Sonkás tojáskrém
A reggelit vagy a tízórait könnyen feldobhatjuk házi szendvicskrémekkel. A füstölt sonka olyan plusz, ami különleges ízt ad tojáskrémnek. Családi összejövetelekre, zsúrokra is remek fogás, ami gyorsan elkészül.
A reggelit vagy a tízórait könnyen feldobhatjuk házi szendvicskrémekkel. A füstölt sonka olyan plusz, ami különleges ízt ad tojáskrémnek. Családi összejövetelekre, zsúrokra is remek fogás, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
5 dkg edami sajt
10 dkg házi sonka
1 teáskanál frissen őrölt bors
3 db tojás
2 evőkanál vaj
1 dl tejföl
1 teáskanál curry
2 teáskanál mustármagos mustár
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tojáspucolásban és a sajtreszelésben segíthetnek a gyerekek. Aprítógépbe tesszük a sonkát, a tojást, a sajtot, a tejfölt, a margarint, a mustárt és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és curryvel. Az alapanyagokat krémes állagúra összekeverjük a gép segítségével. Fogyasztásig hűtve tároljuk. Friss kenyérrel és zöldségekkel kínáljuk.
Ha nincs aprítógépünk, akkor vágjuk apróra, majd törjük össze villával a tojást, a sonkát vágjuk apró kockára, a fokhagymát pedig reszeljük hozzá.