2015. július 3. péntek, Kornél,Soma
Bár az amerikai társadalomnak több mint a fele pro choice-pártinak vallja magát, egyre kevesebb terhességmegszakítást végeznek az USA-ban. Szinte minden államban jelentősen csökkent az abortuszok száma: van, ahol 2010-hez képest az ötödére esett vissza az arány.

Életem egyik legszebb nyaralásába rondítottál bele. Épp a napon sütkéreztem és azon gondolkodtam, ahogy néztem az önfeledten vízicsúszdázó férjemet a 2,5 éves kisfiunkkal, hogy milyen fantasztikus ajándék a sorstól, hogy ezt az idillt már hármasban élhetjük meg, és ekkor jössz te és a világhálón...

Kriszta problémamentes várandósság után egészséges kislánynak adott életet. A család, a rokonok örültek, Kriszta férjével madarat lehetett fogatni. Ám a kismamában már hosszú ideje munkált egy érzés, ami a kis Gerda születése után elviselhetetlenné vált: az iszonyú félelem saját gyermekétől....

A lengyelországi elnökválasztás eredménye egyes elemzők szerint felüdülésként köszöntött a lakosságra. De vajon elég-e ez, hogy megszüntesse a korrupció terjedését Európa egyik legkonzervatívabb országában?

„A nagyszüleink még otthon születtek. És feltehetőleg minden rendben zajlott, máskülönben most nem ülnél itt és nem olvashatnád ezeket a sorokat”, írja Neel Shah, a Harvardi Orvosi Egyetem szülészet-nőgyógyászatának professzora. 

hirdetes_toprotator_mellett

Hogyan „nyissuk meg” a kölyköt?

Gyakori panasz a szülők részéről, akik gyereke közeledik a kamaszkor felé, hogy nem beszél a dolgairól, és nem tudja, hogyan kellene „megnyitni” őt. A kifejezés önmagában ellentmondásos, mert azt sugallja, hogy a szülő aktívan, akár erőszakosan tesz valamit: próbálja megnyitni a gyereket. Viszont akkor nyílik meg valaki, ha önszántából teheti, nem pedig nyomásnak kitéve.

Együtt nyaral a család! - Fotópályázatot hirdetünk

A Családháló közösség fotópályázatot hirdet „Együtt nyaral a család!” címmel. A Családháló a kezdeményezéssel a közös családi időtöltést, pihenést szeretné népszerűsíteni.

Te is megváltozol, ha gyereked születik!!! - VIDEÓ

Egy altató motívuma kíséri végig a filmet, amely bár reklám, mégis csodaszépen mutatja meg, hogy minden embert megváltoztat egy kisgyerek. Van, aki bevállalja az éjjeli műszakot, a nagyszülő megtanul olvasni, hogy mesével altassa el a kicsit, a nagybácsi nem dohányzik a jelenlétében, az idegen, bár siet, segít átemelni a babakocsit a lépcsőn...

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program; a korábbi 'szocpolt' felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

Ilyen a táborozásra érett gyerek

Sok szülőben merül fel most a dilemma a táboroztatás kapcsán: küldje vagy ne, engedje vagy ne a gyereket, és ha igen, mennyi időre, és milyenbe?

TÖBB FIGYELMET! A gyereketek élete múlhat rajta

Anyukák! Kérünk titeket, figyeljetek oda jobban a gyermekeitekre, mikor autók közelében vagy autóúton haladtok át. A videóban szereplő gyerkőcök csak a szerencsének illetve a vezető figyelmének köszönhetik, hogy épségben megúszták az incidenst.

Na ez szép volt: A Huffington Post abortusszal ünnepelte az anyák napját

Nem csak az amerikaiak követnek el brutális tetteket, hanem sokan a világon, akármelyik napon, bármely választott pillanatban. A leggyakoribbak: lopás, emberrablás, korrupció, csalás, ittas vezetés, lefejezések és droggal való visszaélések. Bár ezek közül egyik sem olyan lelkiismeretlen, mint a gyilkosság. A gyermekgyilkosság – hogy pontosítsunk.

"Az elismerés kötelez, hogy folytassuk a sokszor embert próbáló munkát"

Évente közel 3000 kisgyermek megmentésére sietnek a a Gyermekmentő Szolgálat munkatársai. Sok esetben pozitívan zárul a nap, de néha ők is elvesztenek valakit... Dr. Gesztes Évát, a Gyermekmentő Alapítvány elnökét kérdeztük, hogyan éli meg a gyermekmentés árnyoldalait.

