Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Egy igazi női alkalmazás: ciklusnaptár a telefonban

Egy igazi női alkalmazás: ciklusnaptár a telefonban

Minden nőnek ajánlott nyomon követni a menstruációs ciklusát, általános egészségi állapotunk felmérése céljából éppúgy, mint babatervezéshez vagy akár fogamzásgátláshoz. Ma már számtalan, jobb-rosszabb applikáció segít nekünk ebben, de különösen az utolsó esetben igaz, hogy a technika ugyan mankó, de gondolkodni nekünk kell. Körülnéztünk a cikluskövető alkalmazások terepén.

Origo,

Period Tracker

A Period Tracker (iOS, Android) világszerte az egyik legismertebb, legegyszerűbb applikáció, több mint 100 millió letöltéssel. Az app elérhető magyarul is, Naptáram néven, de szó ami szó, a fordítás néhol finoman szólva sem magyaros – ám ettől még érthető, használható.

Az alkalmazásról általánosságban elmondható, hogy inkább cuki, mint okos, de az alapokra persze képes.

A telepítést követően néhány alapadatot kér a rendszer: az utolsó menstruáció időpontja, a menstruáció és a ciklus átlagos hossza. A magas cukiságfaktor legékesebb bizonyítéka, hogy segítő állatkát választhatunk, aki az alkalmazásba belépve tájékoztat arról, hogy hány nap múlva várható a következő menstruációnk, illetve a termékeny időszakunk – igaz, és ez valószínűleg az egyszerű rendszer legnagyobb hiába, ezt kizárólag a két menstruáció közt eltelő idő alapján kalkulálja a program. Számtalan adatot rögzíthetünk viszont egy-egy naphoz, a mindenféle egészségi problémáktól kezdve az általános testi jelzéseken kívül a hangulatunkig.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A szoptatás védelmét szolgáló WHO-határozat elfogadását próbálta megakadályozni az amerikai tápszerlobbi

Az Egyesült Államok tavasszal Genfben megpróbálta megakadályozni, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) elfogadjon egy olyan határozatot, amely a szoptatás...

Close