Családháló

Kezdőoldal Háttér A lányvécé, ahol tükrök helyett önbizalomerősítő mondatok vannak a falon

A lányvécé, ahol tükrök helyett önbizalomerősítő mondatok vannak a falon

„Túl kövér vagyok. Csúnya a bőröm. Ronda a hajam. A többiek sokkal szebbek nálam” – egy kamaszlány nagyon gyakran van rosszban a tükörképével. Ezen próbált segíteni az a középiskola, ahol a lánymosdóban leszerelték a tükröket, s helyükre pozitív mondatokat írtak.

Családháló,

A kaliforniai Laguna Hills Középiskolában nincs egyetlen lány sem, aki szorongva lépne be a mosdóba. Bárhová néznek, ilyen mondatokkal találkoznak: „Maradj pozitív!” „Jobb vagy, mint gondolnád!” „Gyönyörű vagy!” „Különleges vagy!” „Nem vagy egyedül!”

Minden egyes üzenetnek az a célja, hogy megmutassa: minden lánynak számos értéke, pozitív tulajdonsága, tehetsége és képessége van! A tinédzserek nagyon gyakran küzdenek önmaguk elfogadásával, s sokszor semmilyen pozitív megerősítést nem kapnak, ami segítene kicsit helyrebillenteni önértékelésüket.

A Laguna Hills-ben nem csak a lányok, hanem az anyák is jobban érzik magukat, ha belépnek a lányvécébe. Shannen Lob egy hétvégi iskolai programon találkozott először a megerősítő mondatokkal, amelyekkel kitapétázták a mosdót. „Amikor megláttam a mondatokat, jó érzés töltött el! Épp ilyen mondatokra volt szükségem! Nem kapok túl sok visszajelzést arról, hogy mint anya, vagy dolgozó nő jól csinálom-e a dolgomat, így nagyon jól estek a pozitív üzenetek!”

S nem így vagyunk ezzel mindnyájan? Nem esne jól mindannyiunknak egy hosszú, végigdolgozott nap után annyi, hogy „Ügyes vagy!’, vagy, hogy „Jól csináltad!”?

via

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Hatékony gyermeknevelés pozitív mondatokkal!

A „Nem”, „Ne csináld”, és egyéb negatív üzentek valójában több kárt okoznak, mint hasznot. Ezeket sokkal nehezebb a gyermek számára...

Close