5 mondat, amire emlékezz, ha összecsapnak a hullámok a fejed felett

Vannak pillanatok, amikor belénk hasít az érzés, hogy nem vagyunk jó szülők, vagy nagyon elegünk van, elfogytak az eszközeink a nevelésben, vagy csak totál kimerült az energiaraktárunk. Akkor nagyon kell valami, ami kiránt a gödörből. Legyen ez az 5 mondat, ami ott kering az agyad legmélyén, s amikor szükséged van rá, előhívhatod, hogy erőt meríts belőle, felállj, és továbbmenj!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2017. szeptember 05. Babaszoba

1. A gyerek személyisége folyamatosan fejlődik/változik

Persze, ez nem újdonság, pedig néha hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy amilyennek most látjuk a gyerekünket, az egy véges dolog. Pedig nem, ahogyan te is, ő is folyamatosan tanul, tapasztal és változik. Érdemes arra is emlékeztetni magad, hogy a jó tulajdonságait is észrevedd, ne csak azt, hogy milyen hisztis, mennyit rosszalkodik, mennyire válogatós vagy épp milyen szemtelen. Koncentrálj a pozitív tulajdonságaira, és tudd, hogy idővel változni fog!

2. Nem kell mindig megoldanod a problémáit

Nyilvánvaló, hogy anyaként te is mindenben segíteni szeretnél neki, de erre semmi szükség. Neki is meg kell vívnia a saját kis csatáit, keresztül kell mennie dolgokon. Ha megszakadsz, akkor sem fogod tudni mindentől megóvni, és nem is kell! A legfontosabb, hogy ott legyél, mikor szüksége van rád, és biztosítsd afelől, hogy bízol benne, hogy képes lesz megbirkózni vele, bármilyen nehézség is álljon előtte.

3. Soha sem lesz minden tökéletes

Lehetséges, hogy te is úgy gondoltad, mikor az anyaság rögös útjára léptél, hogy ahogy nő a gyerek, majd szépen minden egyre könnyebb és jobb lesz. Sajnos el kell hogy keserítsünk, ugyanis soha nem jön el a „minden tökéletes” állapot.

A cikk ITT folytatódik!