2016. október 28. péntek, Simon,Szimonetta

A Duna ölelésében: Hajógyári Sziget és a játszótér

csaladhalo.hu
T. K.
2011. 06. 04. 15:51

Az Árpád-híd óbudai hídfőjétől, HÉV-vel és gyalog a legegyszerűbb megközelíteni, de persze az autó – mint mindig – most is gyorsabb lehet. A lényeg, hogy a bemutatandó játszóteret a K-hídon átkelve a legegyszerűbb megközelíteni.


A Filatorigát hévmegállónál kell leszállni (az Árpád-hídtól 1 megálló) és a Duna felé vezető úton lehet lejutni a kis hídig, amelyen keresztül egyszerűen megközelíthető a sziget. A szigeten már csak egyenesen kell menni, míg az út el nem fordul jobbra. Letérve az útról – ahogy a térkép is mutatja – a fák árnyékában található a kisebbik játszótér, ahol különböző hinták és forgó játékok találhatóak a már jól megszokottak mellett.

 

Erről a játszótérről már látni is lehet a hatalmas parkot, amely nem csak, hogy a különböző formájú és hosszúságú csúszdáival tárul a szemünk elé, hanem a mind mellette, mind mögötte lévő hatalmas, karbantartott tisztásai miatt is közkedvelt a családok számára. Ezen játszótér kapcsán még azt is megemlíthetjük pozitívumként, hogy nem kell a zárás miatt aggódni, hiszen nincs kikötve, mettől-meddig lehet itt tartózkodni, így a gyerekek időkorlátok nélkül élvezhetik a csúszás és egyéb kalandpark-szerű elemek okozta élményeket, megjegyzem napozni és piknikezni sem utolsó hely.