Családháló

Kezdőoldal Vélemények Mielőtt anya lettem – és most

Mielőtt anya lettem – és most

Sok ilyen videót láthatunk a Facebookon, némelyikük nagyon kedves, ha szülőként nézzük. “Anyának lenni fárasztó és boldogító.” Persze mind arra futnak ki, hogy inkább boldogító.

Írta: Hojdák Annamária,

De ha próbálunk kicsit mögéjük nézni: mégis mit szeretett volna elérni a készítő? Elmondani, hogy ő boldog? Népszerűsíteni a gyermekvállalást? – És mit szeretnénk üzenni mi, mikor megosztjuk?

Without kids vs. with kids

How your life changes when you have kids.👨‍👩‍👧‍👧bit.ly/2gZpzyO

Közzétette: 5-Minute Crafts – 2016. december 6.

 

A legtöbb ilyen típusú videó visszaadja, hogy gyerek nélkül is nagyon boldog életet élhetünk. Csak egészen másfélét. Bizonyos örömfaktorok kimaradnak – és persze bizonyos nehézségek is.

De persze egy ilyen videó okvetlenül általánosít, semmit sem ad vissza a mi családunk lehetőségeiből, mindennapi életéből és boldogság-mértékéből. Abban, hogy egy személyes élet boldog lesz-e vagy sem, a család egy faktor sok másik mellett.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Praktikus kiegészítő kisgyerekes anyáknak – A rágcsalánc

Ha egy anya nyakláncot visel - azt a babának okvetlen a szájába kell vennie... :) Ma már egyre elterjedtebb kismama-kiegészítő...

Mert kommentelni kötelező! De tényleg mindig muszáj is?

A közösségi oldalakon számtalan pozitív és negatív komment, vélemény olvasható. Megmondom őszintén néhányukat nem is olvasom végig, mert már az...

Close