2016. szeptember 29. csütörtök, Mihály

Attól függ, kit kérdezünk erről. A válasz minden esetben eltérő. Cikkünkben számos véleményt sorakoztatunk fel, hátha megtaláljuk az arany középutat a sok-sok szempont között.

A kisebbik lányom osztályában klikkek vannak. Bizonyos lányok csak egymással játszanak. Bekerülni másnak képtelenség a körbe, vagy ha mégis, akkor annyiszor emlékeztetik rá az újoncot, hogy ő azért nem tősgyökeres klikk-tag, hogy az adott gyereknek hamar elmegy a kedve attól, hogy odatartozzon a...

A névadó ünnepség inkább egy családi bulit, egy összejövetelt jelképez, míg a templomban tartott keresztelő egy közösségbe való belépés első lépcsőfokát jelenti. Utánajártuk, hogy miért jó keresztelni vagy épp névadót tartani egy gyerkőc számára.

Nemrég Sue Hertz író abortuszklinikákon dolgozókat kérdezett munkájukról. A beszámolókból könyv született. Hertz jónéhány abortuszt végignézett, és eközben figyelte, hogyan reagálnak a klinika dolgozói az abortált babák testének láttán...

Mindenki akkor és ott szoptasson, ahol éppen szüksége van a babájának rá. Nyugodtan. Görcsöktől mentesen, felszabadultan. És ez ne zavarjon senkit. Vajon megvalósítható?

 

 

hirdetes_toprotator_mellett

Rendszer kell a baba életébe

A legkisebbekkel kapcsolatban rengeteg szülő rontja el a dolgot ott, hogy nem visz rendszert a mindennapokba. Ez egy darabig még működik is, hiszen a kicsik is rugalmasak. Egy idő után azonban azzal kell szembesülni, hogy a gyerek kialvatlan, nyűgös, valahogy semmi nem jó neki.

Öt gyakori hely az otthonunkban, ahol az allergének lehetnek

A lakáson belüli allergiás megbetegedések tüneteiért jórészt a penészgomba és a háziporatka jelenléte okolható, de tavasztól őszig a bekerülő pollenek is súlyosbíthatják a helyzetet, írja a Család.hu.

A házasság kizárólag egy férfi és nő szövetsége! Írja alá a petíciót!

A házasság és a család intézményét erőteljes támadások érik ma a világban. A férfi és nő egymást kiegészítő valóságát tiporva vezetik be egyre több országban az azonos neműek házasságát az örökbefogadás lehetőségével kiegészítve. Fel sem fogható, hogy hosszú távon milyen következménnyel jár mindez az azonos nemű párok által nevelt gyermekek életében és a társadalom egészét tekintve.

Mobilozik vezetés közben? Nézze meg a videót és soha többé nem teszi!

A videóban fiatalokat kérdeznek arról, hogy szoktak-e vezetés közben a telefonjukon matatni, ahelyett, hogy az utat figyelnék. A válasz – sajnos – mindenkinél igen volt. Ezután érkezett egy lány, aki elmesélte a történetét…

Így szóljon a kamaszhoz, hogy megértse, mit kér

Az ember lánya, fia sosem repes a boldogságtól, ha a szülő kritikát fogalmaz meg azzal kapcsolatban, mit ne így csináljon, mi nem jó, miről kéne leszokni. De valljuk be, felnőttként is jobban szeretünk dicsérő szavakat hallani, mint hogy mi a probléma velünk. Miért is lenne másképp a gyerek?

Lengyel vita az abortuszról - "gyilkosság, pokol, megalázás"

Lengyelországban parázs politikai vita dúl az amúgy is igen szigorú abortusztörvény szigorításáról, illetve enyhítéséről. Aláírásgyűjtések, parlamenti csatározás, utcai demonstrációk. Olvassátok el összefoglalónkat az ottani helyzetről!

