Forralt bor zöldcitrommal és körtével

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 04. szerkesztő

A Monori Forraltbor Fesztiválon a Megyeri-Hanti Pincében 2011-ben és 2013-ban is lime-os, körtés forraltbor készült és nagy sikere volt. Így adódott, hogy otthon is elkészítettem. 

Hozzávalók:

1,5 liter sárga muskotály

2 kis db zöldcitrom.

25 dkg vilmoskörte konzerv, vagy 2-3 db ízletes körte

9-10 evőkanál méz

1 rúd fahéj

1 teáskanál szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

 

A citromokat megmosom, karikára vágom. A körtét leszűröm, kockára vágom. A gyümölcsöket egy lábasba teszem, felöntöm borral. Fűszerezem, és ha elég meleg a bor, ízesitem mézzel. Összemelegítem – elforralni nem kell – , és leszűrve poharakba tálalom.

A körtét pedig külön kistányérban teszem a bor mellé,  vagy kerülhet a pohár aljára is.