Szilveszteri malacka

Cuki szilveszteri sütemény egyszerű alapanyagokból. Természetesen, ha nem kaptok malacka kiszúrót, elkészíthetitek más formával is.
Hozzávalók 100 db-hoz:
25 dkg liszt
8 dkg vaj vagy magarin
2 db falusi tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
1 teáskanál bio fűszersó
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Díszítéshez:
100 db egész kömény
tojásfehérje
szezámmag
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A szódabikarbónás liszthez felkockázva adagoljuk a margarint. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a tésztához adjuk a fehérjét félretesszük. A tejfölt is hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, sóval és parmezánnal ízesítjük.
Az alapanyagokat összegyúrjuk. (Minél inkább kézmeleg, annál inkább gyúrható.) 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elrendezzük benne a 100 db kismalacot.
Megkenjük tojásfehérjével, mindegyikre teszünk egy köménymag szemet, a testét pedig szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, a sütő középső részén 10 percig, felső részén öt percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl. Zárt fémdobozban hosszabb ideig is letartható.