Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek A szülés keményebb, mint lefutni egy maratont

A szülés keményebb, mint lefutni egy maratont

A Michigan-i Egyetem legújabb tanulmánya szerint a szülés sokkal megerőltetőbb a szervezet számára, mint lefutni egy maratont. Nos, akkor jogosan kérdezzük: hol vannak a megérdemelt aranyérmeink?

Babaszoba,
Édesanya vagy és a bakancslistádon szerepel a maraton lefutása? Akkor kipipálhatod! A fitpregnancy.com szerint biztos, hogy meg tudod csinálni. Egy új kutatás eredményei arról számolnak be, hogy szülni bizony sokkal nehezebb, mint a maraton 42 kilométerét lefutni nagyjából 4 óra alatt. Persze azok, akik már túl vannak egy-két szülésen, tudják, hogy nem móka és kacagás az egész, de ha egy ismerősöd mégis megkérdezi tőled, hogy tényleg annyira fáj-e, akkor mondd csak el neki az új tanulmány eredményeit!
A Michigan-i Egyetem kutatásai szerint a vajúdás és a kitolás a legnagyobb trauma, ami csak történhet egy ember testével, megterhelőbb, mint bármi a világon. MRI vizsgálatokkal elemezték a kutatók a szülés közbeni sérüléseket, és arra jutottak, hogy azok nagyon hasonlítanak a sportolás közben elszenvedett sérülésekhez.
Szülés után minden nőt visszahívnak hathetes kontrollra, ahol általában meg is nyugtatják az újdonsült édesanyákat, hogy minden rendben van, lehet terhelni a testet, sőt, akár munkába is lehet állni. Ez azonban nem feltétlenül van így! Ha te úgy érzed, nem vagy még elég erős, pihenj!
A cikket ide kattintva tudod végigolvasni.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Novák: létrejön a Bethesdában a természetes születés központja

Ha valakinek nem jó a szülésélménye, az visszatántoríthatja a további gyerekvállalástól, de ez fordítva is igaz, egy jó szülésélmény biztatás...

Tippek kezdő apáknak, újdonsült anyákhoz

Igen, jól érted, most nem arról fogsz olvasni, hogy miként is kell egy újszülöttet pelenkázni vagy fürdetni. Attól, mert született...

Close