Medvehagymás hidegtál

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 14. szerkesztő

Az idei húsvét nálunk a medvehagyma jegyében telt. Volt egy óriás csokor medvehagymám, így mindenbe került egy kicsi. A hidegtálat különösen feldobta.

 

A húsvét nem igazi töltött tojás nélkül, és a paprikába töltött körözöttet is nagyon kedvelem. Gyors fellángolásból mind a kettőt medvehagymával készítettem.

A tojáshoz az ötletet Ottistól vettem, a körözöttet edig spontán kevertem össze.:)

Medvehagymás töltött tojás

Hozzávalók 4-6 főre:

8 db L-es tojás

10 dkg túró

kis csokor medvehagyma

2 dl tejföl -nálam bio tejföl

2 teáskanál mustármagos mustár

fűszersó, frissen őrölt bors

A tojásokat megmossuk, megfőzzük, megvárjuk amíg kihűlnek, és megpucoljuk. A főtt tojásokat kettévágjuk. A sárgájukat összetörjük, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a mustárral. A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük, apróra vágjuk, a töltelékhez adjuk, fűszerezzük a krémet, és visszatöltjük a tojásokba.

Medvehagymás körözött

Hozzávalók 4-6 főre:

30 dkg túró

kis csokor medvehagyma

1-2 tk őrölt pirospaprika

2 dl tejföl

fűszersó, frissen őrölt bors

kápia paprika

A túrót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a paprikával, és hozzáadjuk a megmosott, finomra vágott medvehagymát. Összekeverjük a tejföllel és a megmosott, félbevágott vagy az egész paprikába töltjük.  Mind a két esetben el kell távolítani a magházat.