10 kérdés, amit még sosem tettek fel abortuszpárti politikusoknak

"Ha nem hisz abban, hogy az emberi élet a fogantatástól kezdődik, akkor mi a véleménye, mikor? Ön szerint egy alkalmazottat a munkáltatója kényszeríthet arra, hogy vallási meggyőződése ellenére áruljon abortuszhoz szükséges szereket? Abban is hisz, hogy a nőknek teljes joguk van dönteni arról, hogy megszakítsák terhességüket - sokszor csak azért, mert a baba kislány?" 10 kérdés, amit még sosem tettek fel abortuszpárti politikusoknak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 31. czefernek.lena

“Ha nem hisz abban, hogy az emberi élet a fogantatástól kezdődik, akkor mi a véleménye, mikor? Ön szerint egy alkalmazottat a munkáltatója kényszeríthet arra, hogy vallási meggyőződése ellenére áruljon abortuszhoz szükséges szereket? Abban is hisz, hogy a nőknek teljes joguk van dönteni arról, hogy megszakítsák terhességüket – sokszor csak azért, mert a baba kislány?” 10 kérdés, amit még sosem tettek fel abortuszpárti politikusoknak!


Trevin Wax a népszerű vallási oldal, a thegospelcoalition.org blog írója összegyűjtött 10 olyan kérdést, amelyet még sosem tett fel a média a nők szabad döntési jogát támogató politikusoknak.

1. A nők szabad választási jogát támogatja abortusz és fogamzásgátlás kérdésben is. Van mégis olyan szigorítás, amit indokoltnak tartana ezügyben?

2. 2010-ben a The Economist címlapsztorit hozott le arról, hogy egyre több kislány magzat esik áltozatul a szelektív abortusznak. Ez a jelenség sem befolyásolja a hitét abban, hogy a nőknek teljes joguk van dönteni arról, hogy megszakítsák terhességüket – sokszor csak azért, mert a baba kislány?

3. Vannak olyan államok, ahol a kamasz lányok a szülők beleegyezése nélkül jelentkezhetnek abortuszra, közben pedig még egy aszpirintabletta felírásához is szülői engedélyt kér az iskolaorvos. Azt támogatja, hogy legyen bármilyenfajta szigorítás szülői engedély tekintetében a 18 év alatti abortuszra jelentkezők között?

4. Ha nem hisz abban, hogy az emberi élet a fogantatástól kezdődik, akkor mi a véleménye, mikor? Meg tudja határozni azt a pontot, amikor a meg nem született geyermeknek már lehetnek emberi jogai?

5. Jelenleg a legtöbb anya, akinek magzatánál Down-szindrómát állapítanak meg, az abortuszt választja. Mit tud felelni arra a vádra, hogy ez a múlt században kezdődő fajelméleti tisztogatás, aminek következtében lassan de biztosan kiiktatjuk a társadalmunkból azokat, akiket “életre képtelennek” ítélünk?

6. Ön szerint egy alkalmazottat a munkáltatója kényszeríthet arra, hogy elvei vagy vallási meggyőződése ellenére áruljon abortuszhoz vagy fogamzásgátláshoz szükséges szereket?

7. Alveda King, Martin Luther King, Jr. unokahúga azt mondta, hogy “az abortusz a fehér felsőbbrendűség legjobb barátja”, arra utalva, hogy a fekete és latin származású lakosság a teljes népesség 25 százalékát teszi ki, de az összes terhességmegszakítás 59 százalékát is náluk végzik. Mit felel arra a vádra, hogy az abortuszklinikák legnagyobb része olyan városrészekben található, ahol a kisebbségek laknak többségben?

8. Az abortuszt egy tragikus választásnak tartja. Ha ön szerint erkölcsileg kifogásolható, akkor ez a döntés miért tragikus? Akkor mégis úgy véli, hogy van valamilyen különbség az abortusz és más egyéb sebészeti beavatkozás között?

9. Hisz abban, hogy az abortusz akkkor is legális, ha a meg nem született magzat már képes a méhan kívüli életre is?

10. Ön szerint szigorúbb elbírálás alá kell-e esnie egy olyan gyilkossági ügynek, ahol az áldozat egy terhes nő? Esetleg kell-e kettősgyilkosságért nagyobb bűntetést kiszabni?