Sonkás tojáskrém

A reggelit vagy a tízórait könnyen feldobhatjuk házi szendvicskrémekkel. A füstölt sonka olyan plusz, ami különleges ízt ad tojáskrémnek. Családi összejövetelekre, zsúrokra is remek fogás, ami gyorsan elkészül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

A reggelit vagy a tízórait könnyen feldobhatjuk házi szendvicskrémekkel. A füstölt sonka olyan plusz, ami különleges ízt ad tojáskrémnek. Családi összejövetelekre, zsúrokra is remek fogás, ami gyorsan elkészül.


Hozzávalók:

5 dkg edami sajt

10 dkg házi sonka

1 teáskanál frissen őrölt bors

3 db tojás

2 evőkanál vaj

1 dl tejföl

1 teáskanál curry

2 teáskanál mustármagos mustár

1 teáskanál só

2 gerezd fokhagyma

A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A tojáspucolásban és a sajtreszelésben segíthetnek a gyerekek. Aprítógépbe tesszük a sonkát, a tojást, a sajtot, a tejfölt, a margarint, a mustárt és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és curryvel. Az alapanyagokat krémes állagúra összekeverjük a gép segítségével. Fogyasztásig hűtve tároljuk. Friss kenyérrel és zöldségekkel kínáljuk.

Ha nincs aprítógépünk, akkor vágjuk apróra, majd törjük össze villával a tojást, a sonkát vágjuk apró kockára, a fokhagymát pedig reszeljük hozzá.