Családháló

Kezdőoldal CSH-infók Megnyílt a Pagony kávézója: itt mindenki jól jár

Megnyílt a Pagony kávézója: itt mindenki jól jár

Másfél éve nyitotta meg kapuit a Pagony könyvesbolt a Bartók elején, aztán rendszeresítették a gyerekprogramjaikat, nemrég pedig a kávézójuk nyílt meg. A hatalmas gyerekkönyv-választék miatt sokszor bementem hozzájuk, ezért is lettem kíváncsi, hogy a gyerekirodalom birodalmában hogy néz ki egy kávézó.

Írta: Családháló,

Mindig hatalmas lelkesedéssel vetik bele magukat a gyerekek a pagonyos programokba. Addig a szülők nézelődnek, olvasgatnak, közben szorongatják a kis üveges ásványvizüket. Pont ez a sokszor megismétlődött jelenet adta az ötletet a kávézó elindítására, meséli Páli Orsolya, a Pagony Café vezetője.

Az üzletben minden maradt a régiben, csak bekerült egy kávés pult, színes székek (etetőszékek is!) és rajzzal díszített asztalok. A pultba már megérkeztek az arabica és a barakó kávéfajták (350-490 forint között). A kávé jó erős, azonnal felébredtem tőle, de természetesen van koffeinmentesük is (a Danesi szállítja).

A hűtőt telepakolták egyedi, sós, édes és cukormentes cupcake-kekkel, minitortákkal – egytől egyig nagyon jól néznek ki. Azok, akik inkább az eat-clean életmódot követik, számukra előredobozolt magvak és aszalt gyümölcsök vannak előkészítve. A laktózérzékenyek sem maradnak kávé nélkül, a feketét kérheted a háromféle diabetikus szirup egyikével vagy akár laktózmentes tej, szója- és rizstej közül is választhatsz. Csak kapkodtam a fejem, itt mindenkire gondolnak.

Sokféle gyümölcslevet is kínálnak (pl levendula, gránátalma, kékáfonya, 290-450 ft) – ha épp nem kávéra vágysz, vagy a gyereknek akarsz venni valamit. A prémium gyümölcslevek közül a bodza- és málnaszörpöket diabetikusan (350-490) is kérheted. Kakaó is van (390 ft) a kis ínyencek számára. Az innivalót a Pagony Café számára készített egyedi tervezésű csészéből szürcsölheted. Nagyon menő lett, figyeljétek meg!

További képek és beszámoló a helyszínről ide kattintva.

Hozzászólások

hozzászólás

Ez is érdekelhet!
Támadás alatt a házasság és a család

Egyhangúlag kinyilvánította az Emberi Jogok Európai Bírósága, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye nem ismeri az azonos neműek „házassághoz való...

Palya Bea új lemeze mindjárt megjelenik! Hallgassatok bele!

Palya Bea legújabb lemeze nem egyszerűen lemez, de könyvlemez, ami a napokban jelenik meg Nappali dalok címmel. Erről hallgathattok meg...

Close