Családháló

Kezdőoldal Háttér Dia útja – Egy cukorbeteg anyuka útja a felfedezéstől a kezelésig

Dia útja – Egy cukorbeteg anyuka útja a felfedezéstől a kezelésig

Hiánypótló kiadványt mutatott be a diabéteszes betegútról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Magyarországon 12 év alatt megduplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik.

Babafalva,

Nagyon fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukor-szintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá – hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a budapesti Zsolnay Kávéházban, ahol Tóth Vera, Szabó Zsófi és Tarján Zsófi beavatta a hallgatóságot, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, miután kiderült, érintettek. Ennek kapcsán az alapítvány bemutatta legújabb kiadványát, mely egy cukorbeteg útját mutatja be a felfedezéstől a kezelésig.

Becslések szerint a cukorbetegség rövidesen már minden ötödik embert érinthet Magyarországon, ez a leggyakrabban vaksághoz vezető betegség. Ezért a rendszeres szűrés mellett fontos, hogy az emberek tudjanak arról, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget meg lehet előzni – emelte ki Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a sajtótájékoztatón.

Amikor kiderül, hogy valakinek magas a vércukra, számtalan kérdés merülhet fel:

Hova forduljon? Milyen kezelés vár rá?  Hogyan élhet ezután?

Tóth Vera, Szabó Zsófi és Tarján Zsófi szénhidrát- anyagcsere problémával küzd. Elmondták, hogy ez hogyan derült ki, és milyen utat jártak be, mire megfelelő kezelést, felvilágosítást kaptak. Ugyanakkor a szakemberek szerint az esetek jelentős részében az érintettek nem tudják, hogy mi vár rájuk.  Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért létrehozott egy ingyenes kiadványt.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
„Tartsa kézben diabéteszét!” – Tudatos életvezetéssel teljes élet élhető

Tudatos életvezetéssel cukorbetegen is teljes élet élhető, erre kívánja felhívni idei kampányában a figyelmet a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete.

Kontaktlencse segítene a cukorbetegeken?

Kontaktlencsére szerelt átlátszó érzékelő segíthet a jövőben a cukorbetegeknek a vércukorszint mérésében és az inzulinbevitel ellenőrzésében.

Close