Gyors tésztareceptek húzós napokra

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 23. szerkesztő

 

Valahogy mostanában mindig este 6-ra fogy el Flóra türelme. Én meg akkor állnék neki elkészíteni a vacsorát. Egyik kézben gyerek, másikban fakanál, harmadikban telefon, negyedikkel etetek. Nem vagyok én Shíva, de valahogy mindig elvégződnek a feladatok, csak persze én addigra kipurcantam már. Az elmúlt napokban kétszer is belefutottam abba, hogy valami újat akartam alkotni vacsorára, aztán az lett belőle, hogy nem tudtam figyelni agyerekre, én dühöséhesen fürdettem-etettem-altattam, aztán 10 órára lett csak vacsora. Megelégeltem, előszedtem a kedvenc könnyű, gyors receptjeimet és nem idegelem magam bonyolult, időigényes vacsorával, addig míg ki nem jön az a fog, vagy fel nem nő a gyerek. Íme két pofon egyszerű tészta, mindkettő nagy kedvencem.

Folytatás…

Citromos spagetti:

a spagettit megfőzöm, amíg fő, addig egy serpenyőben két kanál olívaolajon megpirítok két gerezd szeletekre vágott fokhagymát. Ha finom illatot áraszt, akkor belecsavarom két citrom levét, és reszelek bele egy pici citromhéjat is. Kb 3 kanálnyi vizet teszek hozzá és összeforralom. (Ha van otthon lehet a szószba tenni kaffír lime levelet, de elhagyható. Nekem ez az egyik kedvenc fűszerem, így a fagyasztóban általában van. Rendkívül finom, intenzív citromaromája van. Egzotikus élelmiszereket áruló boltokban lehet kapni, fagyasztóban sokáig eláll.) Ha a tészta megfőtt, összeforgatom a szósszal és lehet is enni. A rukkola jól passzol hozzá. Úgy néz ki, mintha sima főtt tésztát ennénk, de az első falat intenzíven jelzi, hogy ez korántsem az!

Rukkolapesztós penne:

a pennét megfőzöm, míg fő egy magas falú műanyag edénybe beletuszkolok 10 dkg friss rukkolát, 1-2 gerezd fokhagymát, fél dl olívaolajat, és parmezán sajtot, vagy pár dkg fetasajtot. Botmixerrel pürésítem és a főtt pennéhez keverem. Ennnnyiiii. Tálaláskor meg lehet szórni még sajttal.

(A receptek két személyre szólnak, a mennyiségek nem kőbe vésettek.)

 

Nektek is vannak egyszerű, gyors, anyabarát receptjeitek? 

 

Bevezető képek forrásai: citromos tészta, zöld tészta