Forralt bor zöldcitrommal és körtével
A Monori Forraltbor Fesztiválon a Megyeri-Hanti Pincében 2011-ben és 2013-ban is lime-os, körtés forraltbor készült és nagy sikere volt. Így adódott, hogy otthon is elkészítettem.
Hozzávalók:
1,5 liter sárga muskotály
2 kis db zöldcitrom.
25 dkg vilmoskörte konzerv, vagy 2-3 db ízletes körte
9-10 evőkanál méz
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
A citromokat megmosom, karikára vágom. A körtét leszűröm, kockára vágom. A gyümölcsöket egy lábasba teszem, felöntöm borral. Fűszerezem, és ha elég meleg a bor, ízesitem mézzel. Összemelegítem – elforralni nem kell – , és leszűrve poharakba tálalom.
A körtét pedig külön kistányérban teszem a bor mellé, vagy kerülhet a pohár aljára is.