Egyik kézben a mell, másikban a mellszívó

Annyira nem durva a helyzet, viszont éjjel van, ülsz otthon (vagy a kórházban), és azon agyalsz, hogy a fenébe is megy ez. Egyik kézben a mell, másikban a mellszívó... ÉS MOST?!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 12. czefernek.lena

Annyira nem durva a helyzet, viszont éjjel van, ülsz otthon (vagy a kórházban), és azon agyalsz, hogy a fenébe is megy ez. Egyik kézben a mell, másikban a mellszívó… ÉS MOST?!


Ha van lefejve tej, valamiért mindig nyugodtabb vagyok. Nagy baj nem lehet, a kicsi nem hal éhen – jelezte ilyenkor a bal agyféltekém, és én az első napok izgulása ellenére is képes voltam aludni. Legalább két órát. És ha nem volt elég a mellemben a tejci, akkor megmelegítettem a hűtőben lévőt. Juhéjj.

De hogy is megy ez?

Előszöris be kell szerezni egy mellszívó készüléket. Hogy melyik a legjobb, azt nem könnyű eldönteni, mert bár itthon jóval kisebb a választék, mint akárcsak a szomszédos Ausztriában, azért méret, forma és típus alapján van mit molyolni. Az alapvető, és egyáltalán nem annyira egyszerű eldöntendő kérdések a következők:

– hol fogod használni a készüléket? Mert ha midenhová magaddal cipeled, válassz egy könnyen kezelhető eszközt!

– milyen gyakran használod majd? Mert nem mindegy, mennyire időtállóak az anyagok.

– mennyire kell majd gyorsan a lefejt tej? Ikreket nevelők tudják, ez mennyire kardinális kérdés, és igen, van olyan elektromos pumpa, amelyik egyszerre mindkét mellből feji a tejet.

És persze az örök jolly joker: mennyi pénz van rá? Ez jellemzően a döntő kérdés.

Itt kanyarodhatunk vissza a korábbi kérdéshez, és választhatunk egy, a kórházban bérelhető mellpumpát. Ha még mindig nagyon tanácstalan vagy, keress meg egy szoptatási tanácsadót (pl. lll.hu), és gyakorlatias válaszokat kapsz majd minden különleges kérdésedre.