Családháló

Kezdőoldal CSH-infók Itt senkit nem zavar, ha gyerekek tipegnek a vendégek lábai között

Itt senkit nem zavar, ha gyerekek tipegnek a vendégek lábai között

Ha az Amélie csodálatos élete Magyarországon játszódna, tuti ez a kávézó lenne a csaj kedvence.

Írta: Családháló,

Kevéssel nyitás után érkezünk, babakocsival vagyok. Néhány lépcső visz fel az üzletbe, másfél év után már meg se kottyan az emelés. Unokatesómat és kisfiát várjuk, tőle tudom, hogy ezt a helyet érdemes lecsekkolni. Rögtön bevesszük a babasarkot, hatalmas matrac, babzsákokkal, kis asztalkával és szép, színes székekkel.

Vintage hangulat, fehér asztalok, és székek bézs színű huzattal. Cuki ez a hely. Kedvenc bútorom a hatalmas kredenc a bejárattól balra, tele mindenféle finomsággal.

Itt az ebédidő, van vegetáriánus, vegán és főzelékes menü. Azonnal megcsapja az orromat a hagymaleves isteni illata. A sütemények is csak egészséges alapanyagokból, gyümölcsök és magok felhasználásával készülnek, a sok finomság alapja az aszalt cukrozatlan datolya – én a kókuszgolyót próbáltam. Sütés nélkül készülnek, a választék pedig meglepően széles, többek között van brownie, almatorta, levendulás citromtorta, tiramisu, almás máktorta. (150-500 Ft között).Ha kávét iszol, kérheted laktózmentes tejből is. Az árak 450-600 forint között mozognak.

Szépen megtelt a kávézó, a vegetáriánus hagymalevessel különösen kelendő, szinte minden asztalon ezt látom. A hátsó kertre néző helyiség is folyamatosan foglalt, nagy a körforgás. Amikor kisfiammal arra sétálunk – ő totyog én pár lépés távolságban követem – felfedezzük a baba-mama szobát, az ajtó mögött egy barátságosan berendezett szoba vár minket profin felszerelt pelenkázóval, csappal és egy karosszékkel. Minimanó ügyesen visszatipeg a babasarok felé az éhes vendégsereg és az asztalok mellett rohangáló pincérek között. A két kisfiú remekül elszórakoztatja magát a különböző játékokkal, most épp a toronyépítés a sztár. Ügyesen, a gyereksarok fölé vannak kiírva az aktuális programok, délután ötkor a dalos-verses koncert kezdődik kisbabák és kicsit nagyobb babák számára.

A Szelence kutyabarát hely is. A délutáni kávézáshoz nem kell otthon hagynotok a négylábú kedvenceteket sem.

Épp belemelegszünk a beszélgetésbe, a kissrácok kezdenek unatkozni, sajnos nem olyan sokféle a játék, könyvek például egyáltalán nincsenek: kikötnek az asztalunknál. Unokatesóm ebédel, a kisfiát is megeteti, ezért előkerül a szintén vintage hangulatú etetőszék is. A vintage itt annyit takar, hogy a használhatóságot feláldozták a dizájn oltárán: a nagyobb növésű gyerekeket bele kell préselni, a kisebbek meg simán kicsúsznak belőle, viszont az alakja tényleg nagyon formás.

A cikk még nem ért véget. Folytatás a Heti 1 kávé blogon.

Hozzászólások

hozzászólás

Ez is érdekelhet!
Read previous post:
Megnyílt a Pagony kávézója: itt mindenki jól jár

Másfél éve nyitotta meg kapuit a Pagony könyvesbolt a Bartók elején, aztán rendszeresítették a gyerekprogramjaikat, nemrég pedig a kávézójuk nyílt...

Close