George, meg a többiek

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 18. szerkesztő

 

Amikor felfogtuk, hogy gyerekünk lesz, elkezdtem kérdezgetni a kisebb egyedekkel rendelkező családos ismerőseimtől, hogy most tényleg minden meg fog-e változni.

Folytatás…

’Igen, nem fogsz éjjel aludni, sokkal több lesz a tápszeres kanál a konyhádban, és mindent elborít a büdös pelenka.’

 Ezekhez hasonló válaszokat kaptam.

’De nem erre gondoltam… hanem úgy érzelmileg, milyen lesz?’

’Hát más.’

Ja, más… de ezzel nem tudtam mit kezdeni… azt gondoltam magamtól is, hogy más lesz. Aztán rájöttem, hogy abban lesz gyökeresen más az én életem, hogy meg kell mutatnom neki a Teremtett Világot. Mindent.

Miként jutottam el erre a „hatalmas” felfedezésre?

Terhességem utolsó hetében adták a TV-ben az Ocean’s akárhány (vagy 11, vagy 12) című filmet. Ritkán látni olyan produkciót, amiben egyszerre ennyi hím díszpéldány jelenik meg. Kezdve George Clooney-val és persze a többiek: Brad Pitt, Andy Garcia és Matt Damon. Miközben a lány a 34 cm átmérőjű fejének búbjával erőteljes belső méhszájtágítást végzett, arra gondoltam, hogy igen, ezért már érdemes megszületni és milyen jó lesz neki megmutatni, hogy „nézd lányom milyen szép férfiak ezek itt”. Aztán az uram világított rá arra, hogy ha nem is ilyen szép férfiakat mutogatok majd neki, de minden egyebet, ami nekünk fontos: a család, a vallás, foci, zene, könyvek, filmek, természet, (szép férfiak) és az élet, a világmindenség meg minden.

(Nem tudom, hogy mire a lány ivarérett lesz, milyen szép hímnemű egyedek rohangálnak majd a világban és, hogy egyáltalán tetszeni fog-e neki az akkora már Gyuri bácsivá avanzsáló George.)