Szilveszteri malacka

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

 Cuki szilveszteri sütemény egyszerű alapanyagokból. Természetesen, ha nem kaptok malacka kiszúrót, elkészíthetitek más formával is.

 

 

Hozzávalók 100 db-hoz:

25 dkg liszt

8 dkg vaj vagy magarin

2 db falusi tojássárgája

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 dl tejföl

1 teáskanál bio fűszersó

2 evőkanál reszelt parmezán sajt

 

Díszítéshez:

100 db egész kömény

tojásfehérje

szezámmag

 

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A szódabikarbónás liszthez felkockázva adagoljuk a margarint. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a tésztához adjuk a fehérjét félretesszük. A tejfölt is hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, sóval és parmezánnal ízesítjük.

Az alapanyagokat összegyúrjuk. (Minél inkább kézmeleg, annál inkább gyúrható.) 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elrendezzük benne a 100 db kismalacot.

Megkenjük tojásfehérjével, mindegyikre teszünk egy köménymag szemet, a testét pedig szezámmaggal díszítjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon, a sütő középső részén 10 percig, felső részén öt percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl. Zárt fémdobozban hosszabb ideig is letartható.