Kukoricás-babos pulyka tortilla
Nem kell drága gyorsétterembe menni, ha mexikói ételre vágyunk. A tekercsek nagyon finomak, igazi házi büfé hangulatot varázsolnak a konyhába. Ebédre, vacsorára, de még reggelire is kiválóak lehetnek.
Hozzávalók:
7 db tortilla lap
50 dkg pulykamell filé
1 doboz Bonduelle Sombrero Mix konzerv (nettó 28,5 dkg)
1 doboz Bonduelle vörösbab konzerv (nettó 24 dkg)
2 db közepes fej lilahagyma
fél tubus olasz paradicsom paszta
7 nagy fejes saláta levél
olívaolaj
1 db citrom vagy lime
fél dl víz
3+2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
tengeri só
frissen őrölt színes bors
A pulykamellet megmosom, felkockázom. Serpenyőben olajat melegítek, elkezdem sütni rajta a húst, megszórom 3 teáskanál taco fűszerkeverékkel. A fűszeres sült pulykamell kockákat papírtörlővel bélelt tányérba szedem.
Pótolom az olajat, a hagymát karikára vágom és megfonnyasztom rajta. Hozzáöntöm a lecsepegtetett konzerveket, sózom, borsozom. Felöntöm vízzel és egy kicsit elzárom. A sűrű paradicsompürét összekeverem 2 teáskanál mexicana mix keverékkel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét.
A paradicsomos mártást a babhoz adom, újra melegítem és felforralom az egészet. Megmosom és megtörlöm a salátaleveleket. A tortilla lapokat szárazserpenyőben felmelegítem. Minden tortilla lapra teszek egy saláta levet, babos ragut, és húst. Feltekerem, és az alját alufóliával zárom le.
Azonnal kínálom.
Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka