Családháló

Kezdőoldal Háttér Miért fontos a korai stresszkezelés?

Miért fontos a korai stresszkezelés?

Már óvodás- és iskoláskorban fontos lenne a stresszkezelés. Erre azért lenne szükség, mert már gyerekkorban is egyre gyakoribb az érzelmi hiányosság, a szorongás, aminek egyik oka, hogy a rohanó világban kevesebb minőségi időt töltenek velük szüleik, az iskolákban pedig egyre magasabbak az elvárások velük szemben.

Családháló,

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus az InfoRádióban elmondta: nagyon különleges kultúrában élünk, ahol a racionalitás nagyon nagy hangsúlyt kap az életünkben. Háttérbe szorul minden, ami emocionális.

„A gyerekeknek olyan kötődésigényük van, amit otthon nem kapnak meg, mert nincs idő semmire. Az a bizonyos minőségi idő, hogy ott vagyok a lelkemmel, a figyelmemmel, a szeretetemmel a gyermek mellett, amikor valóban ő van a középpontban. Nincs idő semmire, a fájdalomra sem: vedd be a gyógyszert, kémiai kényszerzubbony…” – fogalmazott a klinikai szakpszichológus.

stressed_kid

Ebben a zaklatott és felgyorsult időben már az óvodások is érzelmi hiányosságokkal küzdenek, szoronganak – hangsúlyozta Bagdy Emőke.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Karácsony? Vásár? Bécs!

Már a hivatalos megnyitó előtt megrohamozták az érdeklődők a Christkindlmarktot, a Bécsi Városháza előtti mesevilágot. Az osztrák főváros legnépszerűbb karácsonyi...

Close