Pácolt cigánypecsenye

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 13. szerkesztő

Amíg nem olvastam gasztroblogokat, nem is tudtam, hogy ennyiféle cigánypecsenye létezik, és ahogy látom, mindenki másképp csinálja. Nálam anyukám receptje a mérvadó. Gyors, és fokhagyma rajongóknak egyenesen ajánlott, mert biztos, hogy fogyasztása után a vámpírok is elkerülnek minket! 

Hozzávalók:

1 kg csontos karaj (a csontból finom levest lehet főzni)

1 evőkanál fűszersó vagy házi vegeta

1-1,5 dl olaj

1 evőkanál mustármagos mustár

3 duci gerezd fokhagyma

 

A húst megtisztítom, szeletekre vágom, és kiklopfolom fél cm-es szeletekre. Az olajat összekeverem a mustárral és a fűszersóval. A hús mindkét oldalát megkenem. Szorosan egymásra teszem a szeleteket és becsomagolom frissentartó fóliába. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap forró olajban kisütöm, és még forrón fokhagymát reszelek rá. Szaftjával együtt tálalom.

Keress a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka