A harmincas férfiakat érinti leginkább a kiberszex Magyarországon

A kiberszex a házastársi hűtlenség egyre inkább terjedő formája, és egy kiberözvegynek - az elhanyagolt valós partnernek - a valódi megcsaláshoz hasonló érzelmi törést okozhat. Itthon leginkább a harmincas családos férfiak fordulnak pszichológushoz az online szextől való függés miatt. Milyen jelek utalnak arra, hogy a partnernek virtuális kapcsolata van?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 18. Gyarmati Orsolya

A kiberszex a házastársi hűtlenség egyre inkább terjedő formája, és egy kiberözvegynek – az elhanyagolt valós partnernek – a valódi megcsaláshoz hasonló érzelmi törést okozhat. Itthon leginkább a harmincas családos férfiak fordulnak pszichológushoz az online szextől való függés miatt. Milyen jelek utalnak arra, hogy a partnernek virtuális kapcsolata van?


Házasságtörésnek számít-e az internetes szex? És a telefonszex? Minek minősül, ha valaki üzleti úton a hotelszobájában pornófilmmel szórakoztatja magát?

Míg a valós életben a legtöbb ember számára elfogadható, hogy partnerén kívül mással flörtöljön, egy csók vagy testi kapcsolat létesítése már nem fér össze a házassági esküvel. A virtuális flört esetében nem ennyire markánsak a határok: sok résztvevő egyáltalán nem tekinti megcsalásnak, mondván, fizikailag nem is érintkezik internetes partnerével. Érzelmileg azonban könnyű érintetté válni egy virtuális kapcsolatban is, illetve a házastárs online szex függősége pszichésen komolyan megviselheti a valós, elhanyagolt partnert.