6 tipp, amely hazaédesgeti férjünket

Aggódsz, mert a férjed nyugtalan és zavart, amikor otthon van? Ahelyett, hogy rögtön harmadikra, vagy titkos játékszenvedélyre gyanakodnál, próbáld meg kideríteni, mi állhat a probléma hátterében!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 03. czefernek.lena

Aggódsz, mert a férjed nyugtalan és zavart, amikor otthon van? Ahelyett, hogy rögtön harmadikra, vagy titkos játékszenvedélyre gyanakodnál, próbáld meg kideríteni, mi állhat a probléma hátterében!


Valószínűleg nem kell rögtön titkos szeretőre vagy elhallgatott játékszenvedélyre gyanakodni, ha férjünk furcsán viselkedik otthon. Kétségbeesés helyett próbáljuk megfejteni a probléma okát. Egy jó feleségnek – akár háztartásbeli, akár dolgozik – mindig lehet a tarsolyában néhány fogás, amellyel növelheti férje otthonosság-érzését, és elérheti hogy közös hajlékuk kellemes menedék legyen a pihenni, kikapcsolódni vágyó és némelykor izgalmakat kereső partner számára. Az eHow.com ezekből gyűjtött össze néhányat.

1.

Először is küzdjük le az erős késztetést arra vonatkozóan, hogy zsémbeljünk párunk viselkedése miatt, ugyanis egy férfi számára nincs ennél taszítóbb magatartás. Több kutatás is kimutatta, a boldog házasság titka a pozitív környezet. Ezért kerüljük a túlzott kritikát, a múltbéli sérelmek felemlegetését és a másik becsmérlését. Fókuszáljunk a pozitív kommunikációra és az egymás iránti kölcsönös tiszteletre! Dicsérjük a párunk jó tulajdonságait és kerüljük a versengést is, ha nyugodt környezetet szeretnénk teremteni otthon!

2.

Figyeljünk arra, milyen panaszai, vágyai vannak a férjünknek! Próbáljuk meg beleélni magunkat a helyzetébe és próbáljuk fejleszteni ama képességünket, hogy átérezzük a problémáit. Ez ugyanis szintén a boldog házasság egyik nagy titka. Legyél hálás érte, ha veled szeretné megbeszélni a dolgait, és használd ki ezeket az alkalmakat, hogy jobban megismerd őt!  Egymás felfedezése ugyanis nem ér véget az igen kimondásával. A nyílt kommunikáció eredményeképpen ugyanis mélyül a kapcsolatotok és erősödik a házasság is.

3.

Fontos a fizikai erőnlétetek fejlesztése is! A megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás nem csak a fizikai, de a mentális egészségre is kihat. Ráadásul egyes kutatások szerint azok a nők, akiknek testtömegindexe magasabb volt férjükénél, kevésbé voltak elégedettek az életükkel. Sportolhattok együtt úgy is, hogy este sétáltok egy nagyot közösen, miközben kibeszélitek a nap problémáit!

4.

Az otthonotokat mindig tartsd tisztán és rendezetten! Ha mindketten dolgoztok, érdemes a házimunkát közösen, apró részletekben elvégezni. Ha otthon vagy, szánj arra is időt, hogy még azelőtt elvégezd a házimunkát, hogy a férjed hazajön. Így este együtt lazíthattok.

5.

Ne feledd a testi érintkezést a hálószobán kívül sem! Egy váratlan hátmasszás, nyakpuszi vagy ölelés mindig pozitív hatást vált ki a férfiban, és erősíti azt az érzését, hogy megbecsülöd és odafigyelsz rá.

6.

Minden nap szánjatok időt a közös beszélgetésre! Ahogy egy 1950-ben íródott, feleségek kézikönyve tanácsolja, “Légy vidám, és érdeklődő, hogy felvillanyozd az unalmas munkanap után!” Arra is figyelni kell, hogy elég időt töltsetek együtt, ha máshogy nem megy, akár a reggeliző asztalnál, mielőtt munkába rohannátok.