Kukoricás-babos pulyka tortilla

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 27. szerkesztő

Nem kell drága gyorsétterembe menni, ha mexikói ételre vágyunk.  A tekercsek nagyon finomak, igazi házi büfé hangulatot varázsolnak a konyhába. Ebédre, vacsorára, de még reggelire is kiválóak lehetnek.

Hozzávalók:

7 db tortilla lap 

50 dkg pulykamell filé

1 doboz Bonduelle Sombrero Mix konzerv (nettó 28,5 dkg)

1 doboz Bonduelle vörösbab konzerv (nettó 24 dkg)

2 db közepes fej lilahagyma

fél tubus olasz paradicsom paszta

7 nagy fejes saláta levél

olívaolaj

1 db citrom vagy lime

fél dl víz

3+2 teáskanál mexikói fűszerkeverék

tengeri só

frissen őrölt színes bors

A pulykamellet megmosom, felkockázom. Serpenyőben olajat melegítek, elkezdem sütni rajta a húst, megszórom 3 teáskanál taco fűszerkeverékkel. A fűszeres sült pulykamell kockákat papírtörlővel bélelt tányérba szedem.

Pótolom az olajat, a hagymát karikára vágom és megfonnyasztom rajta. Hozzáöntöm a lecsepegtetett konzerveket, sózom, borsozom. Felöntöm vízzel és egy kicsit elzárom. A sűrű paradicsompürét összekeverem 2 teáskanál mexicana mix keverékkel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét.

A paradicsomos mártást a babhoz adom, újra melegítem és felforralom az egészet. Megmosom és megtörlöm a salátaleveleket. A tortilla lapokat szárazserpenyőben felmelegítem. Minden tortilla lapra teszek egy saláta levet, babos ragut, és húst. Feltekerem, és az alját alufóliával zárom le.

Azonnal kínálom.

 

Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka