Családháló

Kezdőoldal Otthon és trend 10 tévhit a mosásról

10 tévhit a mosásról

Meleg vagy hideg víz? A drágább mosószer tényleg jobb? Megannyi kínzó kérdés.

Dívány,

1. A forróvíz minden kórokozót elpusztít

Nem. Vagyis a nagyját igen, de nem, nem minden mikroszkopikus lény hal hősi halált a mosógépben. Hacsak nem használsz nagy mennyiségű fertőtlenítőszert a mosáshoz, akkor annyi történik, hogy az egyik ruhadarabról átkerülnek a másikra. Jó, van, ami persze nem bírja a gyűrődést, és valóban elpusztul, van, amelyik pedig a vízzel együtt távozik a csatorna irányába.

2. De azért jobb hideg vízzel mosni

Környezetvédelmi és gazdasági szempontból valóban megéri, de alapvetően a forró víz jobban tisztít, lásd az első pontot. Persze ha nem vészesen szennyezett ruhákról van szó vagy a kezelési útmutató azt írja elő, hogy hideg vízben kell mosni az adott ruhadarabot, akkor lehet alacsonyabb hőfokot is választani.

3. Minél több mosószert használsz, annál jobb

Jóból is megárt a sok, és nem érdemes annyi mindent beleönteni a gépbe, amit már nem bír rendesen kiöblíteni a ruhákból, és emiatt foltosan kerülnek majd ki a dobból. Ráadásul lehet, hogy a ruhákon maradt mosószermaradék irritálja majd a bőrünket, és az arra érzékenyeknél esetleg allergiát is okozhat. Meg persze a ruhát is tönkreteheti a túl sok vegyszer.  A Spruce cikke szerint érdemes feleannyit használni belőlük, amennyit előírnak, és kipróbálni, hogy így is elégedett vagy-e az eredménnyel.

4. Minél drágább a mosószer, annál hatékonyabb

Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyire lesz tiszta a ruhánk, és a mosópor vagy öblítő ára nem feltétlenül van a lista elején, a legtöbb termék elvégzi a dolgát, főleg, ha a mosógép kifogástalanul működik, és mindenhova annyi jut belőlük, amennyi indokolt – írja a Lifehacker. Ha pedig érzel magadban elég indíttatást, akkor akár házilag is készíthetsz mosószert, egy próbát lehet, hogy ez is megér.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Talán másképp is lehetett volna… – Cziner Gizella története 2. rész

Nem csak az elrabolt fiatalok szenvedtek a táborokban. Az itt maradottak néha hamarabb feladták a reményt, mint azok, akiknek az...

Close