Tom Hanks, a nászajándék - videó

A színészről köztudott, hogy nagyon közvetlen, így történhetett, hogy a Central Parkban kocogva odafutott egy párhoz az esküvői fotózásuk kellős közepén. Tom Hanks megállt és minden jót kívánt az ifjú párnak, majd lőtt velük egy közös szelfit is.

Boldogságból jeles!

A boldogság ragályos: egyre több iskolában lesz a tanterv része a Boldogságóra!

Miért unják az iskolát a tinik?

A válasz összetett, de valahol a hormonokban és a megnövekedett elvárásokban rejlik.

Az emberi élet a fogantatással kezdődik

Szeptember 28. és november 6. között csendes virrasztások, közös imák zajlanak majd a világban a „Negyven nap egy életért!” elnevezésű kampány keretein belül, annak érdekében, hogy felhívják az emberek figyelmet az élet védelmére.

Van félnivalód? Egyre gyakoribb a vesekövesség

Hazánkban a húgyúti kövesség a népesség 5 százalékát érinti, és az esetek száma egyre nő, amiben a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel, az elhízás és a mozgásszegény életmód nagy szerepet játszik.

Kábítószerfüggő babák: törvény védené őket

Egy törvényjavaslat azt szeretné, ha azok a kisbabák, akiknek az anyja heroint vagy más ópiátszármazékot használt a várandósság alatt, törvényileg védelmet élveznének.

Levelek a tajgáról – a Róth család története 2. rész

Mindegy, hogy miért maradunk egyedül, ha már így van minden erőnkkel meg kell védenünk a gyerekeinket. Kétségbeejtő helyzetben kitartani, ételt tenni az asztalra, fűtőanyagot szerezni, és reménykedni, kitartóan és állhatatosan, hogy egyszer még viszont látjuk, Őt, akit szeretünk.

Tápláló szeretet: 700 üveg befőttet ajándékoztak a nyugdíjasok

Mintegy hétszáz üveg saját készítésű befőttet adtak át a kecskeméti, hetényegyházi és városföldi nyugdíjasok a Tápláló szeretet program keretében hétfőn a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének.

Súlyosbították Geréb Ágnes büntetését

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Geréb Ágnest a Fővárosi Törvényszék. A kuruzslás és veszélyeztetés miatt elítélt szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozásának gyakorlásától is.

ŐSZI NYEREMÉNYJÁTÉK – válaszoljatok kvíz kérdéseinkre és kapcsolódjatok ki kedvezményesen BényeLakon egy üveg Montium tokaj-hegyaljai bor mellett!

Minden kedves sok gyermekes családot szeretettel vár a BényeLak – zöldorom vendégház Tokaj – Hegyalján kedvezményes szállásfoglalással és a helyszínen egy üveg Montium tokaj-hegyaljai borral, amennyiben megválaszoljátok az alábbi kvíz kérdéseket! Nyerjétek meg a lehetőséget és pihenjetek szeretteitekkel!

Megéri-e az őssejtet tároltatni?

Amikor egy tájékozott anyuka a szülésre készül, felmerül benne a kérdés: levetessem-e szülés után a köldökzsinórvért, és tároljuk évi fix összegért, hátha (ne adj’ isten) szükség lesz rá, vagy fölösleges pénzkidobás az egész.

Orbán Viktor alig fér az unokájához

A miniszterelnök a Lokál kérdésére válaszolva elmondta: még sosem pelenkázta az unokáját, mert a család hölgytagjai minden feladatot ellátnak a kis Alíz körül.

Öt dolog, amit a négyévesemtől tanultam

Néha a gyerekek a szülők legjobb tanítómesterei. Elgondolkodtató, hogy mennyi mindent tanultam én is a gyermekemtől. Méghozzá milyen értékes, hasznos dolgokat!

Hallelujah! – Dalra fakadt a magyar plébános

A násznép elképedve hallgatta a gencsi plébános, Gombos Bálint atyát, ahogy előadja Leonard Cohen Hallelujah című számát. Csodálatos, hallgassátok meg Ti is!

Hamarosan ismét kupon hétvége! Mire érdemes figyelni?