 

10 szuper élő lakásdekoráció

Nincs kerted, és sajnos erkély sem tartozik a lakásodhoz? Ne keseredj el! Mutatunk tíz olyan ötletet, ami nem foglal sok helyet, de mégis becsempészhető általa egy kis zöld a panelba.

VIDEÓ: Egy kevéssé sikerült esküvői felvétel

Menő dolog drónnal filmezni, csak azok a fránya fák ne lennének útban...

A CSOK összege: táblázat és a leggyakoribb kérdések

Az egyik legfontosabb kérdés, ami felmerül a július 1-től induló otthonteremtési kedvezmény kapcsán, hogy családra szabottan pontosan mekkora összeg vehető fel.

A Családháló mobilappot emlegették az Országházban!

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Hoffmann Rózsa azonnali kérdést tett fel, amelyben azt kérdezte a kormányzattól, hogy mit tesz a kormány azért, hogy a női méltóságot ne tiporják sárba? Tette mindezt a közelmúltban szoptatás miatt egy gyorsétteremből kitessékelt anyuka esete kapcsán.

KÉPEK: Talán itt a legjobb nőnek lenni?!

Indiában, Meghalaya tartományban él a Khasi törzs. Ez azon kevés társadalmak egyike, amelyben a nőké a főszerep. Az anyajogi berendezkedés okán a lányok öröklik a vagyont, női ágon öröklődik a vezetéknév és a világ sok helyével ellentétben hatalmas öröm, ha kislány születik!

Legyesbényei élményeink

Emlékeztek még nyereményjátékunkra, amelyben néhány csodás nap családi kikapcsolódást lehetett nyerni, amelynek Bényelak adott otthont? A nyertes legyesbényei emlékeit írásban is megörökítette. Olvassátok!

VIDEÓ: Négy évesen a levegőben!

Lea 4 éves, és olyan szerencsés, hogy apukájával elmehetett élete első akrobatikus repülésére. Nem kicsit élvezte…

Csak a gyerekedről tudsz beszélni?

Sokan gúnyolódnak rajta, amikor az anyuka csak a babáról tud beszélni. Egészen addig, amíg nekik is nem születik gyerekük. Hogyan lehet megtartani az egyensúlyt a kismamák, barátok és párok közötti kommunikációban a gyermek születése után?

Egy fogyatékos testvér szeretetre, empátiára és elfogadásra tanít

A legtöbb gyerkőc érdeklődve tekintget egy fogyatékkal élő gyermek felé, ha találkoznak. Ehhez képest a szülők többsége azonnal elfordítja lurkója fejét és megtiltja, hogy foglalkozzon azzal a "beteg" gyerekkel. Tabuként kezelünk egy olyan témát, amit ha a kicsik megismernek, azt mondják: sokat tanultak belőle.

Itt az idő: Dobd el a szemüveged!

Kiskorom óta szemüveges vagyok. A barátom nemrég azt mondta, gyere, elmegyünk "megjavítani" a szemed. Hangosan felnevettem és csak annyit válaszoltam: erre kíváncsi leszek. Megérkeztünk egy ideges férfi, idegen lakására, hallottam, ahogy bent lelkesen magyaráz valakinek a jól látásról...

 

Videó: Ennyire szexista társadalom vagyunk?

Legyünk őszinték, mindannyian láttunk már olyan plakátot az utcán, amiben első ránézésre semmi kivetnivaló nem volt. Egészen addig míg valaki hozzá nem költött valamit...

Blogajánló

2015. 07. 02. | ÖkoAnyu
A dán székhelyű Lego-csoport bejelentette, hogy a jelenleg kapható, műanyag építőkockákat 2030-ig "fenntartható" anyagból készültekre cserélik le. A cég ebből a célbó...
2015. 07. 02. | Tervezz Velem
Éjjeliszekrényt szinte bármiből készíthetsz, illetve bármiből válhat efféle bútordarab. Különösen igaz ez akkor, ha kevés a helyed vagy egyedi megoldást szeretnél.
2015. 07. 02. | VGFOtthon
Egyre több elektronikai készülék található a magyar háztartásokban, többen költenek online edukációs és fizetős televíziós tartalmakra, növekszik a tévézéssel és a tá...
Korábbiak
A Családháló applikációja segít a kismamáknak!

Novák Katalin államtitkárral és Tarnai Richárd kormánymegbízottal közösen mutatta be a Családháló szóvivője azt a mobil alkalmazást, amely segít az úton lévő családnak szoptató-, illetve pelenkázó helyiséget találni egy interaktív térkép segítségével. Térképezzük fel együtt Magyarországot!

Korábbiak