Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ökumenikus Segélyszervezet: még többet kell beszélni a kapcsolati bántalmazásról

Ökumenikus Segélyszervezet: még többet kell beszélni a kapcsolati bántalmazásról

Az Ökumenikus Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy még többet beszéljenek a kapcsolaton belüli bántalmazásról, hogy az ne legyen többé “tabutéma”.

Családháló,

Senkár Éva pszichológust abból az alkalomból kérdezték, hogy a segélyszervezet online tanácsadó oldalt indított. A www.meddigmehet.hu portálon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők.

A segélyszervezet munkatársa kiemelte: egyre többen az interneten keresnek válaszokat kérdéseikre, problémáikra. Az interneten viszont előfordul, hogy az áldozatokat hibáztató, bántó üzeneteket is megfogalmaznak, ezért is tartják fontosnak, hogy a tanácsadó oldalukra irányítsák az érintetteket. A segélyszervezet oldalán pedig olyan – szociális munkás, pszichológus, jogász – szakemberek adnak megbízható tanácsokat, akik a krízisközpontokban nagy tapasztalatot szereztek.

Senkár Éva azt mondta: oldalukon nemcsak a bántalmazottaknak, hanem környezetüknek is adnak tájékoztatást, és azt is tervezik, hogy később a gyakori kérdésekre információs csomagot állítanak össze, amely azoknak is segíthet, akik még nem szánták el magukat arra, hogy írjanak a portálnak.

A pszichológus hozzátette: arra készülnek, hogy sok megkeresés érkezik, mert sok családot érint ez a probléma.

forrás:MTI

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
12 kérdés, amit ne tegyél fel egy dolgozó anyának

Egyszer minden anya megtapasztalja a bűntudat érzését, amikor valamilyen okból kifolyólag másra kell bíznia a gyermekét. Ha ezt azért teszi,...

“Ide egy pohárral, vagy szétrobbanok!” A borozgató anyukákról

"Ki mondta, hogy nem ihatok délelőtt? Nekem senki nem szabhatja meg, mit, hogyan csinálok! Nevelem a gyerekeket, ennyit csak megengedhetek...

Close