“Mindig az ártatlan áldozatokra kell koncentrálnunk!”

Scott Lively évtizedek óta harcol az abortusz ellen. Az Abiding Truth Ministries keresztény szervezet elnöke nemrég részt vett a Séta az életért rendezvényen, ahol az élet szentségéről és a terhességmegszakítás okairól beszélt. Megkértük Mr. Lively-t, ossza meg gondolatait a Családháló olvasóival is. Íme.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. július 13. Gyarmati Orsolya

Scott Lively évtizedek óta harcol az abortusz ellen. Az Abiding Truth Ministries keresztény szervezet elnöke nemrég részt vett a Séta az életért rendezvényen, ahol az élet szentségéről és a terhességmegszakítás okairól beszélt. Megkértük Mr. Lively-t, ossza meg gondolatait a Családháló olvasóival is. Íme.


„Nem szeretem az abortusz szót, mert nem fejezi ki annak a lényegét, ami a terhességmegszakítás során történik, amikor megölnek egy még meg nem született embert. Abortálunk egy cselekvést, azaz megszakítjuk annak folyamatát, ám amikor egy terhességet megszakítanak, az gyilkosság, és mindig erre kell koncentrálnunk, valamint az ártatlan áldozatokra, nem pedig a folyamatra.

Az emberiség történelmében mindig is jelen volt a gyermekgyilkosság. Meglátásom szerint ennek az az oka, hogy örök konfliktus van azok között, akik szeretik és tisztelik Istent, és azok között, akik nem. Akik szeretik Őt, tudják, hogy minden emberben az ő képmása tükröződik, a család pedig az Ő tervei szerint egy férfi és egy nő egyesülésével kezdődik, s kettejük házasságából születnek a gyermekek. Istent szeretni azt is jelenti, hogy szeretjük a terveit a szexualitást, a házasságot és a családot illetően. Azok azonban, akik mindezt elvetik, Istent pedig gyűlölik, lázadnak a tervei ellen is, s mindezt szexuális kicsapongással és gyermekgyilkosságokkal fejezik ki. Az ősi világban létezett egy ún. kánaáni vallás, amelynek legfontosabb rituáléi előszeretettel preferálták a gyermekgyilkosságot és a szexuális perverziót, mivel ezekkel lehetett a legerősebben lázadni az Ő törvényei ellen.

Nincs új a Nap alatt – ma az ok a gyermekgyilkosságra ugyanaz, mint egykor: hogy elutasítsuk Isten legnagyobb ajándékát, az életet, és saját akaratunkat az Övé fölé emeljük.

Az, hogy valaki megöli saját gyermekét, nem csupán egy, az Isten képmására teremtett, megismételhetetlen ember meggyilkolása, de önmaga beszennyezése is, hiszen, aki megöli gyermekét, az Isten képmását szándékosan teszi tönkre. Szerencsénkre Jézus mindig segít a megbánást és a megbocsáttatást illetően, és még azok számára is kínál megváltást, akik elvetették gyermeküket, de később megbánták tettüket.

Amíg lázadás van az emberek szívében Isten ellen, addig mindig lesz szexuális kicsapongás és gyermekgyilkosság, függetlenül a törvényektől. De minél őszintébben fejezi ki egy társadalom Isten iránti tiszteletét és az élet szeretetét, annál kevésbé fordulnak elő a fent említett szélsőséges tevékenységek.

Ugyanakkor, amíg az abortuszt csupán politikai és társadalmi jelenségként kezeljük, nem pedig egy mélyebb spirituális problémaként, nem fogunk tudni valós változásokat elérni. Ennek a krízisnek a gyökere a szívben és az elmében van, miközben rossz a hozzáállásunk is ahhoz, ahogy Isten megteremtette a szexualitást, a házasságot és a családot. Világszintű „betegségről” beszélhetünk, amelynek tünete nem más, mint Isten terve ellen való lázadás, és ez jelenik meg az abortuszok során is.  

A legjobb mód arra, hogy legyőzzük ezt a betegséget az, ha szeretjük Istent teljes szívünkkel, lelkünkkel és elménkkel, ha kimutatjuk az iránta érzett szeretetünket azzal, ahogy élünk, és hálásak vagyunk az életért, a házasságért, a gyermekekért és a jóságért, miközben másokat is arra biztatunk, hogy hasonlóképpen tegyenek. Mindez áldást hoz, aktívan szembeszáll a halálkultusszal és a szörnyűségeket szépséggel ellentételezi.”