Családháló

Kezdőoldal CSH-infók Anyafogadalom: 11 dolog az új évre

Anyafogadalom: 11 dolog az új évre

Önök szoktak dolgokat megfogadni az újévre? Mondjuk állítólag semmi értelme, de arra talán jó, hogy az ember rendszerezze kicsit magában az elmúlt évet, az elért eredményeket, a saját attitűdjét, és megfogalmazza magának, miben kell még fejlődnie. Én ezen a szilveszteren, mivel volt pár gyerekmentes napom (nagyszülők), szépen listába szedtem magamnak, miben szeretnék változni, vagy változtatni. Le is írom, hogy ne felejtsem el. És önök?

Dívány,

Soha nem csinálok meg egy feladatot sem a gyerekem helyett, csak mert az egyszerűbb

Se a pakolást, se a viddleatányérodatésmosogasdel nem fog elmaradni: ha feladatot kapott, birkózzon meg vele. Sokszor fáradt vagyok és emiatt következetlen, és tudom, hogy ez nem csak nekem, hanem a velem együtt élőknek is rosszat tesz – még akkor is, ha pillanatnyilag mindenki előnyösnek érzi, amikor feladom.

Megpróbálok minden őszinte kérdésre válaszolni

Annyi minden van, ami ellehetetleníti ezt a fogadalmat: de legalább megpróbálom. Nincs annál lehangolóbb érzés, mint amikor a felkorbácsolt gyermeki kíváncsiságot közöny vagy elutasítás fogadja. Ha nincs energiám, vagy megfelelő tudásom a válaszhoz, segítek neki, hol találja meg.

Elmegyek egy teljes körű kivizsgálásra

Az év nagy eredménye volt, hogy az édesanyámat sikerült elküldeni, kiderült, hogy semmi baja… aztán év vége felé a legjobb barátnőmnek lett olyan nőgyógyászati parája, ami sokkal rosszabbul is elsülhetett volna. De mikor nézték meg nekem utoljára a vérképem, koleszterinem, fogaim, mikor voltam rák,- vagy nőgyógyászati szűrésen? Ha már annyira felelős anya vagyok, muszáj odafigyelnem a saját testemre is, csak egy van belőle.

Megpróbálom kerülni a szemetet

Mindenben. Tévéműsorban, hírekben, ételben-italban, alapanyagokban, mérgező emberekben, mérgező gondolatokban. Teljesen elkerülni úgysem lehet, és sokszor a lustaság és a megszokás, ami miatt rossz szokások alakulnak ki, amit aztán prímán el is tanul a gyerek.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

Ez is érdekelhet!
Read previous post:
50 évesen szülte meg első gyermekét Janet Jackson

Az énekesnő tavaly a twitteren jelentette be, hogy elhalasztják az Unbreakable turnéját egy „hirtelen változás” miatt.

Close