Családháló

Kezdőoldal CSH-infók Kiemelt feladat lesz a családbarát szülészetek létrehozása

Kiemelt feladat lesz a családbarát szülészetek létrehozása

A családbarát szülészetek létrehozása lesz a következő évek egyik kiemelt feladata – jelentette be Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár szombaton délelőtt Budapesten.

Írta: Székely Attila,

A Családháló díjak ötödik ünnepélyes átadásán tartott beszédében az EMMI helyettes államtitkára elmondta, hogy a kormány által tárgyalt demográfiai program egyik fontos eleme az, hogy a jelenlegi szülészetekből családbarát intézményeket hozzanak létre. A kormány célja, hogy a szülésélményt javítsa, ezzel is segítve a későbbi gyermekek megszületését.

 

Családbarát ország

A család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy a kormány a családok évének nyilvánította 2018-at, a fő cél a családok megerősítése lesz. Elmondása szerint 3 milliárd forintot különített el a kormány a jövő évi büdzsében erre a célra, hogy különböző programokat hozzon létre.

Dr. Beneda Attila szerint jelenleg a költségvetés 4,7%-át a családokra költi a kormány. Ez 80%-kal több mint 2010 előtt volt hazánkban.

Megjegyezte, hogy a kormányzati intézkedések kezdik beteljesíteni azt a célt, hogy Magyarországon minden kívánt gyermek megszülethessen.

„2010 óta a legfontosabb kormányzati célkitűzés a családok megerősítése, hogy a nemzet családokból való hálózata egy olyan országot hozzon létre, ahol az együvé tartozás kifejezi azt a fajta belső erőt, amivel a nemzet felemelkedését el tudjuk érni.”

Dr. Beneda Attila az EMMI helyettes államtitkára beszédet mond a Családháló díjak ötödik ünnepélyes átadásán 2017. június 10-én.

 

Cél, hogy minden tervezett gyermek megszülessen

Beneda hangsúlyozta, hogy a kormányzati intézkedések mellett nagy szükség van a társadalmi gondolatvilág átalakulására. Magyarországon a kívánt gyermekeknek mintegy fele születik meg.

A kormányzat szeretné elérni, hogy minden kívánt és remélt gyermek megszülessen. Hogy ez megvalósuljon, ahhoz a Családháló által kitüntetett bölcsődei dolgozók, óvónők, védőnők, gyermekorvosok nagyon nagy segítséget adnak.

„Kevés olyan foglalkozás van, ami ehhez mérhető fontosságú lenne úgy a gyermekek, családok, mint a nemzet életében.” – zárta a díjazottakhoz intézett beszédét a szaktárca helyettes államtitkára.

 

Borítókép:  Dr. Sziller István, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa (b) átveszi a 2016-os év legjobb szülészetének járó kitüntetést a Családháló díjátadóján 2017. június 10-én.

 

Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Adrián Zoltán

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
„A gyermekvállalás nemcsak érzelmi döntés, hanem érzelmi és racionális vállalás”

A Családok Budapesti Világtalálkozójának részeként megtartott Családok XI. Világkongresszusán szombat délután számos szekcióbeszélgetésre került sor. Ízelítő néhányból.

Családháló díj – Intézményi szavazólap

Intézményi szavazólap a Családháló díjra jelöltek listájával.

Close