Borsókrémleves fetával, tárkonyos borecettel

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. május 12. szerkesztő

A tárkony az egyik kedvenc fűszerem, rengeteg ételhez használom, kíváncsi voltam, a borsóval miként muzsikál. Régen nem annyira rajongtam a rizses levesekért, de mióta megjelent a levesekhez való olasz rizs azóta nagyon szeretem. Az egész étel annyira egyszerű, friss borsóval még finomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg borsó befőtt

 5 dl sonka főzőlé vagy húsleveslé

4 dl főzőtejszín

5 dkg rizs

5 dkg feta sajt

só, fehér bors

4 teáskanál Tokaji Tárkonyos Borecet

 

A sonka főzőlevét felforralom, takarékra teszem és megfőzöm benne a rizst. A borsót levével együtt botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a főzőléhez, jól elkeverem, fűszerezem és felöntöm tejszínnel. Pár percig főzöm, és készen is van.

Tányérokba szedem, feta kockákkal tálalom, és mindegyik adagot ízesítem tárkonyos borecettel.