Beköszöntött az ősz és ezzel együtt a ruhatár csere is. Ehhez kínálnak segítséget – többek között- az ismert női magazinok kuponos akciói. A meghirdetett akciós időszakok során azonban érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, vagy szolgáltatásokhoz.

Ír, olvas, számol – de nem úgy, ahogy azt elvárná(n)k? - 2.rész

Zoé 20 éves, egyetemista. Médiatudományokat tanul Budapesten, és nagyon szereti az irodalmat. Az érettségi előtt hivatalosan is megállapították, hogy diszkalkuliás. Az általános iskolát és a gimnáziumot matematika korrepetálásokkal vészelte át. Számolási problémájából ma már nem csinál gondot, elfogadta magát olyannak, amilyen. Ha leárazáskor vásárol, és százalékot kell számolnia, okostelefonján végzi el a műveletet.

Hogyan fogadjuk a gratulációt?

Sokunkkal előfordul, hogy hirtelen nem tudunk mit kezdeni azzal, ha valaki bókol, vagy gratulál nekünk és emiatt a reakciónk akár gorombának, vagy furcsának tűnhet. Ennek oka talán ott keresendő, hogy gyerekkorunk óta arra neveltek minket, hogy legyünk alázatosak és szerények, nem pedig hivalkodóak és önteltek.

Hogyan hatnak a „kütyük” a fejlődő idegrendszerre?

Sok szülőt foglalkoztat a kérdés, vajon milyen hatással van gyermekeinkre a technika gyors fejlődése. A televízió, a mobil vagy a tablet képernyőjén megjelenő mozgókép rendkívüli módon stimulálja a fejlődésben lévő agyat, így nem árt, ha tisztában vagyunk néhány nemrégiben felismert ténnyel.

Frivaldszky Edit és a CitizenGO: " 3257 embert képviseltünk a Mexikói Nagykövetségen"

A családvédő törekvésekhez Mexikó összes szövetségi államában csatlakoztak, ezen kívül pedig 10 országban, köztük hazánkban is. 

 

Az alváshiány tünetei és túlélési tippek

Az elégtelen alvás legelső tünete a reggeli kialvatlanság. Fáradtnak, nyomottnak érzed magad, türelmetlenebb, ingerlékenyebb leszel, és sokkal kevésbé tudsz koncentrálni.

Munkavédelmi tananyag gyermeknek

Általános iskolás, 7-9, valamint 9-11 éves gyerekek számára biztosít játékos módon elsajátítható munkavédelmi alapismereteket az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA). Az online szabadon hozzáférhető tananyagot a Nemzetgazdasági Minisztérium juttatja el az ország általános iskoláinak.

Több mint kétezer program a Kutatók éjszakáján

Több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján, pénteken országszerte csaknem 200 helyszínen.

Blogajánló

2016. 09. 29. | sporolok.blog.hu
Azt hiszed a facsipesz csak egy közönséges ruhacsipesz? Tévedsz! Ha tüzetesebb megvizsgálod ezeket az apró kis fából készült szerkentyűket, hamar rájöhetsz, hogy bizo...
2016. 09. 29. | pompasnapok.blog.hu
Szeptember 30-án - most pénteken - Benedek Elek születésnapján tartják országszerte a Magyar Népmese Napját. Ennek apropóján osztjuk meg Veletek két kedvenc mesénket,...
2016. 09. 29. | prioritas.blog.hu
Mivel férjem délvidékről származik, így anyósomtól ezen ételek elkészítését is megtanultam. Meg is tanultam tőle, amit csak lehetett és a mai napig használom és adom...
Korábbiak
Átadtuk a Családháló díjakat a legjobbaknak

Immár hagyományosan, ünnepélyes elismeréssel köszöntük meg azoknak a gyermekorvosoknak, védőnőknek, gyermeknevelőknek, szakembereknek és több intézménynek, hogy mindig ott voltak és erőn felül segítettek gyermekeink és családunk számára a 2015-ös esztendőben, amikor szükség volt rájuk.

Korábbiak