2014. december 23. kedd, Viktória

Alma, fahéj, vörösáfonya, pulyka, narancs, gesztenye – egyaránt a karácsony ízek. Egyszerű és gyors ételsort állítottunk össze, amelyhez az alapanyagok könnyen beszerezhetőek és tetszőlegesen varriálhatók.

A magzati ultrahangos vizsgálat lehetővé teszi, hogy a magzat valós időben legyen látható, a szívmonitor segítségével pedig a baba szívverését hallgathatjuk meg. Ám ezeket az eszközöket kizárólag képzett egészségügyi szakemberek használhatják - e berendezéseknek semmiképp nem lenne szabad...

Magától értetődően gondozták az elesett huszárok sírjait, lelkükben azzal a gondolattal, hogy az idegenben elesett fiaik sírját talán majd szintén gondozza valaki. A háborúba merült Európa asszonyainak ezen mentsvára, sok hősi halott emlékét őrizte meg.

Tudta, hogy a nassolás pozitív hatással is lehet az egészségünkre, hogy ha mértékletesen és a megfelelő alapanyaggal tesszük?

Volt egyszer egy öreg suszter, valahol a hópelyhes Oroszországban. Jézus, a Messiás születését várta azon a karácsonyestén, de csak egy öreg utcaseprő, egy fiatal anya és a boltja előtt elhaladók köszöntek be rá…

hirdetes_toprotator_mellett

Tavasszal érkezhet a családi csődvédelemről szóló javaslat

A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata.

Hét zenész a családban

Hét tehetséges, fiatal zenész, valamennyien a Várallyay család tagjai, november végén a Marczibányi Téri Művelődési Központban nagysikerű komolyzenei illetve jazzkoncertet adtak.

VIDEÓ: A világ legaranyosabb csomagkihordója

A világ legaranyosabb csomagkihordója négy éves.

Társasok: ezt vedd a gyereknek Karácsonyra!

Áttekintettük a társasjátékok novemberi, decemberi megjelenéseit, melyiket és milyen célból érdemes megvenni gyerekeinknek karácsonyra.

Ételosztás országszerte az ünnepek alatt!

Országszerte osztanak meleg ételt és egyéb adományt a segélyszervezetek a rászoruló embereknek a karácsonyi időszakban.

Mi a karácsony lényege?

A karácsony sokaknak egyfajta személyiségpróbát is jelent, mert ilyenkor derülhet ki, miként tudják a vásárlási elvárások és a valódi érzelmek között az egyensúlyt megteremteni - állítja az ünneplés lélektanát kutató író, pszichológus.

A Családháló rajzpályázatáról a rádióban és képekben

Országos rajzpályázaton mutatták be a kicsik, hogy mit gondolnak a szeretetről, számukra mi számít annak. A Vendég a háznál című műsor szerkesztői több különböző kiállítás megnyitójára is elmentek, ahol a gyerekek szeretetről kialakult gondolataikról meséltek nekik.

Tarol az oxfordi egyetemisták karácsonyi vírusvideója

Mariah Carey unalomig ismételt karácsonyi dala - hála az oxfordi egyetemisták a capella kórusának - csodaszép környezetben gondolja újra az All I Want For Christmas is You című slágert.

Újra több gyerek született, mint korábban

Több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva 2014 első tíz hónapjában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Biztonságos karácsony

Az év legmeghittebb ünnepén együtt készül a család a vacsora elfogyasztására, az ajándékozásra. Nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy gyerekeink biztonságosan élvezhessék a karácsony pillanatait.

Ne vásárolj hitelre, bajba kerülhetsz!

A karácsonyi készülődésben mind többen vásárolnának komolyabb ajándékot, és ehhez sok esetben kölcsönt is igénybe vesznek. A nyakló nélkül érkező hitelajánlatokkal azonban óvatosan kell bánni, mert könnyen elszámolhatjuk magunkat, s gondot jelenthet a hitel visszafizetése, ami a családi költségvetést is felboríthatja.

Szóval akkor ki hozza karácsonykor az ajándékot?

Rengeteg variáció van arra, hogy ki is hozza az ajándékot december 24-én. Ahány embert megkérdeztem, annyiféle választ kaptam a kérdésre, szóval semmivel se lettem okosabb. Döntsék el önök, mit higgyek!

Szavazzatok kollégánkra, hogy ő kapja a MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJAT!

Ismét itt a közönségszavazás hajrájának ideje! December végéig lehet voksolni a Média a Családért Alapítvány Családbarát Médiáért-díj idei jelöltjeire, köztük a családháló.hu újságírójára. Szavazzatok ránk!

Blogajánló

2014. 12. 22. | halbanpacolt.blog.hu
Téli finomság a magyar háztartásokban a jóféle kocsonya, amely sokféleképpen készülhet, de halból is elkészíthető. Régi magyar halétel a potykakocsonya. A recept szó...
2014. 12. 22. | varosban.blog.hu
Összeállítottuk nektek a kedvenc bevásárlóhelyeinket, ahol spéci sonkákat, szószokat, sajtokat, tengeri lényeket tudtok vásárolni kockázatmentesen az ünnepekre. Vigyá...
2014. 12. 22. | ekozbenlondonban blog
74 évvel ezelőtt, 1940 karácsonyán a legnagyobb ajándék az volt a londoniaknak, ha túlélik a napot és élve ébrednek másnap.
Korábbiak
Mi kellene egy referencia intézmény létrejöttéhez?

A közelmúltban általunk szervezett Szülési szabadság című konferencián Dr. Bálint Balázs mondta el meglátásait egy olyan intézmény létrejöttének feltételeiről, amely jól működően kiszolgálhatná a természetes szülést választó nők igényeit. Elhatározás, jogi lépések, továbbképzések, stb. Van még teendő!

Korábbiak