Misszió a tiszta és értékes rajzfilmekért

Nagyon fontosnak érezzük, hogy a szülők tiszta lelkiismerettel adhassanak és ajánlhassanak filmeket és rajzfilmeket gyermekeiknek – jelentette ki a Családháló.hu-nak Torgyán Attila, az Etalon Film kft. tulajdonosa, akit a 2006-ban indított keresztény filmekre szakosodott portálról faggattunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 02. bencze.aron

Nagyon fontosnak érezzük, hogy a szülők tiszta lelkiismerettel adhassanak és ajánlhassanak filmeket és rajzfilmeket gyermekeiknek – jelentette ki a Családháló.hu-nak Torgyán Attila, az Etalon Film kft. tulajdonosa, akit a 2006-ban indított keresztény filmekre szakosodott portálról faggattunk.


– Miért érezték fontosnak, hogy kizárólag keresztény témájú meséket forgalmazzanak? És egészen pontosan milyen típusú kiadványokra specializálódtak?

– Elsősorban keresztény témájú játékfilmeket, dokumentumfilmeket valamint családi- és rajzfilmeket forgalmazunk. Kiadónk célja igényesen válogatva olyan filmalkotásokat elérhetővé tenni a magyar közönség – különösen az új generáció, a mai fiatalok – számára, melyek ellensúlyozva a számtalan negatív hatást, tanító erővel bírnak, morális mintát és pozitív példát adnak. Ezért kiadónk munkásságával arra törekszik, hogy igényesen válogatva, minél több egyetemes értéket képviselő kiadványt jelentessen meg. Nagyon fontosnak érezzük, hogy a szülők tiszta lelkiismerettel adhassanak és ajánlhassanak filmeket és rajzfilmeket gyermekeiknek. Így jöttek létre a gyönyörű és igényes DVD rajzfilmsorozataink.

– Milyen kapcsolataik vannak a keresztény egyházakkal?

– Annak idején, 2006-ban, Erdő Péter bíboros úr figyelmét felhívtuk kiadónkra, aki üdvözölte a kezdeményezést és bátorított minket erre a missziós munkára. Mindkét katolikus egyházzal van kapcsolatunk, illetve most már egyre több olyan kiadványunk is megjelent, ami a református és evangélikus hívők tetszését is elnyerte.

– Ki a konkrét célközönség?

– Mindenki! Minden olyan ember, aki érdeklődik az élet főbb értékei iránt és nyitott a pozitív dolgokra.

– Körülbelül mekkora a repertoár?

– Közel 100 film közül válogathat a kedves érdeklődő. A Kiadó indította el a példamutató életeket népszerűsítő Sugárzó életek játékfilm sorozatot. Ez a sorozat már 33 részből áll, és tartalmazza például az Albert Schweitzer életéről készült új játékfilmet, a Maria Montessori – Egy élet a gyermekekért című filmet, a Pio atyáról, Don Boscoról, II. János Pál pápáról, Teréz anyáról készült gyönyörű alkotásokat.

Az Etalon Kiadó indította el továbbá a Gyöngyszemek a filmművészetből című sorozatot. Ebben a gyűjteményben található például a Jean Gabin főszereplésével készült Nyomorultak, a Quo Vadis eredeti lengyel változata, Zeffirelli Názáreti Jézusa és Tarkovszkij Nosztalgiája.

Kiemelném még az Etalon Film által elindított különleges dokumentumfilm sorozatokat. A Kiadó adta ki a magyar szentek, illetve boldoggá avatottak életét népszerűsítő Magyarság szentjei, és Vértanúink, hitvallóink című sorozatokat, a Keresztény filmtár sorozatot, valamint a híres kegyhelyeket bemutató Csodás kegyhelyek filmsorozatot.

Nemrég jelent meg A Biblia gyermekeknek – Újszövetség című 12 DVD-s rajzfilmsorozat. A rajzfilmeket gyönyörű dalok kísérik, melyek a történéseket a gyermekek számára könnyebben befogadhatóvá teszik. Megjelent továbbá az első 3 része a 13 DVD-ből álló Biblia gyermekeknek – testamentum című rajzfilmsorozatnak is. Külön ajánljuk még a kisebb gyermekeknek készült Hit Óriásai rajzfilmsorozatot, melyben például Szent Miklós, Assisi Szent Ferenc vagy Teréz anya életéről láthatóak rajzfilmek. 

– Milyen újdonságokkal találkozhatunk még?

– A Kiadó indította el továbbá a Családi filmtár filmsorozatot, melyben igényesen válogatva megható és szép történetek kerülnek kiadásra. Ezen filmek között van például a Heidi, A Kis Lord és Druon Tistou című művének filmes feldolgozása. Az Etalon Kiadó válogatva könyveket is ad ki. Talán a legfontosabb, amit kiemelnénk, Albert Schweitzer önéletrajzi írása, a Sugárzó életek könyvsorozat, továbbá Gandhi híres önéletrajzi műve, valamint a Pio atya életéről készült gyönyörű könyvek.

– Van-e honlapnak törzsgárdája?

– Igen, kiadónknak sok lelkes és visszatérő vevője van és nagyon sok köszönetet kaptunk amiatt, hogy végre van egy olyan filmkiadó Magyarországon, aki igényesen összeválogatja az értékes kiadványokat.