A terhesség sem megúszható százezer forint alatt

"Kedves Kismama! Ha azt akarja, hogy most levegyük a toxoplazmához a vért, el kell mennie a postára, be kell fizetnie a háromezer forintos csekket és tízig vissza kell hoznia az igazoló szelvényt!"

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 10. czefernek.lena

“Kedves Kismama! Ha azt akarja, hogy most levegyük a toxoplazmához a vért, el kell mennie a postára, be kell fizetnie a háromezer forintos csekket és tízig vissza kell hoznia az igazoló szelvényt!”


A felkérés fél kilenckor hangzott el, a védőnőmhöz még be sem jutottam, a terhesgondozást végző orvoshoz vagy negyvenen várnak, a posta a kórháztól húsz perc gyalog, gyors tempóban. Nem az hökkent meg, hogy lenyúlnak, hiszen miért nem kell manapság fizetni, hanem az, hogy miért nem szóltak kicsit korábban?

Míg caplatok a postára (nálunk a buszok csak mutatóban járnak óránként), elkezdek számolni, hogy mennyibe kerül, mire eljutok a szülésig. Aztán a felénél abbahagyom, mert ijesztő szám kezd kijönni.

Oké, nem kellene magánorvoshoz járni, megvizsgálhatna az is, aki éppen ügyeletes a kórházban, de nekem valahogy fontos, hogy ismerjem azt, akinél szülök.