Borsókrémleves fetával, tárkonyos borecettel
A tárkony az egyik kedvenc fűszerem, rengeteg ételhez használom, kíváncsi voltam, a borsóval miként muzsikál. Régen nem annyira rajongtam a rizses levesekért, de mióta megjelent a levesekhez való olasz rizs azóta nagyon szeretem. Az egész étel annyira egyszerű, friss borsóval még finomabb.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg borsó befőtt
5 dl sonka főzőlé vagy húsleveslé
4 dl főzőtejszín
5 dkg rizs
5 dkg feta sajt
só, fehér bors
4 teáskanál Tokaji Tárkonyos Borecet
A sonka főzőlevét felforralom, takarékra teszem és megfőzöm benne a rizst. A borsót levével együtt botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a főzőléhez, jól elkeverem, fűszerezem és felöntöm tejszínnel. Pár percig főzöm, és készen is van.
Tányérokba szedem, feta kockákkal tálalom, és mindegyik adagot ízesítem tárkonyos borecettel.