Raklett burger (hamburger házilag)

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 11. szerkesztő

A félkész húsokból annyira elegem volt, sokszor csalódtam bennük, így megfogadtam, hogy soha többé nem veszek olyat, sütök magamnak igazit. Zsemlére nem vállalkoztam, de természetesen azt is lehet házilag sütni. Rakletten sütöttem. Hosszadalmasabb lett, mint gondoltam, de valami kíméletes megoldást szerettem volna. Kerzi grillen valószínűleg gyorsabban elkészül.

Hozzávalók 6 adaghoz:

Húshoz:

50 dkg darált marhahús

1 nagyobb lilahagyma

2 szál újhagyma

2 duci gerezd fokhagyma

1 tojás

1 kiskanál Worcester szósz

fél kiskanál kakukkfű

1 kiskanál bazsalikom

frissen őrölt bors, só

A szendvicshekhez:

6 db nagyobb méretű hamburger zsemle

6 szelet cheddar sajt

Kaliforniai paprika

Uborka

Fejes saláta

Paradicsom

Hamburger szósz

A friss darált húst sózom, borozom és hozzáadom a Worcester szószt és a fűszereket. Megpucolom, a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát összezúzom,  elkeverem a hússal, a tojást is beleteszem, az egészet jól összedolgozom, és hat egyenlő arányban tenyérnyi pogácsákat formázok belőle. A raklettet bemelegítem, megkenem olajjal, és a húsok mind két oldalát jól átsütöm. Ha kell, az olajat pótolom.

A zsemléket félbe vágtam, és mint a büfékben a tetejük belsejére ráolvasztottam a sajtot. A zöldségeket alaposan megmostam. Alulra került egy salátalevél, ezt követte a hús, majd két-három karika a paradicsomból és az uborkából, egy nagy karika paprika és a szósz.