Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Terhességi teszt fogkrémmel?

Terhességi teszt fogkrémmel?

Az ember azt gondolná, hogy amikor minden gyógyszertárban lehet terhességi tesztet kapni, senki nem próbálkozik alternatív módszerekkel, de aki ezt gondolja, az nagyot téved. A Család.hu írása.

Család.hu,

Kényelem, félénkség és még sok más oka lehet annak, ha valaki nem vesz hivatalos terhességi tesztet. Nagy-Britanniában viszonylag népszerű egy alternatív módszer, ami a fogkrémet használja annak megállapítására, hogy várandós-e valaki. A dolog első (második, és sokadik…) hallásra meglehetősen bizarrnak hangzik, és voltaképpen az is. A felettébb olcsó teszt úgy történik, hogy a nő összekeveri a vizeletét némi fogkrémmel egy kis edénykében. A teszt támogatói szerint ha gyermeket vár, a fogkrém színt vált és esetenként felhabosodik. Ha nem várandós, a fogpaszta változatlan marad.

A jelenség csak addig vicces, amíg el nem áruljuk, hogy egyre többen keresnek rá a Google-ön, mi több, a YouTube-on is számtalan oktatóvideó található. Ugyanakkor a brit Oxford internetes gyógyszertár tulajdonosa a Huffington Postnak azt mondta, a tesztet nem szabad senkinek komolyan venni, hiszen egyáltalán nem alkalmas a terhesség megállapítására. 

„A fogkrém felpezsgését a vizeletben lévő sav és a fogkrémben lévő kalcium kölcsönhatása okozza, ami szén-dioxidot hoz létre. Minél savasabb a vizelet, annál erőteljesebb a pezsgés, tehát teljesen mindegy, hogy terhes-e a hölgy vagy sem” – magyarázta Stuart Gale. A gyógyszerész felhívta a figyelmet arra, hogy a semmire sem való fogkrém-vizelet kombóval szemben a hivatalos terhességi tesztekkel valóban 99 százalékos biztonsággal meg lehet állapítani a várandóságot.

A cikk ITT folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Szuperhős képességekkel rendelkező állatok: a denevér

A szuperhősök világában Matt Murdock még gyerekként vakult meg némi radioaktív hulladéktól, de cserébe olyan szuperképességet szerzett felnőve, aminek köszönhetően hanghullámokat...

Close