Második baba, de mikor?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 03. szerkesztő

Kedves Olvasó!

Most van először, hogy írok nektek. Szeretném megragadni az alkalmat és elmesélni, hogy azon szerencsés emberek közé tartozom, akinek a társaságában, pár hét különbséggel  minden barátnő egyszerre lett várandós. Ennek számos nagyszerű és pozitív oldala van, mert nem csak együtt nőnek fel a csemetéink de minden első anyuka örül, ha megoszthatja tapasztalatait vagy kétségeit valakivel, aki azonos helyzetben van, vagy volt. Pláne, ha ő a legjobb barátnőd az nagyon nagy ajándék az életben. Ez persze nem csak a nők szempontjából nagy dolog.  Nálunk például, amikor megszületett a kis Barnabás, egyből teljesen megváltozott minden. Hirtelen vége lett a közös bulizásoknak, a romantikus vacsoráknak, vagy a késői moziba járásoknak, és a sport gyakorisága is csökkent…  És itt volt nagy szerencse, hogy a baráti körben is ugyanez zajlódott le, mert így a szokásos közös programok gyorsan átalakultak. Jöttek a délutáni séták, kirándulások, illetve a kerti grillezések, amin a kicsik is rendre részt tudtak venni.

A sok egykorú lurkót nagyon élvezte egymás társaságát, sokat tanultak is egymástól és közben a férfiak és mi is kibeszélhettük magunkat egy –egy találkozó alkalmával.

A gyerekek cseperednek és lassan eltelik egy év úgy , hogy észre sem vesszük és már a társaság felénél útban van a második – huh… Természetesen nálunk is felmerült a gondolat , vajon mikor jöjjön a kistestvér? Véleményem szerint jobb a kis korkülönbség mert így az elején „koncentráltabban” nagyon nehéz, viszont utána sokkal könnyebb lesz pár év elteltével, amikor már nagyobbak a gyerekek. Persze ha a szívemre hallgatok még az is ott van ,hogy Barnussal most kezd egyszerűbb lenni az élet. Már kúszik-mászik, lassan járni fog, egyre ügyesebb , értelmesebb és így egyre könnyebb vele.  Az éjszakák újra 8 órát tartanak, a testem teljesen rendbejött, egyre több időnk van egymásra a férjemmel is… Ő persze bíztat, hogy vágjunk bele, hisz mások is felneveltek már több gyereket kis korkülönbséggel, de Ő egész nap dolgozik és sokszor még ha itthon van is ezer dolgot kell megcsináljon, szóval én úgy gondolom az idő nagy részét én vagyok egyedül a gyerekekkel. Szerintem sok családban felmerülnek ezek a hasonló kérdések a 2. baba érkezése előtt. Írjátok meg nálatok mik a tapasztalatok?  Ti hogyan vélekedtek ebben a kérdésben?