünkhöz híven a díjazott pályaműveket közöljük honlapunkon.

Húsvéti nyuszikereséstől a Cirkusz világnapjáig - hétvégi programajánló

Noha a hosszú hétvégére esős időt jósolnak, mégis számtalan színes esemény várja Húsvét alkalmából a családokat.

Blogajánló

2014. 04. 20. | Popkult
Ti tudjátok például, hogy honnan érkeznek a francia gyerekek számára a festett tojások? Vagy hogy milyen ünnepi ételeket fogyasztanak a franciák? Vagy hogy miért van...
2014. 04. 20. | Indavideó
Kemény az életed? Nézd meg Nico, hogy lett focista egy lábbal. Szerinted kereste a kifogásokat?
2014. 04. 20. | Kívül tágasabb
Első látásra, úgy tűnik, megérte. Más kérdés, hogy a kislány, akinek készült, ma már 40 éves. Ugyanakkor azt hiszem, az édesapja által készített ház olyan lett, ami n...
Korábbiak
Rengetegen jöttek el a Családünnep Magyarországgal című rendezvényünkre

Ezrek látogattak ki a Millenárison megrendezett eseményre. A felhőtlen hangulatról a Kolompos, a Misztrál, a Muzsikás együttesek, Szalóki Ági és még sokan mások gondoskodtak. Soltész államtitkárral kiosztottuk a Családháló-díjakat és Balog miniszter úr is ünnepi beszédet mondott.

Korábbiak