Mandulás-cseresznyés egyensúly lepény

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. július 20. szerkesztő

Klasszikus süti, hagyományos alapanyagokból. Friss cseresznyéből az igazi, de befőttből is finom. Az egyensúlytészta elvével készült, ami azt jelenti, hogy egészben megmérjük a tojást, és a tojás súlyával megegyezően adunk hozzá cukrot, vajat, lisztet. A fehércukrot nádcukorra cseréltem, de ennél egészségesebb édesítőt is kereshettek.

Hozzávalók:

3 db tojás (21 dkg)

21 dkg liszt

21 dkg vaj + 2 evőkanál a tepsi kikenéséhez

2 evőkanál zsemlemorzsa

21 dkg nádcukor

1 zacskó sütőpor

100 szem cseresznye ( kb. 50 dkg)

5 dkg mandula

1 db lime, vagy citrom héja

1 teáskanál őrölt fahéj

 

A cseresznyék szárát leszedjük, megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat összekeverjük a cukorral és a vajjal, és belereszeljük a megmosott citrom héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A fűszeres lisztet jól elkeverjük a nedves alapanyagokkal.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan összekeverjük a folyékony tésztával. Közepes méretű tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a sütemény masszáját. Kirakjuk cseresznyével, meghintjük mandulával. Előremelegített sütőben 180 fokon félórát sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, utána kockára vágjuk.