Családháló

Kezdőoldal Partedli Fokhagyma krémleves

Fokhagyma krémleves

Ez a leves lehet, hogy inkább az őszi kategóriába tartozik, de fogyasztása egész évben ajánlott. Különösen jól jön betegség idején. Nagyon könnyű elkészíteni.

Írta: Paulik András, Ajánlom

Ez a leves lehet, hogy inkább az őszi kategóriába tartozik, de fogyasztása egész évben ajánlott. Különösen jól jön betegség idején. Nagyon könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:

10 normál gerezd fokhagyma

1 db közepes fej vöröshagyma

1 liter húsleves – lehet biokockából is

3 dl tej

2 tojás

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál liszt

Tetszés szerint:

1 teáskanál szurokfű vagy kakukkfű

frissen őrölt bors

1 mokkáskanál szerecsendió

Tálaláshoz: reszelt sajt, levesgyöngy

A hagymákat megpucoljuk. Aprítógéppel nagyon finomra zúzzuk. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát fokhagymanyomóval zúzzuk össze. Melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, és a lisztet. Készítsünk egy világos hagymás rántást. Öntsük fel húslevessel, vagy vízzel. Utóbbi esetben adjunk hozzá egy leveskockát. Fűszerezzük. Főzzük 10 percen keresztül, közbe adjuk hozzá a tejet is. Melegen reszelt sajttal, levesgyönggyel, vagy pirítóssal tálaljuk.

Hozzászólások

hozzászólás

Ez is érdekelhet!
Környezettudatosak a fővárosi strandok?

Huszonegy fővárosi és Budapesthez közeli uszodát, strandot vizsgált meg környezettudatosság szempontjából a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az élen a Csepeli Strandfürdő...

A derűs szív jó gyógyszer

Kétségtelen tény, hogy a nevetés élettani hatásait meglehetősen nehéz tudományosan alátámasztani, azonban számos vizsgálat eredménye igazolta a kacagás testi, szellemi,...

Close