Hangmemori Kinder tojás belsőből

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 01. szerkesztő

Olcsó, könnyen elkészíthető játék újrafelhasznált alapanyagokból. Ez most egy 6 évesnek készült. Csináljátok meg Ti is a gyerekekkel!

Folytatás…

Kaptam ajándékba Kinder tojás belsőket (köszönöm, Juszti!) és az egyik ismerősöm ötlete alapján (köszi, Tünde) hangmemori készült belőle. Ugyanolyan elven működik, mint a normál memória játék, csak itt a hangoknak kell a párját megtalálni. Tünde eredetileg gyufás skatulyába tette az alkatrészeket, amiket aztán becsomagolt. Ez egy egyszerűbb, de kevésbé szép formája a hangmemorinak, csak bele kell pakolni a Kinder tojás belsőkbe a kiválasztott zörgő dolgokat és kész is.

20 darab belsőt készítettem elő, ebből lett 10 pár. Igyekeztem olyan anyagokkal megtölteni, hogy karakteresen más legyen a hang, amit fel kell ismerni, de mégis legyen benne becsapós is. Egy ovódás-kisiskolás korú gyereknek jó kis kihívás ez.

Mindenki eldöntheti, hogy mivel tölti meg a tojásokat, de arra vigyázni kell, hogy a párok ugyanúgy szóljanak, és nem kell őket teletölteni sem.

Itt az én 10-es listám: kb 10 szem egész bors, 3 db penne tészta, cukor, vákuum só (finomszemű), kb 5-8 szem napraforgó mag héjasól, 5 db pici papírgalacsin, 1 db ötforintos, 2 db pici gomb, 4 db kettőbe tört gyufa és az egyik párba semmi sem került.

Ezek egymástól jól megkülönböztethető hangokat adnak, még a cukor és a só is másképp hangzik.

Jó szórakozást!

 

 

Itt követheted a blogot a Facebookon: http://www.facebook.com/cumiesruzs

Itt követheted a blogot Twitteren: https://twitter.com/#!/Iziblogja