Medvehagymás hidegtál
Az idei húsvét nálunk a medvehagyma jegyében telt. Volt egy óriás csokor medvehagymám, így mindenbe került egy kicsi. A hidegtálat különösen feldobta.
A húsvét nem igazi töltött tojás nélkül, és a paprikába töltött körözöttet is nagyon kedvelem. Gyors fellángolásból mind a kettőt medvehagymával készítettem.
A tojáshoz az ötletet Ottistól vettem, a körözöttet edig spontán kevertem össze.:)
Medvehagymás töltött tojás
Hozzávalók 4-6 főre:
8 db L-es tojás
10 dkg túró
kis csokor medvehagyma
2 dl tejföl -nálam bio tejföl
2 teáskanál mustármagos mustár
fűszersó, frissen őrölt bors
A tojásokat megmossuk, megfőzzük, megvárjuk amíg kihűlnek, és megpucoljuk. A főtt tojásokat kettévágjuk. A sárgájukat összetörjük, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a mustárral. A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük, apróra vágjuk, a töltelékhez adjuk, fűszerezzük a krémet, és visszatöltjük a tojásokba.
Medvehagymás körözött
Hozzávalók 4-6 főre:
30 dkg túró
kis csokor medvehagyma
1-2 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
fűszersó, frissen őrölt bors
kápia paprika
A túrót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a paprikával, és hozzáadjuk a megmosott, finomra vágott medvehagymát. Összekeverjük a tejföllel és a megmosott, félbevágott vagy az egész paprikába töltjük. Mind a két esetben el kell távolítani a magházat.