Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Négy autós gyerekülés bukott meg az ADAC teszten

Négy autós gyerekülés bukott meg az ADAC teszten

Minden szülő számára a legfontosabb szempont gyermekei biztonsága, ezért nem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen autós gyerekülésbe ültetjük őket. Lássuk, hogy a német autóklub, az ADAC legutóbbi tesztjén melyik gyerekülés bukott meg.

HVG,

A 150 centiméternél alacsonyabb gyermekek számára szánt biztonsági ülésekből legutóbb 37 példányt teszteltek, öt kategóriára bontva, írja a HVG. Ezek között négy olyan termék található, amelyek egyértelműen megbuktak a teszten, vagyis a megvásárlásuk nem ajánlott

  • Az 1 éves korig ajánlott ülések közül a 279 eurós JOOLZ iZi Go Modular és 530 eurós JOOLZ iZI Go Modular + iZi Modular i-Size base (Isofix) vérzett el a teszten. Ezek alapvetően biztonságosak, de egészségre káros anyagot találtak bennük.

  • A legfeljebb 1,5 éveseknek szánt és a maximum 4-7 éves korig használható termékek mindegyike sikeresen kiállta a próbát.
  • A legnagyobbaknak szánt gyerekülések közül a 250 eurós CASUALPLAY Multipolaris Fix (Isofix) és a 140 eurós LCP KIDS Saturn iFix (Isofix) bukott meg a teszten, mert frontális ütközés során nem védték kellő mértékben a bennük helyet foglaló tesztbábukat.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Jó dolog a légkondi, de okosan kell használni

A nyári nagy melegben igen jól esik a hőségből a kellemes hűvösbe lépni, de van néhány alapvető tudnivaló, amit célszerű...

Close